A Panasonic nanoe™ X technológia európai teszteredményei

A Panasonic nanoe™ X technológia európai teszteredményei

A Panasonic nanoe™ X technológiája a VDI 6022 szabvány szerint tanúsított beltéri levegőminőséget biztosít

A Panasonic Heating & Cooling Solutions innovatív nanoe™ X Mark 2 és Mark 3 technológiáját a VDI szabványok szerint tesztelték és tanúsították. Az 1856-ban alapított VDI a Német Mérnökök Egyesülete, amely számos európai ipari szabványt határoz meg.

A Panasonic nanoe™ X Mark 2 és Mark 3 technológiája, amelyet a légkondicionáló berendezésekbe építettek be, tudományos vizsgálaton esett át, és megfelel a VDI 6022 Lap 1.1 követelményeinek, amely a szellőzőrendszerek és -egységek higiéniai követelményeivel foglalkozik, különös tekintettel a decentralizált szellőzőrendszerek és -egységek sajátosságaira. A Panasonic nanoe™ X Mark 3 technológiája szintén megfelel a VDI 6022 1. lap követelményeinek, valamint a VDI 6022 5. lapnak, amely leírja, hogyan lehet elkerülni az allergén expozíciót, és milyen kapcsolódó követelményeknek kell megfelelni a belélegzett levegőt befolyásoló műszaki eszközök és alkatrészek vizsgálatánál és értékelésénél.

A reális, de szabványosított vizsgálati körülmények alapvető követelményt jelentenek. Ebben az összefüggésben bebizonyosodott, hogy a Mark 3 technológia csökkenti a panaszokat okozó allergéneket a helyiségben, és alkalmas az allergiában szenvedők számára. A sikeres teszteket a VDI által tanúsított RLQ szakmérnökök által kiadott vizsgálati jegyek dokumentálják. A Panasonic az első klímagyártó, amely beltéri egységeire megkapta ezeket a vizsgálati jeleket.

Természetes légtisztítás hidroxilgyökökkel

A nanoe™X szűrők nélkül működik, és hidroxilgyökökkel tisztítja a levegőt. Ezek a természetben is előfordulnak, és fontos szerepet játszanak a légköri légszennyező anyagok lebontásában. Mivel a nanoe™X által termelt hidroxilgyökök apró vízcseppekbe vannak zárva, élettartamuk a természetben mért kevesebb mint 1 másodpercről, több mint 600 másodpercre (azaz 10 percre) nő. Ennek a technológiának köszönhetően a hidroxilgyökök a helyiségben mindenhol kibontakoztatják hatásukat, és így egészségesebb beltéri levegőt biztosítanak.

A Panasonic nanoe™ X folyamatosan fejlődő levegőminőség javító technológia legfejlettebb tagja a Mark 3-as generátor, amely a legnagyobb mennyiségű hidroxilgyököt generálja, 48 trilliót másodpercenként. Ezek a hidroxilgyökök képesek csökkenteni a szennyező anyagok és allergének koncentrációját, valamint bizonyos vírusok, baktériumok és szagok koncentrációját. A nanoe™ X a fűtéstől és hűtéstől függetlenül működik, amikor a készülék ventilátor üzemmódban van, javítva a beltéri levegő higiéniáját és minőségét, a nap 24 órájában, a hét minden napján, mindezt a legalacsonyabb energiafogyasztás mellett teszi.

További információért látogasson el a: https://www.panasonic.com/uk/nanoe/all/verification/evidence.html weboldalra, ahol számos tanulmány és kutatási anyag érhető el angol nyelven a nanoe hatékonyságáról.

