Hänel

Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszer

A Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszer különféle megoldásokat nyújt a Hänel rendszerek energiafelhasználásának csökkentésére.

 • EcoDrive: a felhasznált villamos energia akár 40%-a visszatermelhető a hálózatba
 • EcoLoad: a kezelő terminál javaslatokat tesz a tárolandó cikkek elrendezéséhez
 • EcoMode: 4 energiatakarékos szintre képes leállítani a berendezéseket

Áttekintés

Hänel EcoConcept – Energiatakarékos, környezetbarát raktározási technológia

Az automatizált raktározási rendszerek hatékony energiafelhasználása nagy hatással van a működési költségekre, az amortizációra és nem utolsó sorban a környezetvédelemre is.

Hänel EcoDrive
CO₂-kibocsátás csökkentése a hatékony energia-visszatáplálással

Hänel EcoDrive rendszer
Hänel EcoDrive rendszer
A Hänel EcoDrive rendszer alapja a Hänel és a Mitsubishi közös fejlesztésű frekvencia átalakító egysége, amit kifejezetten az automata tárolási rendszerekre fejlesztettek ki. A Hänel 2002 óta dolgozik a Mitsubishi frekvencia konvertereivel és 2008 óta érhetők el a Hänel Lean-Lift és a Hänel Multi-Space rendszerekhez energia-visszatápláló egységek. A Hänel volt a világon az első gyártó, aki a fejlesztést széria felszerelésként integrálta az automatizált tárolási rendszerekbe.

 

A beépített frekvencia átalakító a leereszkedő lift mozgási energiáját alakítja át villamos energiává ahelyett, hogy hagyná elveszni az energiát hő formájában. Az így keletkező energiát visszatáplálja az energiahálózatba, ami máshol felhasználhatóvá válik – például akár egy másik Hänel Lean-Lift működéséhez, klaszter konfiguráció esetén. A leereszkedés mértékétől függően akár a felfelé mozgatáshoz szükséges energia 40%-a visszatáplálható a rendszerbe.

Hänel EcoLoad
Okos energiatakarékossági koncepció a Hänel Rotomat berendezésekhez is

Ahogyan a neve is mutatja, a Hänel Rotomat működése a rotáción és leginkább az óriáskerékhez hasonló funkciókon alapszik. A páternoszter működési elv már önmagában biztosítja a Hänel tárolási rendszer nagyfokú energiahatékonyságát, ha a tárolt termékek egyenletesen vannak elrendezve.

A páternoszter mozgásához szükséges energia minimalizálható, amihez az árucikkeket vagy iratokat gondosan, az egyenletes terhelést biztosítva kell elhelyezni. Ebben nyújt segítséget a berendezés kezelőinek a Hänel EcoLoad: a kezelő terminál javaslatokat tesz a tárolandó cikkek elrendezéséhez. Ezen felül a Hänel minőségi alkatrészeket használ a tárolási rendszerek gyártásában, melyek csökkentik a súrlódást és sokkal gördülékenyebbé válik a rendszer rotációs mozgása.

Az egyenletesen elhelyezett árucikkek vagy iratok jelentősen csökkentik a teljes tároló rendszer energiaigényét. Ha a raktárkészlet elrendezése kiegyensúlyozott, akkor nehéz rakomány is nagyon kevés energiaráfordítással mozgatható. A Hänel EcoLoad folyamatosan ellenőrzi a Hänel Rotomat töltöttségét.

A Hänel mikroprocesszor vezérlője és a Hänel EcoLoad modul megmutatják a rendszer kezelőinek, hogyan lehet a tárolt terméket optimálisan elosztani a polcokon. Ez biztosítja, hogy folyamatos működés közben is egyenletes legyen a terhelés. A rendszer kezelőinek csak a javaslatok szerint kell eljárniuk, hogy a raktárrendszerben tárolt raktárkészlet közel tökéletes egyensúlyban legyen tartva, ezzel maximalizálva a berendezés energiahatékonyságát.

Hänel EcoMode
Intelligens energiagazdálkodási megoldások

A Hänel intelligens energiagazdálkodási modulja a használaton kívüli raktározási rendszereket négy lépésben állítja le. Használatával a hosszabb ideig inaktív raktározási rendszereket automatikusan lehet különböző szintű standby üzemmódra állítani.

A vezérlőrendszer négy EcoMode, azaz energiatakarékos szintre képes leállítani a berendezéseket, hiszen azok még üresjáratban is energiát használnak. Az időintervallumokat szükség szerint lehet programozni, tehát a egyedi igényeknek megfelelően szabadon konfigurálhatóak.

Hänel EcoMode rendszer
Hänel EcoMode rendszer
 • EcoMode 1-es szint
  A TFT kijelző világítása kapcsol ki.
 • EcoMode 2-es szint
  Az elektromos vezérlőrendszer egységei kapcsolnak ki.

