Hänel

Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszer

A Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszer különféle megoldásokat nyújt a Hänel rendszerek energiafelhasználásának csökkentésére.

 • EcoDrive: a felhasznált villamos energia akár 40%-a visszatermelhető a hálózatba
 • EcoLoad: a kezelő terminál javaslatokat tesz a tárolandó cikkek elrendezéséhez
 • EcoMode: 4 energiatakarékos szintre képes leállítani a berendezéseket

Áttekintés

Hänel EcoConcept – Energiatakarékos, környezetbarát raktározási technológia

Az automatizált raktározási rendszerek hatékony energiafelhasználása nagy hatással van a működési költségekre, az amortizációra és nem utolsó sorban a környezetvédelemre is.

Hänel EcoDrive
CO₂-kibocsátás csökkentése a hatékony energia-visszatáplálással

Hänel EcoDrive rendszer
Hänel EcoDrive rendszer
A Hänel EcoDrive rendszer alapja a Hänel és a Mitsubishi közös fejlesztésű frekvencia átalakító egysége, amit kifejezetten az automata tárolási rendszerekre fejlesztettek ki. A Hänel 2002 óta dolgozik a Mitsubishi frekvencia konvertereivel és 2008 óta érhetők el a Hänel Lean-Lift és a Hänel Multi-Space rendszerekhez energia-visszatápláló egységek. A Hänel volt a világon az első gyártó, aki a fejlesztést széria felszerelésként integrálta az automatizált tárolási rendszerekbe.

 

A beépített frekvencia átalakító a leereszkedő lift mozgási energiáját alakítja át villamos energiává ahelyett, hogy hagyná elveszni az energiát hő formájában. Az így keletkező energiát visszatáplálja az energiahálózatba, ami máshol felhasználhatóvá válik – például akár egy másik Hänel Lean-Lift működéséhez, klaszter konfiguráció esetén. A leereszkedés mértékétől függően akár a felfelé mozgatáshoz szükséges energia 40%-a visszatáplálható a rendszerbe.

Hänel EcoLoad
Okos energiatakarékossági koncepció a Hänel Rotomat berendezésekhez is

Ahogyan a neve is mutatja, a Hänel Rotomat működése a rotáción és leginkább az óriáskerékhez hasonló funkciókon alapszik. A páternoszter működési elv már önmagában biztosítja a Hänel tárolási rendszer nagyfokú energiahatékonyságát, ha a tárolt termékek egyenletesen vannak elrendezve.

A páternoszter mozgásához szükséges energia minimalizálható, amihez az árucikkeket vagy iratokat gondosan, az egyenletes terhelést biztosítva kell elhelyezni. Ebben nyújt segítséget a berendezés kezelőinek a Hänel EcoLoad: a kezelő terminál javaslatokat tesz a tárolandó cikkek elrendezéséhez. Ezen felül a Hänel minőségi alkatrészeket használ a tárolási rendszerek gyártásában, melyek csökkentik a súrlódást és sokkal gördülékenyebbé válik a rendszer rotációs mozgása.

Az egyenletesen elhelyezett árucikkek vagy iratok jelentősen csökkentik a teljes tároló rendszer energiaigényét. Ha a raktárkészlet elrendezése kiegyensúlyozott, akkor nehéz rakomány is nagyon kevés energiaráfordítással mozgatható. A Hänel EcoLoad folyamatosan ellenőrzi a Hänel Rotomat töltöttségét.

A Hänel mikroprocesszor vezérlője és a Hänel EcoLoad modul megmutatják a rendszer kezelőinek, hogyan lehet a tárolt terméket optimálisan elosztani a polcokon. Ez biztosítja, hogy folyamatos működés közben is egyenletes legyen a terhelés. A rendszer kezelőinek csak a javaslatok szerint kell eljárniuk, hogy a raktárrendszerben tárolt raktárkészlet közel tökéletes egyensúlyban legyen tartva, ezzel maximalizálva a berendezés energiahatékonyságát.

Hänel EcoMode
Intelligens energiagazdálkodási megoldások

A Hänel intelligens energiagazdálkodási modulja a használaton kívüli raktározási rendszereket négy lépésben állítja le. Használatával a hosszabb ideig inaktív raktározási rendszereket automatikusan lehet különböző szintű standby üzemmódra állítani.

