Igényvezérelt szellőztetés a Lindabtól

Az energiatakarékos üzemeltetés kapcsán egyre többször hallott kulcsszó az igényvezérelt szellőztetés (angolul rövidítve DCV)

Igényvezérelt szellőztetés a Lindabtól
Igényvezérelt szellőztetés a Lindabtól

Itthon egyelőre kevésbé alkalmazott megoldás a változó térfogatáramú szellőztetés, azonban Skandináviában állandó térfogatárammal már nem tudják elképzelni az új légtechnikai rendszereket.
Ha azon gondolkozunk, hogy ez vajon nem túl drága-e, tegyük fel a kérdést, hogy melyik jobb, kicsit olcsóbban építeni és 20 éven keresztül drágán üzemeltetni vagy fordítva? Azaz ne csak az egyszeri beruházási költséget, hanem mindig az életciklus költséget vizsgáljuk!

A Lindab Pascal DCV rendszer jó beltéri klímát biztosít, ami nagy jelentőséggel bír a benntartózkodók közérzetében és teljesítményében. A befújt levegő mennyiségét hőmérséklet, CO2 vagy páratartalom, illetve jelenlét alapján szabályozzák úgy, hogy optimális legyen a levegőminőség. A befúvó anemosztátok biztosítják a huzatmentes és csendes szellőzést.

A Lindab anemosztátokhoz és klímagerendás rendszerekhez is komplett automatika megoldást kínál a fali kezelőtől a szenzorokon át a központi egységekig.  A jelenlét érzékelő helyet kaphat az anemosztátok és klímagerendák frontlapjában, a CO2 és a páratartalom érzékelőt leggyakrabban falra helyezik. A hőmérsékletérzékelő lehet fali vagy légcsatornába helyezhető változat is.

Mire van még szükségünk egy jól működő igény szerinti szellőztetéshez?
Változó térfogatáramú szabályozóra. A hagyományos vagy ultrahanggal működő Ultralink szabályozó nagyon alacsony légmennyiségnél is precízen mér. Amennyiben 1-2 anemosztátunk van a helyiségben, célszerűbb motoros állítású MBBV dobozzal dolgoznunk. Ebben az esetben a hangcsillapítót is elhagyhatjuk. Az MBBV doboz pontos térfogatáram-szabályozást biztosít 200 Pa nyomásig, alacsony zajszint mellett.

Megfontolandó az is, hogy milyen befúvó típust választunk ahhoz, hogy kis és nagy légmennyiséggel is huzatmentesen dolgozzunk. Erre tökéletes válasz az LCP, LKP, LCC típusok, melynél kis légmennyiség esetén is kialakul a Coanda-effektus. A Lindab esztétikus befúvója 0-100%-ig állítható légmennyiséggel, beépített jelenlétérzékelővel és/vagy hőmérsékletérzékelővel rendelkezik.

A rendszer felprogramozását a Regula Combi helyiség- és Regula Master központi vezérlővel tudják elvégezni. A komplett rendszer segítségével a Lindab Pascal a bejövő információk alapján mindig a lehető legalacsonyabb nyomással és légmennyiséggel üzemelteti a légkezelőt.

Igényvezérelt szellőztetés a Lindabtól
Igényvezérelt szellőztetés a Lindabtól
A hírben szereplő termékek
Lindab Safe légcsatorna rendszer Lindab InDomo légcsatorna rendszer Lindab légbevezető, befúvó és légelvezető elemek Lindab kompakt légkezelő
 
Lindab lakásszellőztető rendszer
4 termék

A Lindab lakásszellőztetési megoldásai segítségével csökkentheti otthonának energiafogyasztását, rezsiköltségét, mindezek mellett javíthatja a belső klímát is. A légtömör Lindab Safe légcsatornák a lakásban állandó friss levegőt biztosítva energiát takarítanak meg, hővisszanyerő berendezéseik pedig az energia újrahasznosítását teszik lehetővé. A Lindab CADvent tervezőprogram alkalmazásával a tervezők az Ön lakásának légtechnikai rendszerét is gyorsan és pontosan készíthetik el. Javítsuk lakásunk levegőjének minőségét úgy, hogy közben energiát is megtakarítunk. Ez a Lindab Inside.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
UltraLink ultrahangos szabályozó
 
UltraLink ultrahangos szabályozó

Az új ultrahangos technológia zavartalan légáram és kisebb nyomásesés biztosításával optimalizálja a légáramot és a szellőzőrendszer általános hatékonyságát.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kompakt légkezelők
Kompakt légkezelők
Légtechnikai mérő és szabályozó szerkezetek
Légtechnikai mérő és szabályozó szerkezetek
Légbevezető, befúvó és légelvezető elemek
Légbevezető, befúvó és légelvezető elemek
Légcsatornák, szellőzőcsövek
Légcsatornák, szellőzőcsövek
Légtechnika
Légtechnika
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...