proidea.hu online termékinformációs katalógus

A kent vízszigetelések kiválasztásának szempontjai


2017. március 28.

Mapei termékek a közvetlen hidegburkolattal burkolható vízszigetelési megoldásokra

A közvetlen hidegburkolattal burkolható vízszigetelési megoldásokból rendkívül nagy a választék, ami sokszor a szakemberek számára is nehezen átlátható. A választást sok szempont befolyásolja.
Fürdőszoba kialakítása
A fürdőszobákban egyaránt praktikus lehet a bevált Mapegum WPS és a Mapelastic AquaDefense is. Mindkét termék felhasználásra kész, egyszerűen bedolgozható, kisebb kiszerelésben is elérhető. Mindkét termékhez praktikus kiegészítő a kedvező árú Mapeband PE120 hajlaterősítő szalag. A Mapelastic AquaDefense-t használhatjuk épített zuhanytálca kialakításához is, a Mapegum WPS-t viszont csak zuhanytálca alkalmazása mellett építsük be zuhanyzóba.
Új építésű ház terasz és fürdőszoba vízszigetelése
Ebben az esetben a legcélszerűbb választás a Mapelastic AquaDefense. Ezt a terméket mind a terasz, mind a fürdőszoba vízszigetelésére használhatjuk. Az anyag felhasználásra kész, és egy-egy munkaszakasz befejeztével a maradék anyag visszazárható, és később felhasználható. Arra viszont figyeljünk oda, hogy amíg a benti helyiségekben a kedvezőbb árú Mapeband PE120 hajlaterősítő szalaggal dolgozzunk, addig kint kizárólag a MAPEBAND szalagot alkalmazhatjuk.
Fürdőszoba felújítása vegyes alapfelületen
Természetesen felújításkor is lehet használni a fent említett megoldásokat. Azonban, ha vegyes vagy változó az alapfelület, különösen, ha nagyobb síkfelületekre burkolunk, jó megoldást nyújthat a Mapegaurd WP200 ragasztott, közvetlenül burkolható vízszigetelés. Ezzel a termékkel rendkívül gyorsan lehet síkfelületeket szigetelni, emellet némi repedésáthidaló, feszültségcsökkentő képessége is van, s ez változó alapfelület esetén fontos lehet.
Terasz felújítása
Amennyiben problémamentes a felület, úgy az új építésnél leírtak szerint használható a Mapelastic AquaDefense felhasználásra kész, rendkívül praktikus, gyors száradású kent vízszigetelés. Azonban felújítás esetén érdemes a jobb repedésáthidaló képességgel rendelkező, nagyobb, minimum 2 mm, vastagságban beépítendő, Mapelastic kétkomponensű anyagot alkalmazni. A Mapelastic réteget szükség esetén erősítsük beágyazott Mapenet 150 hálóval. Fontos, hogy mindkét szigetelőanyaghoz a kültéri felhasználásra megfelelő Mapeband hajlaterősítő szalagot és kiegészítőket válasszuk. Alternatívaként, ha pár órán belül időjárásnak ellenálló, rövid időn belül burkolásra alkalmas szigetelőréteget szeretnénk kapni, jó választás a Mapelastic Turbo gyors kötésű, kétkomponensű, cementes vízszigetelés.
Medence
Medence szigeteléséhez a legtöbbet használt és nagyon bevált megoldást nyújtó termékünket, a Mapelastic kétkomponensű, cementes, rugalmas kent vízszigetelést ajánlom. A hajlatokhoz, dilatációkhoz a Mapeband lúgálló hajlaterősítő szalagot kell beépíteni. Felújítás esetén, vagy bármely egyéb olyan esetben, például változékony időjárás esetén, mikor arra van szükség, hogy a vízszigetelt felület gyorsan időjárásálló, illetve burkolható legyen, a Mapelastic Turbo itt is nagyon jó alternatíva.
Ipari létesítmény padlója
Nagy vegyi terhelésnek kitett hidegburkolattal ellátott padlók vízszigeteléséhez a legjobb megoldás az epoxigyanta bázisú, kétkomponensű Mapegum EPX vízszigetelés. Ez a termék különösen akkor nyújt kiváló és nagyon jó vegyi ellenálló képességű megoldást, ha teljes epoxigyanta alapú rendszeren belül, tehát a megfelelő ragasztóval és fugázóval együttesen alkalmazzuk. Amennyiben kisebb vegyi igénybevételről van szó, jó megoldás lehet még a Mapelastic kétkomponensű cementes vízszigetelés is.

A Mapelastic vízszigetelések letölthető katalógusait a hír alatti termékképekre kattintva érheti el. Amennyiben ajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kapni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
Kulcsszavak:  mapei  kent  vízszigetelés  vízszigetelő  bevonat  hidegburkolat  mapelastic  épített  zuhany  medence  ipari  padló  terasz