Belimo ügyfélspecifikus megoldások

Alkalmazásukkal jelentősen csökkenthető a beszerelés és beüzemelés ideje és költsége

Napjainkban a tervezés és az építkezés kihívásait nehéz megoldani a standard termékek használatával, ezért az ügyfelekre szabott egyedi megoldások egyre fontosabbá válnak.

 

Standard termékek
Belimo ügyfélspecifikus megoldások
Standard komponensek: időigényes összeszerelés a helyszínen
Ügyfélspecifikus termékek
Belimo ügyfélspecifikus megoldások
Egyedi termékek: a helyszínen gyorsan beszerelhetők

A Belimo megépíti azt a hajtóművet, amire önnek szüksége van – az ön által megadott kábelhosszal, csatlakozóval és konfigurációval. Kérésre a hajtóművet egy szelephez rögzítik és egy előre szerelt egységet készítenek csőalkatrészekből, érzékelőkből, csatlakozásokból és még sok másból. Műhelyükben utólagos felszerelés céljára az ön egyedi csatlakozóit is elkészítik, így egy teljesen személyre szabott csomagot kínálnak önnek.

Ügyfélspecifikus termékek új projektekhez

Igény esetén a Belimo hajtóművek kábeleinek hosszát és típusát az ön igényeihez igazítják. A későbbi erőfeszítések minimalizálása érdekében a hajtóműveket előre összeszerelve és helyszíni telepítésre készen bocsátják rendelkezésre. Az ön egyedi kábelét huzalvégi szorítógyűrűkkel és/vagy az ön által kiválasztott dugaszoló csatlakozóval is szállíthatják. Ezzel a kábelezési és a csatlakozási hiba immár a múlté. Kérésre a hajtóművek paraméterezését is elvégezhetik az ön számára, mely jelentősen leegyszerűsíti az építkezésen történő összeszerelést és üzembe helyezést, mellyel egy valódi plug-and-play megoldást kínálnak önnek.

Egyedi kábelezés
Belimo ügyfélspecifikus megoldások - egyedi kábelezés

Előre felszerelt és tesztelt szerelvények
A kezdetektől mindent megtesznek az építkezésen történő beszerelés egyszerűsítése, a telepítési idő lerövidítése és az esetleges hibák elkerülése érdekében, ezért a Belimo ügyfeleinek igényei szerint előre legyártja a teljes előreszerelt szerelvényeket, valamint teszteli azokat, és ha szükséges, paraméterezi is őket. Ezek kész szerelvényeket eredményeznek, amelyeket közvetlenül az építés helyén lehet beszerelni. A helyszíni építési feladatok, mint például a csövek hosszának méretre vágása, a menetvágás, valamint a csőalkatrészek, összekötő alkatrészek, hajtóművek, szelepek, érzékelők és még sok minden más összeszerelése immár a múlté.

Előre felszerelt és tesztelt szerelvények
Belimo ügyfélspecifikus megoldások - előre felszerelt és tesztelt szerelvény

Rugalmas beszerelés
Ha a szerelvény és különösen a csővezetékek méreteit nem lehet pontosan meghatározni, akkor flexibilis csővezetékeket tudnak biztosítani. Ez azt jelenti, hogy minden beszereléshez mindig rendelkezésre áll a megfelelő alkatrész, még akkor is, ha az építkezés körülményei változnak.

Rugalmas beszerelés
Belimo ügyfélspecifikus megoldások - rugalmas beszerelés

Több mint csővezetékek és komponensek
Takarítson meg időt és pénzt és rendelje meg a komponenseket szigeteléssel. A képen látható szerelvényt – amely egy Belimo 6-járatú szeleppel és egy áramlásérzékelővel rendelkező szerelvény – gyárilag szigeteléssel látták el, így a lehető legkisebbre csökkenthető a nem kívánt hősugárzás és kondenzáció, valamint a helyszíni beszerelési idő.

Előre szigetelt elemek
Belimo ügyfélspecifikus megoldások - előre szigetelt komponensek

HVAC teljesítményeszközök konfigurációja
A HVAC teljesítményeszközök üzembe helyezésének előkészületeit bízza a Belimo-ra, és csökkentse minimálisra az üzembe helyezéshez szükséges időt, valamint a lehetséges helyszíni hibaforrásokat.

