proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új technológia több lámpatest egyidejű szabályzására LEDsec Smart LED rendszerrel


2019. június 06.

Akár 300 LED panel optimális tápellátása és fényerő szabályozása

Bizonyára találkozott már az igénnyel, hogy több lámpatestet kell egy helyen telepíteni, de a fényerőnek is változtathatónak kell lennie.
Hogyan használjunk okosan több lámpatestet egy rendszerben
Tehetünk minden lámpatesthez egy-egy dimmelhető meghajtót, mindhez kábelezhetjük a szükséges buszvezetékeket is a táplálás mellett, de ezt a megvalósítást gazdaságosnak semmiképp nem nevezhetjük. Egy erősebb fix áramú LED meghajtó, ami X darab LED-et táplál, fajlagosan mindig olcsóbb, mint X darab kisebb áramú meghajtó, amit minden lámpához elhelyezünk.
Amint felkerül a tervekre a fényerő szabályozhatóságának igénye is, ez az árkülönbség gyorsan a többszörösére nő.
Hogyan használjunk okosan több lámpatestet egy rendszerben
Több tíz vagy több száz lámpa esetén az egyes meghajtók 60-80 A nagyságrendű bekapcsolási áramlöketét - annak ellenére, hogy ez a jelenség csak néhány mikroszekundumig tart - figyelembe kellene vennünk, ha nem a LEDsec Smart LED rendszerét használjuk.

A LEDSec meghajtók 250 mA-től 25 A-ig (1200 W, akár 40-50 db 60x60 LED panel egyetlen meghajtóra csatlakoztatva) skálázódnak, fényerőszabályzáshoz pedig az egyre elterjedtebb 0-10 V vezérlőjelet használják. A meghajtó Dim+ és Dim- csatlakozóin bekapcsoláskor megjelenik egy 10 V-os egyenfeszültség. Ezt vagy passzív alkatrészekkel (ellenállás, potenciométer) vagy aktív fényerőszabályzókra kapcsolva tudjuk csökkenteni. 5 V-nál az áramerősség a felére csökken, 1 V-nál a 10%-ára, 0,4 V-nál pedig a meghajtók lekapcsolják a kimenetet. A meghajtókról tehát gyakorlatilag nem is szükséges lekapcsolni a táplálást (230 VAC), így elimináltuk a bekapcslási áramlöket okozta problémákat.

Hogyan használjunk okosan több lámpatestet egy rendszerben
A telepítés előtt felprogramozható meghajtókkal az egyes lámpacsoportok maximális áramát magunk választhatjuk meg, így biztosítva, hogy az egyes helyiségekben, ahol egy-két-három fényforrással több/kevesebb kerül telepítésre, a maximális fényerőnk megegyezzen a többi helyiségével. Ezen túl akár időben változó fényerő-program felvételére is lehetőségünk van.

Hogyan használjunk okosan több lámpatestet egy rendszerben

A fenti fényképek mindegyikén LEDsec Smart LED világítási megoldást láthatnak.

Amennyiben a LEDsec Smart LED világítási megoldásokkal vagy a LEDsec termékekkel kapcsolatban további kérdése van vagy árajánlatot szeretne kérni az Euro Tech Kft. munkatárástól, használja a megfelelő gombot.

 

Cég
Székhely: 6724 Szeged, Üstökös u. 12/b.
Telefon: +36 62 458 585
Mobil: +36 70 439 8802
E-mail:
Web: www.videosec.com
Euro Tech Ügyfélszolgálat
  +36 62 458 585
   
   
   
Az Euro Tech Corporation Kft-t 1998-ban alapították, immár húsz éve vannak jelen a magyar és a környező régió piacán. Történetük elején kizárólag biztonságtechnikai megfigyelőkamerákat árultak. Ehhez kapcsolódtak idővel egyéb kiegészítők és a videorögzítők is, eljutva a mai kínálatuk válogatott termékcsoportjaihoz. Kizárólag saját, Videosec és LEDsec hazai márkájú termékeket forgalmaznak, ezzel elérhetővé téve a szisztematikus termékválogatás, az adott piacra szabott termékportfólió, a jó minőségű és ár-érték arányú termékek megfelelő kiválasztásának maradéktalan megvalósíthatóságát. Mindemellé kiemelkedően fontosnak tartják a jó háttértámogatást, amit megfelelően magas szintű termékismeret mellett tudnak nyújtani. Kitűzött céljuk a Videosec és LEDsec termékpalettájával a magyar és a régió piacának fogyasztói bizalmát és elégedettségét megtartani és tovább növelni.
Márkanevek: Videosec, Ledsec
Kulcsszavak:  LEDsec  Videosec  Smart  LED  rendszer  több  lámpatest  egyidejű  szabályzás