 • EcoMode 3-as szint
  A raktározási rendszer teljes világításának fényereje automatikusan csökken.
 • EcoMode 4-es szint
  Amennyiben a berendezést bizonyos ideig egyáltalán nem használják, a teljes rendszer automatikusan lekapcsol.
Hänel EcoMode rendszer
Hänel EcoMode rendszer
Kapcsolódó hírek
Zöld raktározás a Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszerrel
Zöld raktározás a Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszerrel
Energiahatékony működéssel segíti elő a raktározás energiafelhasználásának csökkenését
Zöld raktározás a Hänel EcoConcept automatizált raktározási rendszerrel
További termékek a cégtől
Mecalux soros raklapos állványzat Mecalux Movirack gördülő raklapos állványzat Mecalux be- és átjárható raklapos állványzat Mecalux gravitációs raklapos átgördülő állványzat
 
Mecalux raklapos állványrendszerek
6 termék

A Mecalux olyan raklapos, illetve raktártechnikai megoldásokat biztosít, amelyek növelik a raktárak hatékonyságát, segítik a raklapos tárolást. A közismert Mecalux állványrendszer jó választás, ha különböző árucikkek raklapos tárolására van szükség. A különböző tömegű és magasságú áruk megkövetelik a rugalmasan igazítható profilokat és kiegészítőket - segítségükkel a tárolórendszerek egyedi igény szerint alakíthatók ki. Az állványzat kiosztását az anyagmozgató- és az egységrakomány-képző eszközök tulajdonságai, a tárolandó áruk jellemzői, valamint az épület méretei határozzák meg. Dupla mély elrendezésben telepítve a munkafolyosó mindkét oldalán két darab rakat helyezkedik el egymás mögött a tartógerendákon. Az állványrendszer komissiózó polcokkal is kiegészíthető, mivel az áruk kigyűjtése gyakran a folyosókon zajlik.

6 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Hänel Rotomat irodai páternoszter
 
Hänel Rotomat irodai páternoszter

A Hänel Rotomat irodai páternoszter korszerű dokumentum-tárolást és optimális kartotékoló rendszert biztosít. A berendezés felhasználási területe rendkívül változatos lehet, de minden esetben rugalmas szervezési és irattárolási rendszert kínál. Működési elve egyszerű: a Hänel rendszerek működése a hagyományos páternoszter elvén alapul, melyben az áruk érkeznek a felhasználóhoz. Nincs két egyforma Rotomat rendszer, mert minden feladat pontosan kialakított megoldást igényel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Hänel Lockomat automata tárolási rendszer
 
Hänel Lockomat automata tárolási rendszer

A Hänel Lockomat automata tárolási rendszer védett és biztonságos kitárolást tesz lehetővé. Ideális tárolórendszer a kisméretű alkatrészek, szerszámok, elektronikai összetevők, gyógyszerek és sok más egyéb termék számára. A manuálisan, illetve automatikusan is záródó rekeszajtók biztosítják a hibátlan kitárolást és megvédik a tárolt alkatrészeket az illetéktelen hozzáféréstől.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Mecalux önhordó raktár
 
Mecalux önhordó raktár

A raktárak óriásai a rácsos acélszerkezetüknek köszönhetően rendkívüli magasságokig építhetők. A megoldás lényege, hogy az állványrendszer tartja az épület szerkezetét és a szendvicspanel falszerkezetet, továbbá a felrakógépek, illetve a természeti hatások (szél, hó, földrengés) terhelését is felveszi. A szerkezet magasságának csupán a felrakógép méretei és a helyi építési előírások szabnak határt. A gigantikus raktárházak különböző mértékben lehetnek automatizáltak, garantálva az optimális felhasználást. A rendszer szoftveres háttere legalább akkora elismerést érdemel, mint a méretei.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Mecalux M7 félnehéz polcos állványzat
 
Mecalux M7 félnehéz polcos állványzat

A Mecalux M7 félnehéz állványzat széles skálán tervezhető és építhető polcos állványzat. Magas, többszintes galériák kialakítására alkalmas. Lehetővé teszi a legkülönbözőbb áruk és anyagok tárolását. A felhasználási területtől függően egyedi kiegészítőkkel (ruhaakasztó rudazat, fa vagy fém polcok, autógumi tároló adapterek) szerelik. Az M7 félnehéz állványzat galériás kialakításnál az állványhoz rögzített járószinteken keresztül érhető el a kívánt áru, magaspolcos elrendezésnél felrakógépekkel vagy komissiózó targoncákkal történik a kigyűjtés.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Automatizált raktárrendszerek, automata tárolók
Automatizált raktárrendszerek, automata tárolók
Ipari bútorok
Ipari bútorok
Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...