Európai szabványoknak megfelelő vizsgálókamra az Aliplast oktatási központjában

Lehetőséget teremt a tervezett alumíniumrendszerek minőségét befolyásoló folyamatok ellenőrzésére

Az Aliplast nagy hangsúlyt helyez a fejlesztésekre. A műszaki-fejlesztési részleg kiépítése folyamán az Aliplast oktatási központját felszerelték a KS Schulten cég vizsgálati kamrájával – erre a felszerelésre alapoznak a neves laboratóriumok is. A vizsgálókamra lehetőséget ad ablak-ajtó szerkezetek és függönyfalak tömítettségi és szilárdsági vizsgálatára a légáteresztés, vízállóság és szélterhelés vonatkozásában. A kamrát AWW kamrának is nevezik az Air-Wind-Water (Levegő-Szél-Víz) szavak kezdőbetűit felhasználva. A kamra 6 m x 6 m maximális méretű termékek bevizsgálására alkalmas. Beépítésre került egy 5000 Pa nyomáskülönbséget kialakítani képes, szélnyomást- és szívást produkáló szimulátor. A KS Schulten berendezés zártrendszerű vízkeringető rendszerrel, 9 mérőfejjel és a tömítetlenségek helyének kimutatását megsegítő füstgenerátorral is fel van szerelve.

Az AWW kamra vezérlését KS Software program segíti, amelynek alkalmazásával az egyes vizsgálati ciklusok érvényes európai szabványoknak megfelelő lefolyása programozható. A program alkalmas táblázatok és grafikonok létrehozására, valamint automatikusan generálja a termék osztályba sorolását is.
Az AWW kamrában végzett vizsgálatok alkalmasak az első típusvizsgálati dokumentumok létrehozására a MSZ-EN 14351-1+A1 szabvány szerinti, tűz- és füstgátlási tulajdonságokkal nem rendelkező homlokzati ajtók és ablakok, valamint a MSZ-EN 13830 szabvány szerinti függönyfalak vonatkozásában.

Az összes vizsgálat és maga az osztályokba sorolás is az európai szabványokkal összhangban történik. Ezek a szabványok az ajtók és ablakok esetében: MSZ-EN 1026:2001 – Légáteresztés, MSZ-EN 1027:2001 – Vízzárás, MSZ-EN 12211:2001 – Szélállóság. A tulajdonságok szerinti osztálybasorolás az alábbi szabványok szerint készül: MSZ-EN 12207:2001 - Légáteresztés, MSZ-EN 12208:2001 Vízzárás, MSZ-EN 12210:2001 - Szélállóság.

A függönyfalak vizsgálata az alábbi szabványok szerint történik: MSZ-EN 12153:2004 - Légáteresztés, MSZ-EN 12155:2004 – Vízzárás, MSZ-EN 12179 – Szélállóság Az osztálybasorolás az alábbi szabványokat követi: MSZ-EN 12152:2004 - Légáteresztés, MSZ-EN 12154:2004 - Vízzárás, MSZ-EN 13116:2004 - Szélállóság.

A saját vizsgálati laboratórium az Aliplast cég újító szellemének újabb beruházása, amely lehetőséget teremt a tervezett alumíniumrendszerek minőségét befolyásoló folyamatok ellenőrzésére.

Az Aliplast termékekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Aliplast Sp. z o.o. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Genesis 90 ablakrendszer Imperial IPi, IP i+ ablakrendszer Imperial IP800 és IP800 i+ ajtórendszer Superial SPi és SP i+ ablakrendszer
 
Aliplast ajtó- és ablakrendszerek
10 termék

Ajtó- és ablakrendszer választékukban hőhidas (Econoline) és hőhídmentes (Imperial, Superial) változatok találhatók. Hőhídmentes rendszereink választhatók kiegészítő hőszigetelő elemeket tartalmazó, bővített megoldással (IPi, IPi+, SPi, SPi+), valamint rejtett szárnyas kivitelben (IP-SU, SP-SU) is. Hőszigetelési szempontból legkedvezőbb profilcsaládunk a Star, amelyből akár esztétikus rejtettszárnyas burkolópaneles bejárati ajtók is készíthetők. Keskenyebb hőhídmentes rendszereiket (Triline, Intruder) alacsonyabb hőtechnikai követelmények esetében ajánlják.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Modern Slide tolóajtó rendszer Visoglide Plus tolóajtó rendszerek Ultraglide tolóajtó rendszer Ecoslide tolóajtó rendszer
 
Aliplast tolóajtó rendszerek
7 termék

Az Aliplast tolóajtó választékában azonos hőmérsékletű belső terek elválasztására alkalmas, hőhíd megszakítás nélküli rendszerek (Ecoslide, Slidecold), valamint hőhídmentes homlokzati rendszerek (Visoglide, Slide Plus, Superglide) találhatók. Hőszigetelés és teherbírás szempontjából legkedvezőbb rendszerük az Ultraglide, amely elérhető egy-, két-, valamint hárompályás változatban. Hagyományos toló szerelvénnyel a maximális szárnytömeg 250 kg, de kiegészítő emelő-toló szerelvénnyel ez akár 400 kg-ra is növelhető.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Aliplast Panorama harmonikaajtó rendszerek
 
Aliplast Panorama harmonikaajtó rendszerek

A Panorama három légkamrás, hőszigetelt harmonika ajtó rendszer. Kétféle küszöb kialakítással: a küszöb a felső és oldalsó keret azonos profil folytatása; a padlóburkolatba süllyesztett tényleges küszöb (az ajtószárnyak erre dupla kefetömítéssel záródnak). A szerkezet kialakításánál 2–8 , vagy ennél több mozgó szárny is lehetséges, melynek egyfelé vagy kétfelé tolhatóak, illetve befelé és kifelé is nyílhatnak. A keret, illetve a szárnyak beépítési mélysége 70/78 mm. Az üvegvastagság 4-37 mm között változhat.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MC-Wall függönyfal rendszer MC-Passive + fokozott hőszigetelésű függönyfal rendszer MC-Glass függönyfal rendszer MC-Fire EI 60 függönyfal rendszer
 
Aliplast függönyfal rendszerek
5 termék

Kínálatukban megtalálható látszóbordás (MC-Wall), valamint strukturális (MC-Glass) függönyfal rendszer egyaránt. Az MC-Passive fokozott hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, az MC-Fire pedig egy EI60 tűzállósági osztályba sorolt változat. Mind a négy rendszer azonos lizénákból és bordákból épül fel, és csak kiegészítő elemekben tér el, ami biztosítja az egységes megjelenést.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Terassendach télikert tetőrendszer Aliver 2000+ télikert tetőrendszer Victorian Plus télikert tetőrendszer Aliver 5000+ és 6000 télikert tetőrendszer
 
Aliplast télikert tetők
4 termék

Az Aliver sorozat az aliplast termékcsalád tetőrendszere. Az Aliver 2000+ rendszer felhasználásával hőszigetelt félnyereg- és nyeregtetők készíthetők. Összetett tetőformák megvalósításához az Aliver Victorian Plus rendszert javasolt. A Terassendach egy hőszigetelés nélküli tetőszerkezet, melynél a két szaruelem közötti távolság akár 600 cm is lehet. Kitöltésként mindegyik rendszerhez választható üveg vagy polikarbonát.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...