proidea.hu online termékinformációs katalógus

COOL-FIT 2.0 szigeteléseltávolító és hántoló szerszám


2018. július 02.

COOL-FIT 2.0 csövek hegesztés előkészítése

A következő videó bemutatja a hűtőközegek és hűtött víz szállítására kifejlesztett COOL-FIT 2.0 előszigetelt műanyag innovatív rendszer csöveinek előkészítési módját. A csövek 5 méteres szálakban állnak rendelkezésre, melyeket a gyártó szabad végekkel, hegesztésre előkészítve (szigetelés nélkül) forgalmaz, így csak akkor van szükségünk a szigeteléseltávolító eszközre, ha a csövet kívánt hosszúságra kell vágni. A szerszámmal egyszerre két munkafolyamat végezhető el: megfelelő hosszban eltávolítjuk a szigetelőanyagot és a külső héjat, illetve ezzel egy időben a haszoncsövet hántoljuk - az oxidréteget eltávolítjuk - hogy megfelelő hegesztett kötés alakulhasson ki az idom és cső között.Az alábbiakban a videó angol nyelven elhangzó szövegének fordítása olvasható:

 • Merőlegesen vágja el a COOL-FIT csövet.
 • Tisztítsa meg a vágott felületet és sorjázza le a haszoncsövet.
 • Használja a COOL-FIT csőátmérőnek megfelelő betétdarabokat és rögzítse az orsón.
 • Ezt követően, a kúpos orsót helyezze be a haszoncsőbe a betétdarabokon levő ütközőig, majd óramutató járásával megegyezően feszítse meg.
 • Állítsa be a szerszámot a kiválasztott COOL-FIT csőátmérőnek megfelelően.
 • A COOL-FIT csőátmérővel megegyezően szerelje fel a megfelelő hántoló pengét a megmunkáló eszközre, és húzza meg imbuszkulcs segítségével.
 • Fordítsa a szigetelés eltávolító egységet az óramutató járásával megegyező irányban, egészen addig, míg az orsó kúpjának ütközik.
 • Egy lépésben eltávolítjuk a szigetelést és a haszoncső külső felületén levő oxidréteget.
 • Húzza és 90°-kal forgassa el a reteszelő csapot.
 • Nyomja a vágó eszközt a COOL-FIT csőre, és adja meg az előtolást a tekerőgombbal, óramutató járásával megegyező irányba 1-2 alkalommal.
 • Fordítsa egyszer a szigeteléseltávolító egységet, óramutató járásával megegyező irányba majd egy 1 fordulattal adjon a pengének további előtolást.
 • Ezt folytassa addig, amíg a szigetelés hallhatóan el nem válik a COOL-FIT csőtől.
 • Fordítsa el a reteszt 90°-kal, és távolítsa el a szigetelés darabot úgy, hogy a szerszámot óramutató járásával ellentétes irányba forgatja, amíg a hántoló kés el nem hagyja a haszoncsövet.
 • Az óramutató járásával ellentétes irányba lazítsa meg az orsót és vegye ki a COOL-FIT csőből.
 • Ellenőrizze, hogy a haszoncső megfelelően le van-e hántolva, valamint hogy az eltávolított rész vastagsága 0,2 és 0,4 mm között van.
 • Távolítsa el a nem egyenletesen eltört szigetelő anyagot anélkül, hogy megsértené a haszoncsövet.

Ha a COOL-FIT 2.0 előszigetelt műanyag csőrendszer adataira, letölthető termékismertetőire kíváncsi, kattintson a hír alatt megjelenített termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni az FGF Kereskedelmi és Képviseleti Bt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Termékcsalád  COOL-FIT 2.0 előszigetelt műanyag csőrendszer

A COOL-FIT 2.0 termékcsaládot hűtőközegek és hűtött víz szállítására fejlesztették ki. A rendszer a 20 mm vastagságú szigetelésének köszönhetően alkalmas olyan légkondicionáló-hűtő rendszerekhez, ahol a közeghőmérséklet 0 °C feletti. A COOL-FIT 2.0 előszigetelt csőrendszer alapja a bevált, alacsony hőmérsékletnek ellenálló és korróziómentes PE100 alapanyagú cső és idom. A termékválaszték csövekből, szerelvényekből, rugalmas tömlőkből és átmeneti idomokból áll. A rendszer minden elemét előszigeteléssel vagy bontható szigeteléssel látták el, így utólagos szigetelést nem igényelnek. A COOL-FIT 2.0-hoz tartozó szerszámok lehetővé teszik a rendszer gyors és biztonságos telepítését.

Cég
Székhely: H-1145 Budapest, Korong u. 32.
Telefon: +36 1 363 6559
Telefon: +36 1 384 3113
Fax: +36 1 467 7007
Fax: +36 1 467 7003
E-mail:
Web: www.fgf.hu
Rozsnyay Domonkos
üzletkötő +36 30 411 0104
   
   
   
   
   
Az FGF Kereskedelmi és Képviseleti Bt. 1992-óta a Georg Fischer AG (+GF+) konszern csővezetékrendszerek részvénytársaságának, Közműrendszerek, Ipari csőrendszerek, Csőszerelés-technika, és DEKA csőrendszerek üzletágainak műszaki kereskedelmi képviselete Magyarországon.
Márkanevek: Georg Fischer +GF+
Kulcsszavak:  FGF  Kereskedelmi  és  Képviseleti  Bt  COOL-FIT  2  0  előszigetelt  műanyag  csőrendszer  szigeteléseltávolító  és  hántoló  szerszám  kivitelezési  útmutató  videó  csőszigetelés  eltávolítás  csőhántolás  csőhegesztés