A hírben szereplő termékek
Panasonic fali Etherea inverter+ klíma grafitszürke / ezüst / matt fehér színben (R32)
 
Panasonic fali Etherea inverter+ klíma grafitszürke / ezüst / matt fehér színben (R32)

A nanoe™ X technológiát tartalmazó Etherea kiemelkedő hatékonyságú. A korszerű vezérlési lehetőségeknek, az élvonalbeli teljesítménynek, a stílusos formának és az intelligens funkcióknak köszönhetően az Etherea gondoskodik arról, hogy otthona komfortos és tiszta legyen

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic fali Heatcharge VZ inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic fali Heatcharge VZ inverter+ klíma (R32)

A Panasonic új hőtároló rendszere képes a kültéri egység hőjének tárolására, így közvetlenül a hőszivattyú beindítása után gyorsan fel tudja fűteni a házat. A rendszer temperálás közben is maximális kényelmet és meleget biztosít, mivel a hőtároló rendszer az eltárolt hő segítségével megelőzi a levegő temperálás alatti lehűlését. Az Econavi egy új, napfényérzékelési technológiával rendelkezik a teljesítmény optimális beállítása, és ezáltal a maximális kényelem és megtakarítás elérése érdekében. Ezenfelül a nanoe™ forradalmian új légtisztító rendszere a nanoméretű finomrészecskéknek köszönhetően képes kiszűrni és elpusztítani a levegőben található, megtapadó mikroorganizmusok, például baktériumok, vírusok és penész 99%-át.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic fali TZ típusú kompakt kialakítású inverteres klíma (R32)
 
Panasonic fali TZ típusú rendkívül kompakt kialakítású inverteres klíma (R32)

Az új TZ inverteres modellek erősek és hatékonyak, és a piacon egyedülálló módon A++/A+ energiaosztályúak. A TZ akár –15 °C-os külső hőmérséklet esetén is képes a fűtésre és –10 °C-os külső hőmérséklet esetén a hűtésre – mindezt kiemelkedő hatékonysággal és nagy teljesítménnyel. Az új TZ beltéri egységek új mérettel rendelkeznek. A 799 mm-es szélességnek köszönhetően a légkondicionáló az ajtó fölé szerelhető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic U2 típusú 4 utas 90x90-es kazettás beltéri egységek
 
Panasonic U2 típusú 4 utas 90x90-es kazettás beltéri egységek (R32/R410A)

A Panasonic U2 4 utas 90x90-es kazettás berendezése, új kialakítású panellel és 2-féle magasságú készülékházzal rendelkezik. Lapos kialakítása kitűnően illeszthető környezetébe. 2-féle eltérő magasságú házzal érhető el, ezek mérete 25,6 cm és 31,9 cm. A kazetták a továbbfejlesztett Econavi és nanoe™ légtisztító rendszerrel is kiegészíthetők, így hatékonyabban működő berendezések komfortosabbá és egészségesebbé teszik a helyiséget.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic padlókonzolos inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic padlókonzol, inverter+ klíma (R32)

Az Inverter+ technológiás új padlókonzolos klíma, nanoe™ X technológiával, környezetkímélő R32 gázzal, rendkívül csendesen, mindössze 20 dB(A) zajszinttel működő, különálló fali elhelyezést biztosító konzolos típus, mely nagy teljesítményre képes különösen fűtő üzemmódban, akár –15 °C-os kültéri hőmérsékletig. A készülék fokozott komfortérzetet és jobb hőeloszlást eredményező dupla légáramlással működtethető: felfelé a hatékony hűtésért, és lefelé a gyors fűtésért. Az egységek R22-es csővezetékre is felszerelhetők.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic G1 típusú padlókonzolos beltéri egységek
 
Panasonic G1 típusú padlókonzolos beltéri egységek (R410A)

A G1 típusú padlókonzolos beltéri egység egy kompakt és sokoldalú rendszer, mely szűk helyekre is felszerelhető. Tökéletes megoldás utólagos felszerelésre, meglévő radiátorpanelek cseréjére. A lakossági piacra is tervezett, stílusos és kompakt előlap bármilyen épület belső terébe egyszerűen integrálható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX Elite fali inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi NX sorozatú Elite fali klíma, PK3 (R32)

A stílusos, matt fehér színű fali egységek számos helyen, például stúdiókban, edzőtermekben, nagy belmagasságú helyiségekben, sőt, akár számítógépes szervertermekben is alkalmazhatók. A kompakt kialakítás és a sima felület szűkös helyen is diszkrét beszerelést tesz lehetővé. A PACi NX Elite sorozatot szélsőséges külső hőmérséklet mellett is kiemelkedő teljesítmény, fűtés és hűtés esetén egyaránt nagyon magas energiahatékonyság jellemzi.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX sorozatú  Elite 4 utas 90x90 kazettás, inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi NX sorozatú Elite 4 utas 90x90 kazettás klíma, PU3 (R32)

