Integrált energiagazdálkodási megoldás a jövő épületeinek

Egyesítette tudását a Schneider Electric és a Panasonic

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője, valamint az elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében vezető Panasonic Corporation közös, integrált épületgépészeti és épületfelügyeleti megoldást jelentett be. Az együttműködés keretében kínált innovatív szolgáltatás egyszerűbb energiagazdálkodást, valamint optimalizált telepítési költségeket biztosít a vállalatok számára.
Az integrációt a két cég a Schneider Electric SmartStruxure™ megoldásával és intelligens beltéri vezérlőegységével, valamint a Panasonic változó hűtőközeg-áramlás (VRF) alapú csatlakozási megoldásával valósítja meg. A megoldás által az épülettulajdonosok és -kezelők egyetlen felületen keresztül bárhol és bármikor ellenőrizhetik az épületek alapvető rendszereit, beleértve az épületgépészeti berendezéseket, a világítást, a biztonságot, az áram- és teljesítményelosztást. Az új, vezeték nélküli megoldás a ZigBee® vezeték nélküli kommunikációs szabvány alapján közvetlen soros kommunikációt biztosít a Schneider Electric épületfelügyeleti rendszere és beltéri vezérlőegységei, valamint a Panasonic VRF épületgépészeti architektúrája között, így lehetővé teszi az azonnali energiatakarékossági lépések megtételét is.
A partnerségnek köszönhetően teljes épületfelügyeleti megoldásokat kínálunk az eszközök szintjétől a felhőig. Az erős digitális háttér nagyobb átláthatóságot biztosít az épületekben, és kulcsfontosságú szerepet játszik a jövő létesítményeinek kialakításában. Az összekapcsolt termékekkel, a csúcstechnológiás vezérlőkkel, valamint alkalmazásokkal a Schneider Electric ‘Innováció minden szinten’ kezdeményezése kiaknázza az IoT által nyújtott teljesítményt és lehetőségeket, így átformálja a városokat, átalakítja az iparágakat” – mondta Laurent Bataille, a Schneider Electric EcoBuilding részlegének ügyvezető alelnöke.

Energiamenedzsment gördülékenyen

A Schneider Electric és a Panasonic közös megoldása vezetékes vagy vezeték nélküli kialakításban is telepíthető. Az utóbbi segítségével megőrizhető a meglévő infrastruktúra, és a régebbi épületekbe is egyszerűen beépíthető az új rendszer. A platform teljes mértékben kihasználja az innovatív plug-and-play technológiát, és a kiterjedt VRF-rendszerek konfigurációjának leegyszerűsítésével idő- és költségmegtakarítást tesz lehetővé. A rendszer az átfogó energiahasználati jelentések és kezelőfelületek mellett a Schneider Electric és a Panasonic szakértői támogatását is biztosítja.

A Schneider Electric SmartStruxure™ épületfelügyeleti megoldása maximalizálja az épülethatékonyságot, és a létesítmény teljes életciklusa során csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az architektúra integrálja a személyre szabott hardvert, szoftvert, műszaki tervezést, telepítést és szolgáltatásokat, valamint a gyakorlatban is alkalmazható információkat nyújt valós időben, így biztosítva a létesítmények optimális energiagazdálkodását és felügyeletét. A megoldás részét képezik az SE8000 beltéri vezérlőegységek, amelyek egy termosztát/hőmérséklet-érzékelő és egy programozható beltéri vezérlőegység funkcióit ötvözik egyetlen egységben.

A VRF-alapú épületgépészeti rendszerek egyre népszerűbbek a kereskedelmi épületek terén, mivel a hagyományos be/ki működés helyett alkalmazott inverter technológia révén képesek változó sebességekkel működni, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezhet. A Panasonic VRF-rendszerét (ECOi/FSV) úgy alakították ki, hogy jelentős mértékben növelje az energiahatékonyságot a legmagasabb ESEER értékeket biztosítva minden kültéri egységben. A rendszer rendkívül megbízható, emellett erős hűtési és fűtési teljesítményt biztosít még az extrém környezeti hőmérsékletviszonyok közötti működés során is, -25 °C és +52 °C között.

