Leier típusházak - gyors kivitelezés előregyártott elemekből

Leier Típusházak - JEDLIK ház

A kéregfalas technológiával egy szerkezetkész ház megépítése lényegesen gyorsabb és egyszerűbb

Egy klasszikus családi ház építése során szinte teljesen biztos, hogy még a legpontosabb költségkalkuláció esetén is felmerülhetnek nem várt kiadások, hiszen egy hónapokon át tartó építkezés alatt könnyen jelenhetnek meg új igények/ötletek, változhatnak az árak, költségek. Ezeknek köszönhetően még egy hozzáértő által összeállított kiadás-kalkulációban is több százezres, akár milliós többlet alakulhat ki, mire befejeződik a kivitelezés. A Leier ad egy ötletet, ami talán megkönnyíti mindezt kordában tartani.

Leier típusház - BÁNKI
Leier Típusházak - BÁNKI ház
Leier BÁNKI típusház

Egy építkezés első meghatározó szakasza a szerkezetkész épület kivitelezése. Ugyan nem feltétlenül ez a szakasz a legköltségesebb, de mindenképpen az első jelentősebb kiadás − ha a telekvásárlást nem tekintjük − és persze az egyik leglátványosabb lépés is. Már itt jelentős különbségek adódhatnak az alapján, hogy milyen technológiával készül a falazat, mivel tervezzük fedni a tetőt. Természetesen a megbízott építész segít ezek meghatározásában, sőt akár a költségek kalkulációjában is adhat támpontokat - döntően téglatechnológiával készült házak esetén ezek valóban nagyságrendi segítséget is jelenhetnek. Talán kevesebbeknek van azonban tapasztalata abban, hogy a modern előregyártási technológiával készülő családi házak milyen költséggel épülhetnek szerkezetkész állapotig.

Egyedi és korszerű előregyártás − ez a panel nem az a panel!
Ha valaki előregyártott betonfalakról beszél sokak fejében a régi panellakások rémképe jelenik meg még ma is. Ezek az elavult technológiával épült, kevésbé minőségi betont alkalmazó, sok esetben rosszul szigetelt társasházak szerencsére már egyáltalán nem hasonlíthatók az újgenerációs előregyártott beton szerkezetű épületekhez. A mai modern technológiával gyártott beton kéregfalak és kéregfödémek gyorsabb és pontosabb kivitelezési folyamatot, valamint a hagyományos téglaépületekénél sokkal jobb hőtartású házakat eredményeznek.

Leier típushát - KOZMA
Leier Típusházak - KOZMA ház
Leier KOZMA típusház

Egy jól megtervezett − előregyártott elemekkel dolgozó − projektnél az elemek a megrendelővel egyeztetett ütemterv szerint érkeznek az építkezés helyszínére. Ott akár órák alatt a helyükre kerülnek a kéregfalak, amelyekbe már a gyártás során − a tervek szerint − belekerülhetnek az elektromos szerelvények is, azaz nem kell a kész falakat szétfúrni, sőt később vakolni sem! Mindezek miatt az építkezésen kevesebb anyagra és élőmunkára van szükség, kevesebb az egyeztetés, a csúszás. A gyorsaság tehát meg sem kérdőjelezhető.

De hogyan is néz ki egy előregyártott családi ház?
És mekkora költségekkel lehet számolni egy szerkezetkész modell felépítése során? Nézzünk néhány példát!

12 ház kiszámolva
Az előregyártott elemek használata az elmúlt években robbanásszerűen terjedt el a gomba módra szaporodó társasházi beruházásokon. A társasházak fejlesztői által felismert előnyöket azonban ez a technológia a családi házban gondolkodók számára is elérhetővé teszi.

Leier típusház - RUBIK
Leier Típusházak - RUBIK ház
Leier RUBIK típusház

De milyen költségekkel is számoljunk egy előregyártott elemekből készülő szerkezetkész ház kapcsán, egy 30 vagy akár 120 m²-es családi ház esetén?
Ebben segít a hazai előregyártási piac meghatározó szereplője, a Leier új szolgáltatása, a típusházak kínálata.