A 4 utas 90x90-es kazettás PU3 egységben az erős turbóventilátor és az intelligens Econavi érzékelő nagy hatékonyságot biztosít, az alapkivitelben is járó nanoe™ X pedig kivételesen jó beltéri levegőminőséget eredményez. A PACi NX Elite sorozatot szélsőséges külső hőmérséklet mellett is kiemelkedő teljesítmény, fűtés és hűtés esetén egyaránt nagyon magas energiahatékonyság jellemzi.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX sorozatú Standard mennyezeti, inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi NX sorozatú Standard mennyezeti klíma, PT3 (R32)

A mennyezeti egységek nagy és széles levegőeloszlást biztosítanak, ami különösen kedvező a nagyobb helyiségekben. Mindegyik teljesítményű egység ugyanolyan magasságú és mélységű, így a vegyes rendszerekben is egységes megjelenés érhető el. A minőségi formatervezést és műszaki kivitelezést képviselő PACi NX Standard tökéletes megoldás olyan esetekben, amikor szűkös költségvetésből kell minőséget megvalósítani. Kompakt és könnyű kialakításuk révén ideális választást jelentenek még szűk terekben kialakított rendszerekhez, például kisebb méretű kereskedelmi egységekben vagy otthonokban.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX sorozatú Elite mennyezeti, inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi NX sorozatú Elite mennyezeti klíma, PT3 (R32)

A mennyezeti egységek nagy és széles levegőeloszlást biztosítanak, ami különösen kedvező a nagyobb helyiségekben. Mindegyik teljesítményű egység ugyanolyan magasságú és mélységű, így a vegyes rendszerekben is egységes megjelenés érhető el. A PACi NX Elite sorozatot szélsőséges külső hőmérséklet mellett is kiemelkedő teljesítmény, fűtés és hűtés esetén egyaránt nagyon magas energiahatékonyság jellemzi.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX sorozatú Elite adaptív légcsatornás, inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi NX sorozatú Elite adaptív légcsatornás klíma, PF3 (R32)

Új kialakítású PF3 légcsatornás termékcsalád 2-féle telepítési lehetőséggel (vízszintes/függőleges). A magas külső statikus nyomás (150 Pa) rugalmas telepítést tesz lehetővé. A PACi NX Elite sorozatot szélsőséges külső hőmérséklet mellett is kiemelkedő teljesítmény, fűtés és hűtés esetén egyaránt nagyon magas energiahatékonyság jellemzi.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX sorozatú Standard adaptív légcsatornás, inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi NX sorozatú Standard adaptív légcsatornás klíma, PF3 (R32)

Új kialakítású PF3 légcsatornás termékcsalád 2-féle telepítési lehetőséggel (vízszintes/függőleges). A magas külső statikus nyomás (150 Pa) rugalmas telepítést tesz lehetővé. A minőségi formatervezést és műszaki kivitelezést képviselő PACi NX Standard tökéletes megoldás olyan esetekben, amikor szűkös költségvetésből kell minőséget megvalósítani. Kompakt és könnyű kialakításuk révén ideális választást jelentenek még szűk terekben kialakított rendszerekhez, például kisebb méretű kereskedelmi egységekben vagy otthonokban.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX Standard fali inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi NX sorozatú Standard fali klíma, PK3 (R32)

A stílusos, matt fehér színű fali egységek számos helyen, például stúdiókban, edzőtermekben, nagy belmagasságú helyiségekben, sőt, akár számítógépes szervertermekben is alkalmazhatók. A minőségi formatervezést és műszaki kivitelezést képviselő PACi NX Standard tökéletes megoldás olyan esetekben, amikor szűkös költségvetésből kell minőséget megvalósítani. Kompakt és könnyű kialakításuk révén ideális választást jelentenek még szűk terekben kialakított rendszerekhez, például kisebb méretű kereskedelmi egységekben vagy otthonokban.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX sorozatú Elite és Standard 4 utas 60x60 kazettás, inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi NX sorozatú Elite és Standard 4 utas 60x60 kazettás klímák, PY3 (R32)

