Billerbeck Budapest Lakástextil Kft.

Billerbeck szállodai box-spring ágy

A box-spring ágy ugyanolyan bonell rugós testtel készül, mint egyes matracok, így a matracok rugalmasságát, a testhez történő alkalmazkodását jelentősen megnöveli.

  • fakeretre steppelt szövettel kárpitozott bonell rugózatú állvány (edzett acélrugó) plusz belső oldalerősítésekkel készül a fokozottabb stabilitás miatt
  • 4 db fix láb, vagy igény esetén 2 db görgős lábbal kiegészített, úgymond hatlábas verzió
  • a Box-Spring ágyak bármely Billerbeck fejvéggel rendelhetők és igény esetén összekapcsolhatók

Letöltések

Billerbeck szállodai box-spring ágy - általános termékismertető

Billerbeck szállodai box-spring ágy

pdf 4.3 MB
általános termékismertető
 
Billerbeck ProGuest szállodai termékek - általános termékismertető

Billerbeck ProGuest szállodai termékek

pdf 4.2 MB
általános termékismertető
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Műszaki adatok

Billerbeck szállodai Box-Spring ágy

lábforma

lábforma

szögletes (8x8 cm); hengeres (∅6 cm)

lábmagasság [cm]

lábmagasság [cm]

5-15 (ajánlott)
ajánlott méretektől eltérőek gyártására is van lehetőség

méretek, A×B [cm]

méretek, A×B [cm]

90x200; 140x200; 160x200; 180x200 (standard méretek)
standard méretektől eltérőek gyártására is van lehetőség

rugó

rugó

130 mm magas, 2,2 mm-es edzett acél

színválaszték

színválaszték

wenge; natúr bükk; dió; cseresznye (láb)

választék - láb [db]

választék - láb [db]

4

Áttekintés

Megfelelően aludni elsősorban a gerincoszlop helyes fekvését jelenti. Ez rendkívül fontos a fekvő test szempontjából, mivel az alvás során csak egy kellően alátámasztott fekvőfelületen tud a gerinc és a hátizomzat kielégítően ellazulni. Az egészséges alvás megteremtése különféle összetevőkön alapul. Bár a matrac nagyon fontos, de talán még ennél is fontosabb a megfelelő ágyszerkezet. Az ideálisnak mondott ágy a megfelelő ágykeretből, rugózatból (acélrugók, farugók vagy ágyrács) és matracból áll. Ezen komponensek megfelelő összhangja meghatározó jelentőségű az egészséges alvás szempontjából.

A Billerbeck ProGuest programot kifejezetten szállodák számára fejlesztették ki.

Billerbeck ProGuest szállodai termékek
Billerbeck ProGuest szállodai termékek

A minőségi szállodai fekhelyek három részből állnak:

  • box-spring ágy: fakeretre steppelt szövettel kárpitozott bonell rugózatú állvány (edzett acélrugó) plusz belső oldalerősítésekkel
  • box-spring fejvég (opcionális): bármely Billerbeck fejvég, igény szerint az állvány kárpitjával azonos szövettel bevont fejvég egyedi steppeléssel
  • matrac: a Billerbeck választékból bármelyik matrac külön rendelhető hozzá (nem az ágy tartozéka)
Billerbeck Box-Spring ágy
Billerbeck szállodai box-spring ágy - matrac

A Billerbeck ProGuest matracok

Egy rangos szálláshelyen nélkülözhetetlen a figyelemre méltó minőségű, emlékezetesen kényelmes matrac, amely ráadásul jó tisztíthatóságával, problémamentes, hosszú élettartamával örvendezteti meg az üzemeltetőt.

A Billerbeck ProGuest kínálata két különböző típusra épül:

Bonell rugós matracok

A bonell rugót (alakja miatt tölcséres rugónak is nevezik), szívós acélhuzalból készítik. 1 m²-en hozzávetőlegesen 120 rugótest található, ezek keresztirányban rugóspirálokkal össze vannak fűzve. A rugózat tehát egységként működik, a terhelés optimális elosztása érdekében. Mivel a matracot a fekvő test nem egyenletesen terheli, ezért szükséges a statikai matracmag úgynevezett zónázása is. A jól zónázott matrac megengedi a testkontúrnak megfelelő alakváltozást és ugyanakkor stabil alátámasztást ad.
A bonell rugós matracok egyedülálló tulajdonsága, hogy a tölcséres rugóforma miatt oldalirányban is enged érzékelhető szabad elmozdulást, a matrac oldalra kicsit „mocorog”. Sok felhasználó ezt a tulajdonságot különösen kedveli.

