COOL-FIT 2.0 szigeteléseltávolító és hántoló szerszám

COOL-FIT 2.0 csövek hegesztés előkészítése

A következő videó bemutatja a hűtőközegek és hűtött víz szállítására kifejlesztett COOL-FIT 2.0 előszigetelt műanyag innovatív rendszer csöveinek előkészítési módját. A csövek 5 méteres szálakban állnak rendelkezésre, melyeket a gyártó szabad végekkel, hegesztésre előkészítve (szigetelés nélkül) forgalmaz, így csak akkor van szükségünk a szigeteléseltávolító eszközre, ha a csövet kívánt hosszúságra kell vágni. A szerszámmal egyszerre két munkafolyamat végezhető el: megfelelő hosszban eltávolítjuk a szigetelőanyagot és a külső héjat, illetve ezzel egy időben a haszoncsövet hántoljuk - az oxidréteget eltávolítjuk - hogy megfelelő hegesztett kötés alakulhasson ki az idom és cső között.Az alábbiakban a videó angol nyelven elhangzó szövegének fordítása olvasható:

 • Merőlegesen vágja el a COOL-FIT csövet.
 • Tisztítsa meg a vágott felületet és sorjázza le a haszoncsövet.
 • Használja a COOL-FIT csőátmérőnek megfelelő betétdarabokat és rögzítse az orsón.
 • Ezt követően, a kúpos orsót helyezze be a haszoncsőbe a betétdarabokon levő ütközőig, majd óramutató járásával megegyezően feszítse meg.
 • Állítsa be a szerszámot a kiválasztott COOL-FIT csőátmérőnek megfelelően.
 • A COOL-FIT csőátmérővel megegyezően szerelje fel a megfelelő hántoló pengét a megmunkáló eszközre, és húzza meg imbuszkulcs segítségével.
 • Fordítsa a szigetelés eltávolító egységet az óramutató járásával megegyező irányban, egészen addig, míg az orsó kúpjának ütközik.
 • Egy lépésben eltávolítjuk a szigetelést és a haszoncső külső felületén levő oxidréteget.
 • Húzza és 90°-kal forgassa el a reteszelő csapot.
 • Nyomja a vágó eszközt a COOL-FIT csőre, és adja meg az előtolást a tekerőgombbal, óramutató járásával megegyező irányba 1-2 alkalommal.
 • Fordítsa egyszer a szigeteléseltávolító egységet, óramutató járásával megegyező irányba majd egy 1 fordulattal adjon a pengének további előtolást.
 • Ezt folytassa addig, amíg a szigetelés hallhatóan el nem válik a COOL-FIT csőtől.
 • Fordítsa el a reteszt 90°-kal, és távolítsa el a szigetelés darabot úgy, hogy a szerszámot óramutató járásával ellentétes irányba forgatja, amíg a hántoló kés el nem hagyja a haszoncsövet.
 • Az óramutató járásával ellentétes irányba lazítsa meg az orsót és vegye ki a COOL-FIT csőből.
 • Ellenőrizze, hogy a haszoncső megfelelően le van-e hántolva, valamint hogy az eltávolított rész vastagsága 0,2 és 0,4 mm között van.
 • Távolítsa el a nem egyenletesen eltört szigetelő anyagot anélkül, hogy megsértené a haszoncsövet.

Ha a COOL-FIT 2.0 előszigetelt műanyag csőrendszer adataira, letölthető termékismertetőire kíváncsi, kattintson a hír alatt megjelenített termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni az FGF Kereskedelmi és Képviseleti Bt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

COOL-FIT 2.0 csövek COOL-FIT 2.0 idomok COOL-FIT 2.0 szerelvények COOL-FIT 2.0 szerszám
 
COOL-FIT 2.0 előszigetelt műanyag csőrendszer
4 termék

A COOL-FIT 2.0 termékcsaládot hűtőközegek és hűtött víz szállítására fejlesztették ki. A rendszer a 20 mm vastagságú szigetelésének köszönhetően alkalmas olyan légkondicionáló-hűtő rendszerekhez, ahol a közeghőmérséklet 0 °C feletti. A COOL-FIT 2.0 előszigetelt csőrendszer alapja a bevált, alacsony hőmérsékletnek ellenálló és korróziómentes PE100 alapanyagú cső és idom. A termékválaszték csövekből, szerelvényekből, rugalmas tömlőkből és átmeneti idomokból áll. A rendszer minden elemét előszigeteléssel vagy bontható szigeteléssel látták el, így utólagos szigetelést nem igényelnek. A COOL-FIT 2.0-hoz tartozó szerszámok lehetővé teszik a rendszer gyors és biztonságos telepítését.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kéziszerszámok
Kéziszerszámok
Műanyag csőrendszerek
Műanyag csőrendszerek
Épületgépészeti szigetelések
Épületgépészeti szigetelések
Mérőműszerek, kéziszerszámok, munkavédelem
Mérőműszerek, kéziszerszámok, munkavédelem
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...