Ariston hőszivattyúk – fenntartható klíma kint és bent

Ariston hőszivattyúk – fenntartható klíma kint és bent

Pályázat a hőszivattyús rendszerek beépítésének támogatására

Hogyan tudna egyszerre spórolni a számlákon és zöldebbé tenni háztartását?
Vegye igénybe a pályázati támogatást és cserélje le fűtő- és hűtőberendezéseit olyan készülékekre, melyek fogyasztása jelentősen kevesebb, mint a hagyományos eszközöké.

Miért érdemes Ariston hőszivattyút választani?

A rendkívül széles termékválasztékkal rendelkező Ariston elhivatottsága az innovatív technológiák iránt kimagasló minőséget garantál. 

 • Megbízható választás
  A Nimbus Net hőszivattyúkat -7 °C-on méretezik, ebből levezethető a névleges hőtermelés -7°C-on történő fűtési fázis alatt, vagyis, amikor nagyon nagy a hőigény.
 • Beépített kapcsolat
  A Nimbus Net termékcsalád összes terméke távolról vezérelhető az Ariston Net alkalmazáson keresztül. Ma már a hangunkat is használhatjuk a vezérléshez, a Google Home és az Amazon Alexa hangsegédek integrációjának köszönhetően.
 • Kiemelkedő teljesítmény
  A Nimbus Net hőszivattyúk magas teljesítményt nyújtanak mind fűtés, mind hűtés során. Még alacsony kültéri hőmérsékleten és magas előremenő hőmérsékletnél is garantálják az optimális teljesítményt, amely lehetővé teszi a névleges értéknél jóval magasabb hőteljesítmény biztosítását.
Ariston hőszivattyúk – fenntartható klíma kint és bent
Ariston hőszivattyúk – fenntartható klíma kint és bent

Az Ariston által gyártott Nimbus Net hőszivattyúk csúcstechnikai megoldásokat kínálnak a lehető legnagyobb kényelem és energiamegtakarítás érdekében.

A Nimbus Net sorozat magában foglalja az "M" betűvel megkülönböztetett monoblokk, és az "S" betűvel azonosított split termékeket. A Plus Net és a Pocket M Net verziók lehetővé teszik a környezet fűtését és hűtését, míg a Compact, Flex és Flex-In verziók az egytekercses melegvizes tartályon keresztül képesek háztartási melegvizet előállítani.

A Nimbus Net technológiák összehasonlítása

A split hőszivattyúkban a hűtőkör kültéri és beltéri egységre van osztva. A hűtőközeg a kültéri egységben fejezi be a termodinamikai kört, a beltéri egységben pedig a rendszerben lévő vízzel a hőcserét. Ennek a megoldásnak a legfőbb előnye:

 • nem kell félni attól, hogy a víz megfagy a kültéri egységben
 • alacsonyabb hőveszteség

A monoblokk hőszivattyúkban a hűtőkör hermetikusan zárt a kültéri egységben. A körfolyamat és a hőcsere lezárul a kültéri egységben. Ennek a megoldásnak a legfőbb előnye:

 • egyszerű telepítés, nincs szükség hűtőközeg csövezésre
 • telepítési rugalmasság (beltéri egység hidroblokk nélküli modell is elérhető)
 • modellek gyárilag integrált 2 zónás rendszerrel

A hőszivattyúk olyan fűtő- és hűtőberendezések, melyek a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében működnek, mivel megújuló energiaforrást használnak. Ezen túl az egyik leggazdaságosabb fűtési megoldást jelentik, mert használatukkal energia spórolható.

A hőszivattyú által szállított hő körülbelül 75%-át a környezetből vonja el és csupán a 25%-a származik a kompresszor működéséből. Már ez is jóval fenntarthatóbb és környezetbarátabb működés, mint a hagyományos fűtési rendszereké, azonban napelemmel párosítva teljesen zölddé válhat a lakás fűtése és hűtése.

Magyarország Kormánya és az Európai Unió finanszírozásából pályázat került kiírásra a hőszivattyús rendszerek beépítésének támogatására. A pályázat a korszerű és környezettudatos rendszerek beszerelésének támogatására jött létre és a fűtési berendezések elektrifikálása a fő cél, megújuló energiaforrás felhasználásával.

A környezetszennyező fűtési megoldások okozta károk kezdenek aggasztó méretűvé válni, így a megújuló energiaforrásokra történő átállás égető szükségű napjainkban és a jövőben egyaránt. A háztartások zöldebbé válásához számos lehetőség áll rendelkezésre és ezek megvalósításában és finanszírozásában segít a támogatás. A karbonlábnyom jelentősen csökkenthető az ilyen energiaforrások felhasználásával, így a fokozódó klímaválság idején mi is tehetünk valamit a bolygóért. Nemcsak a magas villany- és/vagy gázszámlák csökkenthetők így, hanem a magas szén-dioxid kibocsájtás is.

Bővebb információ a pályázatról

A hírben szereplő termékek
Nimbus Pocket M Net R32 levegő-víz-hőszivattyú Nimbus Compact S Net levegő-víz hőszivattyú Nimbus Flex S Net levegő-víz hőszivattyú Nimbus Plus S Net levegő-víz hőszivattyú
 
Ariston hőszivattyúk
12 termék

Ariston NUOS és Nimbus levegő-víz hőszivattyúk

12 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Hőszivattyú kiválasztási segédlet az Ariston-tól
Hőszivattyú kiválasztási segédlet az Ariston-tól
Az Ariston segítséget nyújt mindenkinek, aki szeretne új fűtő/hűtőberendezést otthonába, vagy szeretné fenntarthatóbbá és kényelmesebbé tenni az otthonát, de nem tudja, melyik eszköz illene leginkább az adott környezetbe.
Hőszivattyú kiválasztási segédlet az Ariston-tól
Kategóriák
Napelemek
Napelemek
Hibrid fűtési és hűtési rendszerek
Hibrid fűtési és hűtési rendszerek
Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Áramforrások, áramfejlesztők
Áramforrások, áramfejlesztők
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...