HVAC teljesítményeszközök konfigurációja
Belimo ügyfélspecifikus megoldások - HVAC eszközök konfigurációja

Ügyfélspecifikus termékek már meglévő rendszerekhez

A Belimo RetroFIT megoldásai lehetővé teszik, hogy egy Belimo termék könnyedén beilleszthető legyen egy harmadik féltől származó rendszerbe. Ennek érdekében a Belimo műhelyében – rövid szállítási határidővel – testreszabott csatlakoztató alkatrészeket gyártanak önnek azért, hogy az ön HVAC rendszere újra hatékonyan működjön. A Retrofit megoldások a minőségre és a megbízhatóságra koncentrálnak.

Belimo RetroFIT megoldások
Belimo ügyfélspecifikus megoldások - RetroFIT megoldások

Belimo RetroFIT mobilalkalmazás
A Belimo RetroFIT mobilalkalmazás segítségével könnyedén kiválthatja a különböző beszállítóktól beszerzett elavult vagy meghibásodott hajtóműveit és érzékelőit a Belimo HVAC-ágazat (fűtés, szellőzés és légkondicionálás) eszközeivel. Az alkalmazásban mindössze négy lépésben eljuthat a megfelelő cseretermékhez. Az új optikai karakterfelismerés (OCR) funkcióval még könnyebb az alkalmazás használata. Fényképezze le a meghibásodott egység címkéjét. Az OCR szoftver felismeri és megkeresi a releváns szövegmodulokat a RetroFIT adatbázisban. Néhány további bejegyzés után kész is a csere megrendelése. A Belimo RetroFIT alkalmazás 12 nyelven érhető el.

A Belimo ügyfélspecifikus megoldásairól további információkat a hírhez csatolt pdf-ben, vagy a belimo weboldalán talál.

A hírben szereplő termékek
PIQCV nyomásfüggetlen szabályozócsap EPIV 2-járatú nyomásfüggetlen szabályozócsap Belimo Energy Valve szabályozócsapok Belimo nyomásfüggetlen 6-járatú szabályozócsapok
 
Belimo nyomásfüggetlen szabályozócsapok
4 termék

Belimo EPIV 2-járatú és PIQCV nyomásfüggetlen szabályozó csapok, Energy Valve szabályozó csapok, valamint nomásfüggetlen 6-járatú szabályozó csapok.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Belimo pillangószelepek
 
Belimo pillangószelepek

A robusztus, tartós és karbantartás mentes Belimo pillangószelepek megbízható megoldást nyújtanak akár nyit-zár, akár folyamatos szabályozású hűtési és fűtési rendszerek esetén is.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Belimo hőmennyiségmérők
 
Belimo hőmennyiségmérők

A Belimo hőmennyiségmérők rendelkeznek az európai 2014/32/EU (MID) irányelv szerinti típusengedéllyel, melynek köszönhetően számlázási célokra hitelesített adatokat szolgáltatnak, így azok felhasználhatók a bérlők felé történő közvetlen számlázásra. Megbízhatóan mérik a fogyasztást még akkor is, ha glikol van a vízben. Automatikusan és folyamatosan mérik a folyadék glikoltartalmát, kompenzálják azt, és ezáltal megbízható ultrahangos térfogatáram-mérést biztosítanak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Belimo ZoneTight zónacsapok - 2-járatú
 
Belimo ZoneTight zónacsapok

A QCV (gyors kompakt csap) a Belimo ZoneTight helyiség és zóna megoldások új generációjához tartozik. Helytakarékos, 2-járatú golyóscsapból (DN15-20) és egy elektromos hajtóműből áll. A kompakt megoldás számos előnyt foglal magába úgy, mint az EN12266-1 szabványnak megfelelő légtömör zárást, villámgyors kvs értékállítást 0,25 és 4 között, valamint a szennyeződéseknek jobban ellenálló golyóscsapot. DN15-20-as méretek esetén, tömör zárású, 3-járatú átváltó csapok is elérhetők.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Belimo szabályozószelepek
 
