ACO Deckline – megoldás a parkolóházak vízelvezetésére

Parkolóházak esetében is rendszerben kell gondolkozni, a vízelvezetési rendszer részét képezi az olajleválasztók használata.

Aki járt már parkolóházban, minden bizonnyal találkozott azzal a jelenséggel, amikor nagyobb esőzések után, vagy akár télen a járművekről leolvadó hó hatására hatalmas pocsolyák éktelenkedtek a padlón. Sőt, aki tervezett már parkolóházat, tisztában van vele, hogy ebben az esetben a vízelvezetés megoldása még összetettebb kérdéskör, mint kültéren.

Az ACO Deckline néven forgalmazza a kifejezetten a parkolóházak számára kifejlesztett termékcsaládját. A folyókák rendelkeznek mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek egy ilyen helyszínen a tartósságot és a megbízhatóságot garantálják.

ACO Deckline S rozsdamentes acél parkolófolyóka perem nélkül
Deckline S - rozsdamentes acél folyóka rendszer vízzáró csatlakozásokkal, műgyanta burkolathoz, illetve kenhető szigeteléshez

Parkolóházak esetén különleges követelményként merül fel a víztömörség. Zárt térben csak teljes mértékben víztömör folyóka használható, ugyanis az átszivárgó víz károsítaná az épület szerkezetét. Fontos kritérium a folyóka alacsony beépítési magassága. Kulcskérdés, hogy ellenálljon a dinamikus terhelésnek, hiszen naponta akár több száz autó is manőverez a területen. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a megszokottól eltérő, agresszív körülményeket sem, hiszen a zárt parkolóházakban télen a járművekről leolvadó, olajjal és sóval szennyezett hólé elvezetését kell megoldani. Ez a víz a zárt területeken jóval nagyobb mértékben tartalmaz szennyeződéseket, mint külső területeken, hiszen ott a csapadék valamelyest hígítja azt.

A vízelvezető rendszer anyagának kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a szennyező anyagok és a korrózió ne károsíthassa a rendszer elemeit, így rozsdamentes acélt, polimerbetont vagy kompozit anyagot érdemes használni. Az ACO, mint a vonalmenti vízelvezető rendszerek szakértője az épületszerkezetek védelme érdekében ideális megoldásként a rozsdamentes acél vagy polimerbeton folyókatest alkalmazását javasolja rozsdamentes acélból vagy kompozitból készült ráccsal.

ACO Deckline parkolófolyóka
ACO Deckline – megoldás a parkolóházak vízelvezetésére

Az ACO felkészült a különböző burkolatokra is, így különböző megoldást kínál műgyanta, beton vagy aszfalt felületekhez. A termékválasztékban a polimerbeton folyóka mellett szerepel rozsdamentes acélból készült változat is, igény szerint szigetelőgallérral vagy anélkül.

Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy az olajszennyeződés kiszűréséhez olajleválasztó berendezés telepítése szükséges.

A hírben szereplő termékek
ACO Deckline S parkolófolyóka rozsdamentes acélból, szigetelő perem nélkül
 
ACO Deckline parkolófolyóka

Az ACO Deckline egy alacsony beépítési magasságú, 100%-ban víztömör vízelvezető rendszer épületparkolókba, mely dinamikus terhelésnek, magas sókoncentrációnak, üzemanyagnak, olajnak egyaránt kiválóan ellenáll. A Deckline rozsdamentes vagy polimerbeton folyókatesttel, valamint rozsdamentes vagy kompozit ráccsal érhető el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Tetőösszefolyók, tetőfolyókák, tetővíztelenítő rendszerek
Tetőösszefolyók, tetőfolyókák, tetővíztelenítő rendszerek
Felszíni vízelvezetők
Felszíni vízelvezetők
Csapadékvízszűrők, benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók
Csapadékvízszűrők, benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...