WICONA WICTEC Modul air zárt héjú homlokzat 10 év garanciával

WICONA WICTEC Modul air zárt héjú homlokzat 10 év garanciával

Többfunkciós, esztétikus, fenntartható és biztonságos

A WICONA, az alumínium rendszereket gyártó cég (Ulm, Németország) immár 10 év garanciát vállal a teljes profiltechnológiára, valamint a WICTEC Modul air zárt héjú homlokzat integrált szárazlevegős és napelemes árnyékoló rendszereire.

Mindez a nagyobb biztonságot szolgálja a dizájnban és a tervezésben, valamint a technológiailag fejlett és többfunkciós épületburkolatok kivitelezésében. Ezt olyan anyagokkal és alkatrészekkel sikerült elérni, amelyek egy részét a WICONA "házon belül", valós körülmények között fejlesztett ki és hosszú távú teszteknek vetett alá, amelyeket optimálisan integráltak a homlokzatba a párásodás megelőzése érdekében. Mindezeken túl a WICTEC Modul air teljesíti a legmagasabb követelményeket a tervezési rugalmasság és az energiahatékonyság terén, amint azt számos referenciaprojekt is bizonyítja.

Zárt héjú homlokzat integrált szárazlevegős rendszerrel, automatizált árnyékolóval

A WICTEC Modul air egyszerre intelligens és jól átgondolt. A profilrendszer belül háromrétegű üvegezést fogad, a külső héj egyrétegű üveg. Az üvegezési technológiát úgy alakították ki, hogy a szerkezet egy, a környezettől elzárt üreget hozzon létre a külső és a belső üvegszerkezet között, amelyben szükség esetén a karbantartás elvégezhető.

WICONA WICTEC Modul air zárthéjú homlokzat 10 év garanciával
WICONA WICTEC Modul air zárt héjú homlokzat 10 év garanciával
A WICTEC Modul air homlokzatra most 10 év garancia jár – ami még nagyobb biztonságot ad a technológiailag fejlett és többfunkciós épületburkolatok tervezésében és kivitelezésében.

A WICONA szárazlevegős rendszer biztosítja a folyamatos keringést a zárt héjú szerkezetben. Központi vezérlőrendszer szabályozza a szárazlevegő-ellátást, míg egy felügyeleti rendszer folyamatosan ellenőrzi a működést. A rendszer fejlesztéséért felelős Dr.-Ing. Armin Bäumler, így magyarázza a folyamatot:
"Intenzív kutatási erőfeszítéseink eredménye néhány új tömítőanyag kifejlesztéséhez vezetett, valamint tökéletesítettük a szárazlevegős rendszert is, hogy minimális energiafelhasználással legyen biztosítható a zárt héjon belüli párásodás és páralecsapódás elkerülése. Hiba kialakulása esetén gyors segítséget nyújtunk, hiszen 10 éves rendszergaranciánk a szárazlevegős rendszer átfogó karbantartását is magában foglalja. Meghibásodás esetén szakembereink éjjel-nappal rendelkezésre állnak és 48 órán belül elvégzik a javítást."

Extra biztonság minden partner számára

A két héj közötti zárt üregben reluxa megoldás formájában motorosan működtetett árnyékoló található, ami szintén tiszta és védett. Az intelligens vezérlési koncepciónak köszönhetően ez automatikusan működtethető az egyéni felhasználói igényekhez igazított módon. Ez garantálja a mindenkori kényelmes helyiségklímát, a kiváló kilátást, a hatékony tükröződésvédelmet és a maximális energiahatékonyságot. A rendszer motorja a helyiségben a szerkezeten kívül van elhelyezve, így könnyen hozzáférhető.

WICONA WICTEC Modul air zárthéjú homlokzat 10 év garanciával
WICONA WICTEC Modul air zárt héjú homlokzat 10 év garanciával

Az árnyékoló karbantartási szolgáltatása is az új garancia részét képezi. Dr.-Ing. Armin Bäumler szerint:
"Ez azt jelenti, hogy mi vagyunk az első beszállítók, akik 10 év garanciát vállalnak a teljes zárt üregű kéthéjú homlokzat működésére. Ez garantálja a biztonságot megrendelőknek, az építészeknek, valamint a homlokzatépítő partnereinknek, az általuk fejlesztett projektekhez – különösen a ködképződés örökérvényű problémája miatt."

