Online
2024. december 31. 2024. dec 31

Xella kreditpontos oktatás 2024

Xella kreditpontos oktatás 2024

Idén is indul kreditpontos építész képzés a Xella Magyarország Kft. szervezésében

Az építészet terén éppen olyan fontos a trendek követése, a folyamatos fejlődés és az innovatív megoldások megismerése, mint az élet bármely területén. Ezért ebben az évben is folytatódik a Xella Magyarország Kft. már több mint 15 éve működő építész továbbképző oktatás sorozata.

A kötelező kreditpontok összegyűjtése a kamarai tagság egyik alapfeltétele. A Xella Magyarország Kft. évtizedek óta követi az építésügyi szakmai előírásokat, és megfelelő alternatívát nyújt az online továbbképzésre, és a kreditpont megszerzésére egyaránt.

A vállalat weboldalán külön menüpont található az építészek képzésére, ahol időbeli kötöttségek nélkül, ingyenesen hozzáférhető a tanfolyam előadás anyaga.

Xella kreditpontos oktatás 2024
Xella kreditpontos oktatás 2024

A szakmai anyagok átlátható rendszerben, új formában, változatlanul professzionális tartalommal, gyorsan elvégezhetők. A kreditpont igazolása egy kötelezően kitöltendő tesztlap beküldése után kerül kiállításra. A tematikus oktatási anyagok megismerését követően a tesztlap könnyen és egyszerűen megválaszolható.

A jelenlegi képzés kreditpont értéke: 1 pont

Témakör: Korszerű épületszerkezetek kialakítása a Xella Magyarország Kft. termékeivel, Ytong pórusbeton, Silka mészhomoktégla építőanyagokkal és Multipor ásványi hőszigetelő lapokkal. Hőhídmentes szerkezetek, hőtechnika és hőszigetelés, tűzvédelem és tűzállóság A1-es épületszerkezetek, akusztikai szerkezetek kialakítása és régi épületek korszerű és szakszerű felújítása.

 • Az Ytong pórusbeton eredete, gyártása és beépítésének bemutatása
 • Silka mészhomoktégla eredete, gyártása és beépítésének bemutatása
 • Épületszigetelés – hő- és hangszigetelés Xella termékekkel
 • Épületfelújítás és korszerűsítés Xella termékekkel
 • Hőtechnika – egyrétegű és kiegészítő hőszigeteléssel ellátott Xella falszerkezetek
 • Tűzállóság és tűzvédelem Ytong, Silka és Multipor (A1) termékekkel
Xella kreditpontos oktatás 2024
Xella kreditpontos oktatás 2024

Az oktatáson való részvétel menete egyszerű és rugalmas:

 • Részvétel jelzése: Küldjön e-mailt részvételi szándékával a zoldszam@xella.com címre, vagy lépjen kapcsolatba területileg illetékes kollégájukkal a személyes egyeztetés céljából.
 • Oktatási anyagok elsajátítása: Ismerje meg a képzés anyagát közvetlenül a prezentációkból vagy kérjen személyes előadást – egy előre leegyeztetett időpontban – az illetékes területi vezetőtől.
 • Ellenőrző kérdések: Az oktatási anyagok áttanulmányozása után ki kell tölteni egy ellenőrző tesztsort, melyet e-mailben vagy személyesen juttat el Önhöz a Xella területileg illetékes kollégája.
 • A kérdőívet a területileg illetékes kollégájuk küldi el e-mailben vagy juttatja el személyesen.
 • A kreditpont igazolást a teszt kérdések megválaszolását követően – amennyiben a válaszok helyesek – szintén a területi vezető juttatja el e-mailben vagy személyesen. Abban az esetben, ha az építész az igazolás személyes átvétele mellett dönt, a Xella egy apró figyelmességgel is kedveskedik részére, ezzel is megköszönve az oktatáson való részvételt.
A hírben szereplő termékek
Ytong falazóelemek Ytong födémpallók Ytong Start hőhídmegszakító elem Ytong tetőpallók
 
Ytong építési rendszer
12 termék

A rendszer számtalan előnnyel rendelkezik. Kiegészítő hőszigetelés nélkül is megfelel a szigorú hőtechnikai követelményeknek. Nagyobb hasznos tér alakítható ki ugyanakkora beépített helyen, a könnyű és gyors megmunkálás pedig az építési idő lerövidítését teszi lehetővé. A pórusbeton klímaszabályzó tulajdonsága révén egészséges, kellemes belső klímát biztosít. Az Ytong kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető és zajvédelmi tulajdonságai is kitűnőek. A természetes alapanyagok, az alacsony előállítási energia-szükséglet, a szinte hulladék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti.

12 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Multipor hőszigetelő lap
 
Multipor hőszigetelő lap

A Multipor ásványi hőszigetelő lap elsősorban a lefelé hűlő födémek, illetve lakások, házak belső oldali hőszigetelésére ajánlott. Egyúttal a szálas vagy polisztirol hőszigetelések praktikus és környezetbarát alternatívája. Alkalmas régi és új tégla, beton és vakolt falszerkezetek külső hőszigetelésére.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Silka falazóelemek Silka burkoló téglák Silka válaszfalelemek
 
Silka hanggátló falazók és burkoló téglák
3 termék

A Xella Magyarország Kft. 2004. őszétől Silka márkanéven mészhomoktégla falazóelemeket is gyárt. A mészhomoktégla egy olyan nagyszilárdságú építőelem, amely mész, homok és víz összekeverésével, nyomás alatti formázásával majd az Ytong-hoz hasonlóan gőzszilárdítással készül. Magyarországon már a század elején ismert építőanyag volt. A sokat korszerűsödött technológiával készült elemek között megtalálhatók a nagy méretpontosságú és nyomószilárdságú, jó akusztikai tulajdonsággal rendelkező teherhordó és válaszfal, valamint burkoló téglák.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Készházak
Készházak
Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Pórusbeton szigetelések
Pórusbeton szigetelések
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...