*ZeroPur táskarugós matracok

A tasakrugós (vagy más néven zsákrugós) matracok a testformának megfelelő alakíthatósága új lehetőségeket ad. Az acélrugók külön-külön kis textilzsákokba vannak rögzítve. Az így egyesített rugók egymástól függetlenül tudnak mozogni. A bonell rugós rendszerhez képest kisebb átmérőjű rugókból áll, ezért az úgynevezett pont-rugalmassága az ilyen rugóágyazatnak jobb.
Zónázott kialakítása miatt ideálisan alkalmazkodik a test vonalához, ezáltal egyenletes tartást, megfelelő alátámasztást biztosít a csípő és váll környékén is.
A Billerbeck kétféle rugósűrűséget ajánl a Billerbeck ProGuest kollekció matracaiban: 270 db rugó (5 zóna) vagy több mint 500 db kis átmérőjű rugó (9 zóna) kerül 1 m²-be.
Két egymástól eltérő (Hard/Medium) rugalmasságú **ÖkoSoftnest párnázó réteggel építik a két oldalt, ez biztosítja a különböző fekvés-komfortot.
A szállodai ProGuest matracokba a párnázó réteg alá egy vízzáró réteg is be van építve, ami megakadályozza a folyékony szennyeződés matracmagba jutását.

ZeroPur táskarugós matracok
ZeroPur táskarugós matracok

*ZeroPur táskarugós matracsorozat

A termékek folyamatos fejlesztése mellett most a kiváló Billerbeck matracok esetében is megtalálták az alku nélküli megoldást a környezetünkre és az egészségünkre kockázatot jelentő anyagok kiküszöbölésére. Ha tehát Ön az egyedülálló ZeroPur megoldás mellett dönt, akkor nemcsak a legkényelmesebb matracot választotta, hanem arról is meg lehet győződve, hogy a környezet megóvása érdekében is a legtöbbet tette. „A természeti környezet, amit használunk az nem a miénk, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön.”

A saját fejlesztésű ZeroPur technológiával teljesen kiszorították a poliuretán habot ennek a matracnak a gyártásából, miközben meghagyták az összes kedvelt és ismert tulajdonságot. A matracmagot nem habbölcsőbe építik, hanem egy segédrugókkal és sarokvédelemmel kiegészített iker élkeret rendszer zárja körbe. Ezzel a fekvőfelület széltől szélig rugózott, a teljes szélességében azonos rugalmassági karaktert mutat. 

ÖkoSoftnest párnázó réteg
ÖkoSoftnest párnázó réteg

**ÖkoSoftnest párnázó réteg

A matracokban általánosan használt PUR habanyag kiemelten környezetterhelő, tekintve hogy terjedelmes, extrém lassú lebomlású, újrahasznosítása nem megoldott és égése/oxidációja toxikus anyagok felszabadulásával jár. Hovatovább a PUR habanyagok hatása a felhasználó egészségére nézve az utóbbi kutatások alapján aggályosnak tűnik.
A poliuretán hab vitatott élettani hatásait tudomásul véve döntött a Billerbeck a matracaiba beépített, testközeli párnázó réteg kiváltásáról más anyagra. Több éves munkával kísérletezték ki a poliészter szálból készülő és a funkciónak kiválóan megfelelő új kényelmi párnázó paneleket, az ÖkoSoftnest párnázó rétegeket.
A Billerbeck ÖkoSoftnest párnázó rétege az Ozone Zöld-Díj 2018-as bronzérmese lett.

Kapcsolódó hírek
Billerbeck ágyak az egri 1552 Boutique Hotelben
Billerbeck ágyak az egri 1552 Boutique Hotelben
Eger belvárosának szívében, egy műemlék épületben kapott helyet a 1552 Boutique Hotel. A szállodában 15 tematikus, modern és kényelmes szoba várja a pihenni vágyókat.
Billerbeck ágyak az egri 1552 Boutique Hotelben
Billerbeck ágyak - BAMBARA Hotel**** premium (kép forrása: bambara.hu)
Billerbeck ágyak prémium kategóriás szállodákban
A Billerbeck ProGuest programot kifejezetten szállodák számára fejlesztették ki. A minőségi szállodai fekhelyek a legkedvezőbb vendégéjszakára jutó ráfordítást jelentik.
Billerbeck ágyak prémium kategóriás szállodákban
Ajánlott kategóriák
Szállodabútorok
Szállodabútorok
Szőnyegpadlók
Szőnyegpadlók
Recepciók, társalgók, várótermek bútorai
Recepciók, társalgók, várótermek bútorai
Tapéták
Tapéták
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...