Tervezési szabadság és a használható tér maximalizálása

A WICTEC Modul air teljes körű szabadságot kínál, nem csak a biztonság, hanem a megjelenés, az építészeti tervezés terén is. Ezért lehet keretes megjelenés mellett strukturális üvegezést is választani. A választható lehetőségek lehetnek az egységes homlokzati konstrukció, a szerelt homlokzat vagy a falazatban elhelyezett nyílászáróval kialakított homlokzat. További előny, hogy a homlokzati elemek – beleértve az üvegezést is – előre gyárthatók, így rövidebb szerelési idő és ezáltal gyorsabb kivitelezés érhető el.

"A WICTEC Modul air homlokzat kompakt kialakításának köszönhetően az építési mélységek drasztikusan csökkenthetők a hagyományos kéthéjú homlokzatokhoz képest. Ez nagyon költséghatékony szerkezeteket eredményez, maximális kihasználtsággal. Végül, de nem utolsó sorban a rendszer megfelel a legmagasabb igényeknek is hangszigetelési szempontból" – ismerteti a szerkezet előnyeit Dr.-Ing. Armin Bäumler.

Számos jelenlegi építési projekt épül zárt üregű kéthéjú (closed cavity) homlokzattal

A WICTEC Modul air high-tech homlokzati rendszer sokoldalúsága és teljesítménye iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik. Az utóbbi időben számos ambiciózus építési projektben sikerrel bizonyított, mint például a Horw-i Schulhaus Zentrum (Svájc) teljes felújítása során is.

WICONA WICTEC Modul air zárthéjú homlokzat 10 év garanciával
WICONA WICTEC Modul air zárt héjú homlokzat 10 év garanciával
A Lussi + Partner AG Architekten ETH SIA BSA által tervezett Horw-i Schulhaus Zentrumban a 343 WICTEC Modul air - csúcsminőségű homlokzati megjelenést és kiemelkedő energiahatékonyságot hozott létre.

Részben a WICTEC Modul air léghomlokzati rendszernek köszönhetően az épület ma már megfelel a svájci Minergie szabvány szigorú követelményeinek, és egyedülálló tanulási és munkakörnyezetet biztosít a tanulóknak.

WICONA WICTEC Modul air zárthéjú homlokzat 10 év garanciával
WICONA WICTEC Modul air zárt héjú homlokzat 10 év garanciával
A Zweifel Pomy-Chips cég épületének 1385 m²-es teljes homlokzati felülete a WICTEC Modul air homlokzat rendszerrel készült.

A WICONA WICTEC Modul air homlokzati rendszert választották a svájci élelmiszergyártó Zweifel Pomy-Chips AG új gyártó- és adminisztratív épületein is. Az épület aljára szerelt szellőző fa függönyfallal együtt 170 WICTEC Modul air elem található, amelyek egységes külső megjelenést adnak az épületnek, és ezzel egyidőben a lehető legjobb energiahatékonyságot biztosítják.

A hírben szereplő termékek
WICTEC Modul air integrált homlokzatrendszer
 
WICTEC Modul air integrált homlokzatrendszer

Zárt héjú homlokzat integrált szárazlevegős rendszerrel és automatizált árnyékolóval. Az üvegezési technológiát úgy alakították ki, hogy a külső és a belső üvegszerkezet közötti zárt üregben egy szárazlevegős rendszer biztosítja a folyamatos keringést, megakadályozandó a párásodást és a páralecsapódást. Itt található továbbá egy reluxa megoldás formájában motorosan működtetett árnyékoló is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Függönyfalak, fémhálós homlokzatok, üvegtetők
Függönyfalak, fémhálós homlokzatok, üvegtetők
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...