Az PACi Elite alacsony hőmérsékleten is kiváló teljesítményt, magas energiahatékonyságot, energiafogyasztás megjelenítését nyújt e a távvezérlő kijelzőjén, energiatakarékos kialakítása magas COP értéket eredményez. A minőségi formatervezést és műszaki kivitelezést képviselő PACi Standard tökéletes megoldás olyan esetekben, amikor szűkös költségvetésből kell minőséget megvalósítani. Kompakt mérete és kis tömege révén ideális választás szűk terekben kialakított rendszerekhez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Aquarea EcoFleX egyfázisú fütő és hűtő hőszivattyú (R32)
 
Aquarea EcoFleX multifunkciós hővisszanyerős, egyfázisú ADF hőszivattyú, R32

Az új Aquarea EcoFleX egy olyan innovatív hőszivattyú, amely egy légcsatornás egységet nanoe™ X technológiával kombinálva hővisszanyeréses melegvíz- készítést, helyiségfűtést, helyiséghűtést és tisztább levegőt biztosít. A készüléket kiemelkedő hatékonyság és energia-megtakarítás jellemzi, alacsony CO₂-kibocsátás mellett.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic air-e önálló nanoeX generátor
 
Panasonic air-e önálló nanoe™X generátor

A Panasonic első önálló, mennyezetre szerelhető nanoe™X generátora, az air-e, alacsony fogyasztású és ideális számos olyan alkalmazáshoz, ahol a beltéri levegő minősége prioritást élvez, mint például szállodákban, iskolákban, idősek otthonában, kórházakban, irodákban, éttermekben, otthonokban, benzinkutakon stb.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Panasonic Y3 típusú 4 utas 60x60-as kazettás beltéri egységek (R32/R410A)
 
Panasonic Y3 típusú 4 utas 60x60-as kazettás beltéri egységek (R32/R410A)

Az Y3 típusú beltéri egység nemcsak tökéletesen alkalmazkodik a 60x60 cm-es álmennyezet-kiosztáshoz, hanem a nanoe™ X technológiának köszönhetően jobb beltéri levegőminőség érhető általa el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Hungarotherm díjat nyert a Panasonic air-e nanoe™ X generátora
Hungarotherm díjat nyert a Panasonic air-e nanoe™ X generátora
Napjaink legfontosabb kihívásaira ad választ a levegőminőség javító innováció
Hungarotherm díjat nyert a Panasonic air-e nanoe™ X generátora
A világelső*1 Panasonic nanoe™ X technológia (nanoméretű elektrosztatikusan porlasztott vízrészecskék) igazoltan gátolta a felületeken megtapadt új koronavírust egy 24 m3-es légterű vizsgálati helyiségben
A Panasonic nanoe™ X technológia újabb teszteredményei
A világelső*1 Panasonic nanoe™ X technológia (nanoméretű elektrosztatikusan porlasztott vízrészecskék) igazoltan gátolta a felületeken megtapadt új koronavírust egy 24 m³-es légterű vizsgálati helyiségben
A Panasonic nanoe™ X technológia újabb teszteredményei
Bizonyítékok a nanoe™ X koronavírus elleni rendkívüli hatékonyságáról
Bizonyítékok a nanoe™ X koronavírus elleni rendkívüli hatékonyságáról
A Panasonic részletes betekintést enged a nanoe™ X technológia SARS-CoV-2 elleni alkalmazásának harmadik féltől származó laboratóriumi tesztjeibe
Bizonyítékok a nanoe™ X koronavírus elleni rendkívüli hatékonyságáról
Igazolt gátló hatás a SARS-CoV2-n - nanoe™ X
A Panasonic nanoe™ X technológiájának koronavírusra gyakorolt hatása
Igazolt gátló hatás a SARS-CoV2-n - nanoe™ X
A Panasonic nanoe™ X technológiájának koronavírusra gyakorolt hatása
Kategóriák
Légtisztítók, páramentesítők kishelyiségekbe
Légtisztítók, páramentesítők kishelyiségekbe
VRF klímák
VRF klímák
Split klímák
Split klímák
Klíma- és hűtéstechnika
Klíma- és hűtéstechnika
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...