Belimo szabályozószelepek

Klasszikus szelepek egyenszázalékos karakterisztikával, nagy és kis térfogatáramok szabályozásához. Elérhető 2-járatú vagy keverőszelep, karimás vagy külső menetes változatban is. Vezérlés szempontjából a motor nyit-zár, 3-pontos és 0-10 V-os verzióban is rendelhető. A hajtómű vészállás funkcióval is szállítható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Belimo szabályozócsapok
 
Belimo szabályozócsapok

Egyenszázalékos karakterisztikával, légtömör zárással, nagy és kis térfogatáramok szabályozásához. A speciális golyóscsap kialakításnak köszönhető a szelepvezérlésekkel egyenrangú, egyenszázalékos szabályozás a fűtési és hűtési rendszerek számára, ugyanakkor egy gazdaságosabb és költséghatékonyabb megoldást kínálnak. Elérhető 2-járatú vagy keverőcsap, karimás belső-vagy külső menetes változatban is. Vezérlés szempontjából a motor nyit-zár, 3-pontos és 0-10 V-os verzióban is rendelhető. A hajtómű vészállás funkcióval is szállítható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Belimo 6-járatú szabályozócsapok
 
Belimo 6-járatú szabályozócsapok

A Belimo 6-járatú szabályozócsap speciálisan hűtő és fűtő mennyezetekhez lett kifejlesztve. Ez a hihetetlenül kompakt megoldás négy motoros szelepet helyettesít, ezáltal hely, költség és idő takarékos megoldás, mely minimalizálja a telepítés közbeni hibákat is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Belimo UM/UH zsalumozgatók Belimo standard zsalumozgatók Belimo gyorsjáratú zsalumozgatók Belimo lineáris zsalumozgatók
 
Belimo zsalumozgatók
7 termék

A Belimo légtechnikai mozgató motorok elérhetőek mechanikus és elektronikus vészállás funkcióval, vagy vészállás funkció nélküli kivitelben. Alkalmazhatók 0,4-8 m²-es zsaluk mozgatásához. A termékpalettát forgó, lineáris, illetve teljes fordulatú motorok alkotják, széleskörű teljesítmény és futási idő választékkal.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Belimo nyit-zár és átváltó golyóscsapok
 
Belimo nyit-zár és átváltó golyóscsapok

A Belimo nyit-zár és átváltó golyóscsapok számos alkalmazási lehetőséget biztosítanak, minimalizálják a beszerelés és működés közbeni hibák lehetőségét. Átváltási lehetőségek T és L furatos csapokkal. Kivitelek: belső- és külső menetes vagy karimás. Javasolt motorok nyit-zár vagy 3 pontos üzemmel, elérhető még NO NC változatban is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Belimo hőmérséklet érzékelők Belimo páratartalom érzékelők Belimo légcsatorna nyomásérzékelő Belimo levegőminőség-érzékelők
 
Belimo érzékelők
5 termék

A Belimo szenzorok magas minőséggel és megbízhatósággal rendelkeznek, mindemellett egyszerűen beszerelhetők és zökkenőmentesen integrálhatók bármely szokásos épületautomatizálási rendszerbe. A termékkínálatban megtalálhatók a légcsatornákhoz és fűtési/hűtési rendszerekhez alkalmazható hőmérséklet, páratartalom, nyomás, CO2 és VOC szenzorok.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Belimo motorizálható ivóvizes golyóscsapok
 
Belimo motorizálható ivóvizes golyóscsapok

A Belimo légtömör zárású ivóvizes megoldása egy 2-járatú golyóscsap és egy forgó hajtómű kombinációja. Kompakt és teljesen karbantartás mentes. DVGW1 -es ivóvizes minősítéssel rendelkezik, ellenáll a szennyeződéseknek, illetve a lerakódott vízkőnek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szelepmozgatók, zsalumozgatók
Szelepmozgatók, zsalumozgatók
Szelepek és keverőcsapok
Szelepek és keverőcsapok
Érzékelők, távadók
Érzékelők, távadók
Vízmérők, hőmennyiségmérők
Vízmérők, hőmennyiségmérők
Hidraulikai beszabályozó szelepek
Hidraulikai beszabályozó szelepek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...