A vezérlőrendszer négy EcoMode, azaz energiatakarékos szintre képes leállítani a berendezéseket, hiszen azok még üresjáratban is energiát használnak. Az időintervallumokat szükség szerint lehet programozni, tehát a egyedi igényeknek megfelelően szabadon konfigurálhatóak.

Hänel EcoMode rendszer
Hänel EcoMode rendszer
 • EcoMode 1-es szint
  A TFT kijelző világítása kapcsol ki.
 • EcoMode 2-es szint
  Az elektromos vezérlőrendszer egységei kapcsolnak ki.

 • EcoMode 3-as szint
  A raktározási rendszer teljes világításának fényereje automatikusan csökken.
 • EcoMode 4-es szint
  Amennyiben a berendezést bizonyos ideig egyáltalán nem használják, a teljes rendszer automatikusan lekapcsol.
Hänel EcoMode rendszer
Hänel EcoMode rendszer
Kapcsolódó hírek
Zöld raktározás a Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszerrel
Zöld raktározás a Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszerrel
Energiahatékony működéssel segíti elő a raktározás energiafelhasználásának csökkenését
Zöld raktározás a Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszerrel
További termékek a cégtől
Mecalux raklapos automata raktárrendszer
 
Mecalux raklapos automata raktárrendszer

A Mecalux raklapos automata raktárrendszerekben a hagyományos targoncákkal működő raktárakhoz képest háromszor gyorsabb rakatkezelés érhető el. A 30 méternél is magasabbra tervezhető, felrakógépek számára csak igen keskeny folyosókat alakítanak ki (alsó és felső sínmegvezetéssel), ami a rakatférőhelyek mennyiségét növeli. További helymegtakarítást jelent az igény szerinti dupla mély rakat elrendezés. A Mecalux raklapos automata raktárrendszert saját nyilvántartó szoftverrel vagy a már meglévő rendszerhez illesztve tervezik és építik. Raklaptovábbító berendezéssel kombinálva egy felrakógép akár 10 vagy több rakat mély állványzatot is kiszolgálhat.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
FAMI higiéniai fertőtlenítő állvány
 
FAMI higiéniai fertőtlenítő állvány

A FAMI higiéniai fertőtlenítő állványával biztonságossá teheti és higiénikusan tarthatja munkahelyét, így hasznos segítséget jelenthet a mindennapok során, különösen a járványhelyzetben. Az állvány könnyedén kihelyezhető bárhová és számtalan hasznos kiegészítő is választható hozzá.

Termék kártya
Hänel Rotomat ipari páternoszter
 
Hänel Rotomat ipari páternoszter

A Hänel Rotomat ipari páternoszter és tárolórendszer segít optimalizálni a zártterű raktári munkafolyamatokat és növeli a munkaerő rugalmasságát és annak hatékonyságát is. A megnövelt tárolókapacitás és a csökkentett elérési idő lehetővé teszi a költségmegtakarítást is. A Hänel a minőség mellett nagy figyelmet fordít a tárolórendszerek ergonomikus kialakítására is. Ennek köszönhetően a kívánt elemek automatikusan az ergonomikus magasságra kerülnek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Mecalux IN A BOX kompakt dobozos automata raktárrendszer
 
Mecalux IN A BOX kompakt dobozos automata raktárrendszer

Adott mérethatárokon belül gyorsabb anyagi megtérülést jelenthet egy olyan standard rendszer, ami egyszerűen tervezhető és kivitelezhető. A Mecalux IN A BOX kompakt dobozos automata raktárrendszerrel helyet és időt takaríthat meg, egyúttal pedig növelheti a raktározási hatékonyságot.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
FAMI NC tárolórendszerek
 
FAMI NC tárolórendszerek

A szerszámok tárolására és szállítására kifejlesztett robusztus, akár 800 kg teherbírású NC tároló- és szállítórendszerek rugalmasan alakíthatóak a felhasználási terület méretétől függően.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Automatizált raktárrendszerek, automata tárolók
Automatizált raktárrendszerek, automata tárolók
Ipari bútorok
Ipari bútorok
Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...