A kent vízszigetelések kiválasztásának szempontjai

Mapei termékek a közvetlen hidegburkolattal burkolható vízszigetelési megoldásokra

A közvetlen hidegburkolattal burkolható vízszigetelési megoldásokból rendkívül nagy a választék, ami sokszor a szakemberek számára is nehezen átlátható. A választást sok szempont befolyásolja.
Fürdőszoba kialakítása
A fürdőszobákban egyaránt praktikus lehet a bevált Mapegum WPS és a Mapelastic AquaDefense is. Mindkét termék felhasználásra kész, egyszerűen bedolgozható, kisebb kiszerelésben is elérhető. Mindkét termékhez praktikus kiegészítő a kedvező árú Mapeband PE120 hajlaterősítő szalag. A Mapelastic AquaDefense-t használhatjuk épített zuhanytálca kialakításához is, a Mapegum WPS-t viszont csak zuhanytálca alkalmazása mellett építsük be zuhanyzóba.
Új építésű ház terasz és fürdőszoba vízszigetelése
Ebben az esetben a legcélszerűbb választás a Mapelastic AquaDefense. Ezt a terméket mind a terasz, mind a fürdőszoba vízszigetelésére használhatjuk. Az anyag felhasználásra kész, és egy-egy munkaszakasz befejeztével a maradék anyag visszazárható, és később felhasználható. Arra viszont figyeljünk oda, hogy amíg a benti helyiségekben a kedvezőbb árú Mapeband PE120 hajlaterősítő szalaggal dolgozzunk, addig kint kizárólag a MAPEBAND szalagot alkalmazhatjuk.
Fürdőszoba felújítása vegyes alapfelületen
Természetesen felújításkor is lehet használni a fent említett megoldásokat. Azonban, ha vegyes vagy változó az alapfelület, különösen, ha nagyobb síkfelületekre burkolunk, jó megoldást nyújthat a Mapegaurd WP200 ragasztott, közvetlenül burkolható vízszigetelés. Ezzel a termékkel rendkívül gyorsan lehet síkfelületeket szigetelni, emellet némi repedésáthidaló, feszültségcsökkentő képessége is van, s ez változó alapfelület esetén fontos lehet.
Terasz felújítása
Amennyiben problémamentes a felület, úgy az új építésnél leírtak szerint használható a Mapelastic AquaDefense felhasználásra kész, rendkívül praktikus, gyors száradású kent vízszigetelés. Azonban felújítás esetén érdemes a jobb repedésáthidaló képességgel rendelkező, nagyobb, minimum 2 mm, vastagságban beépítendő, Mapelastic kétkomponensű anyagot alkalmazni. A Mapelastic réteget szükség esetén erősítsük beágyazott Mapenet 150 hálóval. Fontos, hogy mindkét szigetelőanyaghoz a kültéri felhasználásra megfelelő Mapeband hajlaterősítő szalagot és kiegészítőket válasszuk. Alternatívaként, ha pár órán belül időjárásnak ellenálló, rövid időn belül burkolásra alkalmas szigetelőréteget szeretnénk kapni, jó választás a Mapelastic Turbo gyors kötésű, kétkomponensű, cementes vízszigetelés.
Medence
Medence szigeteléséhez a legtöbbet használt és nagyon bevált megoldást nyújtó termékünket, a Mapelastic kétkomponensű, cementes, rugalmas kent vízszigetelést ajánlom. A hajlatokhoz, dilatációkhoz a Mapeband lúgálló hajlaterősítő szalagot kell beépíteni. Felújítás esetén, vagy bármely egyéb olyan esetben, például változékony időjárás esetén, mikor arra van szükség, hogy a vízszigetelt felület gyorsan időjárásálló, illetve burkolható legyen, a Mapelastic Turbo itt is nagyon jó alternatíva.
Ipari létesítmény padlója
Nagy vegyi terhelésnek kitett hidegburkolattal ellátott padlók vízszigeteléséhez a legjobb megoldás az epoxigyanta bázisú, kétkomponensű Mapegum EPX vízszigetelés. Ez a termék különösen akkor nyújt kiváló és nagyon jó vegyi ellenálló képességű megoldást, ha teljes epoxigyanta alapú rendszeren belül, tehát a megfelelő ragasztóval és fugázóval együttesen alkalmazzuk. Amennyiben kisebb vegyi igénybevételről van szó, jó megoldás lehet még a Mapelastic kétkomponensű cementes vízszigetelés is.

A Mapelastic vízszigetelések letölthető katalógusait a hír alatti termékképekre kattintva érheti el. Amennyiben ajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kapni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Mapelastic AquaDefense kent vízszigetelés
 
Mapelastic AquaDefense kent vízszigetelés

Felhasználásra kész, gyors száradású, rugalmas kent vízszigetelés kül- és beltéri alapfelületek vízszigetelésére. Vízszigetelés kerámia burkolólapok vagy kőlapok fektetése előtt erkélyeken, teraszokon, fürdőszobákban és zuhanykabinokban, mosodákban, szaunákban, és általában a nedves környezetű helyiségekben.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mapelastic kent vízszigetelés
 
Mapelastic kent vízszigetelés

Kétkomponensű rugalmas cementkötésű habarcs betonok, úszómedencék és erkélyek vízszigetelésére.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Medenceburkolatok, lépcsők, korlátok
Medenceburkolatok, lépcsők, korlátok
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Mázas kerámia burkolatok
Mázas kerámia burkolatok
Anyagában színezett kerámia burkolatok
Anyagában színezett kerámia burkolatok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...