A típustervek előregyártott kéregfal-, klímafödém- és lépcső-elemeket használva kínálnak különböző méretű és alaprajzú házakat. A tervek iránymutatást adhatnak arra, hogy az egyes házak szerkezetei esetében mekkora költséggel kell számolni, de bármelyik típusház átalakítható a család igényire. Ha pedig a megépítéshez kínált típustervben szereplő összes alapanyagot meg is vásárolja a megrendelő, úgy a terveket készen és térítésmentesen kapja, így az építész ezekből kiindulva dolgozhat tovább az épület többi elemének a megrendelői igények szerinti személyre szabásán.

Leier Típusházak - RICHTER
Leier Típusházak - RICHTER ház
Leier RICHTER típusház

A Leier termékkínálatban 12 különböző alapterületű és elrendezésű (9 CSOK kompatibilis) típusház és 3-féle garázs található. A méretek tekintetében a kisebb "garzonszerű" házaktól, egészen a nagy − 3-4 gyermekes − családok számára tervezett házakig minden igény teljesíthető.

Nézzünk is néhány példát:

  • Egy kétszintes, 80,47 m² hasznos alapterületű, nappali + 3 hálószobás családi ház szerkezetkész ára, a Leier termékkalkulációi szerint 5 millió forint körül indul.
  • Egy egyszintes, 136,06 m² hasznos alapterületű és nappali + 4 szoba + garázs elosztású ház esetében ez az összeg nettó 9 millióból megvalósítható.
  • Aki pedig csak egy induló házat vagy nyaralót szeretne, annak egy 31,03 m² hasznos alapterületű, nappali + 1 hálószobás megoldás is tökéletes lehet, amelynek induló ára nettó 3 millió lehet.

Az árak nem tartalmazzák a szállítást és kivitelezés költségét, de ezekben a tételekben is kínál segítséget a rendszer.

Leier típusházak - garázs
Leier Típusházak - Garázs II.
Leier típusházak - garázs

A kivitelezésről érdemes annyit mindenképpen megjegyezni, hogy egy-egy ilyen épület szerkezeteinek elkészítése és 3 ember és az őket irányító szakember 3−4 napi munkája, így nem is kérdés, hogy nem csak a sebesség nagyobb, de az építkezés csúszása is elkerülhető.

A Leier Típusházakról további információkat a leier.hu/tipushazak linken talál.

A hírben szereplő termékek
Leier egyenes karú lépcső Leier húzott karú lépcső
 
Leier előregyártott lépcsők
2 termék

A Leier lépcsőpanelek kiemelkedő betonminőséggel és magasfokú tűzállósággal rendelkeznek. Az előregyártott egyeneskarú lépcsők önállóan, egykarú lépcsőként, vagy pihenőkkel kiegészített két-, három, illetve többkarú lépcsőként alkalmazhatók. Az előregyártott húzott karú lépcsők a helyszíni betonozással készült, nehézkes, és bonyolult kivitelezéssel szemben méretpontos, gyorsan és egyszerűen beépíhető lépcsők.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Leier előregyártott kéregfal (LKF)
 
Leier előregyártott kéregfal (LKF)

A Leier kéregfal alkalmazása tökéletes megoldást biztosít bármilyen teherhordó-, térelválasztó falszerkezetnek, pincék, liftaknák, támfalak építésének, de speciális mérnöki feladatok ellátására is alkalmas. A kéregfal elemekből épített monolitikus falszerkezet minden tekintetben egyenértékű a helyszínen zsaluzott vasbeton falakkal.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Leier klímafödém
 
Leier klímafödém

A födém lemezeket kiegészítették modern felületfűtési és hűtési csövekkel, tehát a lemezekbe előre be van építve a mennyezetfűtés. A beépített csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására akár hőszivattyú által is. Alkalmazásuk elsősorban családi- és társasházakhoz ajánlott.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kémények
Kémények
Lépcsők, korlátok, járórácsok
Lépcsők, korlátok, járórácsok
Vasbeton vázszerkezetek és falszerkezetek, könnyűbeton falszerkezetek
Vasbeton vázszerkezetek és falszerkezetek, könnyűbeton falszerkezetek
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...