Azáltal, hogy az épületfelügyeletben rejlő potenciált az élvonalbeli VRF-technológiával ötvözzük, képesek vagyunk ügyfeleinket támogatni a beruházási és üzemeltetési költségeik további csökkentésében, valamint a fenntarthatóság hatékonyabb megvalósításában” – mondta Toshiyuki Takagi, a Panasonic Corporation vezérigazgatója és a Panasonic légkondicionáló berendezéseket gyártó részlegének elnöke.


A hírben szereplő termékek letölthető katalógusait megtalálja, ha az alábbi termékekre kattint. Ha a Schneider Electric és a Panasonic közös integrált energiagazdálkodási megoldásáról többet szeretne megtudni, küldje el kérdését a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt., illetve a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársának a megfelelő gomb használatával.
 
A hírben szereplő termékek
Panasonic Mini ECOi LE2 nagy hatékonyságú 4-6 HP kültéri egységek (R410A) Panasonic Mini ECOi LZ2 sorozatú, 4-6 HP teljesítményű kültéri egységek (R32) Panasonic Mini ECOi LE1 nagy hatékonyságú 8 és 10 HP kültéri egységek (R410A) Panasonic Mini ECOi LZ2 sorozatú, 8 és 10 HP teljesítményű kültéri egységek (R32)
 
Panasonic ECOi elektromos kültéri egységek
6 termék

Az ECOi elektromos VRF rendszert kifejezetten nagy igénybevételt jelentő irodákhoz és nagyméretű épületekhez tervezték. Épületfelújítási projektekhez is használható. Nagy hatékonyságú rendszer. 8 és 20 HP között egyetlen vázban. Kiterjesztett üzemelési tartomány akár -25 °C-os kültéri hőmérséklet melletti fűtéshez. Az ECOi sorozat tervezésekor az energia-megtakarítás, az egyszerű telepítés és a nagy hatékonyság voltak a fő szempontok. Folyamatos fejlesztései során a Panasonic fejlett technológiákat alkalmaz a különböző helyzetekből adódó követelmények kielégítése érdekében, és hozzájárul a komfortosabb életterek kialakításához.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
EcoStruxure™ Building Operation komplex épületautomatika rendszer (BMS)
 
EcoStruxure Building Operation felügyeleti központ

Az EcoStruxure Building Operation az EcoStruxure Building platform felügyeleti központja, melyben vizuálisan elemezhető az épület működési hatékonysága a letárolt mérési adatok és riasztások alapján, időprogramok és kézi felülvezérlés állítható be akár távolról is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Érintőkijelzős fali szabályozó 230VAC fancoilhoz - RH - PIR - Bacnet - fehér
 
SE8000 sorozatú helyiségszabályozók

Az SE8000 sorozatú helyiségszabályozók egyesítik a termosztátok / hőmérséklet-érzékelők és a programozható szabályozók funkcióit vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs lehetőségek mellett. A SE8000 sorozat tagjai fejlett alkalmazás-specifikus vezérlési technológiát, riasztás-figyelést, választható páratartalom- és foglaltságvezérlési funkciókat, érintőképernyős felületet, valamint egy választható, rejtett mozgásérzékelőt is tartalmaznak.
A felhasználóbarát SE8000 sorozat az érzékelő és DDC (Direct Digital Control) funkciók egy készülékbe történő integrálásával egyszerűen telepíthető és üzembe helyezhető. A meglévő vezetékezés felhasználásával tovább lehet csökkenti a telepítési időt és munkát. A vezeték nélküli kommunikáció és bővíthetőség lehetőségével a helyiségszabályozók nagyobb épületfelügyeleti rendszerbe integrálhatóak vezetékezés és védőcsövezés nélkül.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...