Új Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ a Siemens-től

Alkalmazható kisebb épületek és létesítmények költséghatékony védelmére

A Siemens Building Technologies divíziója nem rég mutatta be az új FC360 típusú 1-hurkos címezhető tűzjelző központját. Az FC360 központ a Cerberus FIT termékcsalád része, amely központot a Siemens kisebb méretű épületek és létesítmények költséghatékony védelmére fejlesztett ki.

Siemens Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ
Siemens Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ


A Cerberus FIT FC360 központtal a Siemens a kisebb tűzvédelmi rendszerek piacát célozza meg, amelyet a könnyen telepíthető és kezelhető, ezáltal költségoptimalizált rendszerek jellemeznek. Az FC360 központra illeszthető 126 címzett C-NET eszköz, amelyek lehetnek érzékelők, kézi jelzésadók, modulok, huroktáplált hangjelzők, fényjelzők, szinti kijelző/kezelő egységek.
Néhány kivétellel a teljes Cerberus PRO érzékelő család eszközei illeszthetők a központhoz úgy, mint nagy megbízhatóságú ASAtechnology™ (Advanced Signal Analysis) jelfeldolgozású multikritériumos érzékelők (OOH740, OOHC740), melyek kiváló immunitással rendelkeznek a zavaró tényezőkkel szemben és ez által megelőzhetők a téves riasztások.

Az érzékelők és a perifériák illeszkedhetnek a központ jelvonal kártyájához hurok struktúrában, amely által jelentősen megnő a jelvonal biztonságos üzemelése köszönhetően a redundáns kommunikációs útvonalaknak.

Siemens multi-szenzoros érzékelők
Siemens multi-szenzoros érzékelők


Az FC360 tűzjelző központban található egy beépített programozó szoftver (Panel Configurator), amely elérhető webszerveren keresztül és az üzembe helyezés folyamatát gyorsabbá és egyszerűbbé teszi. A központhoz használható egy offline Desktop Editor nevű szerkesztő program is a site konfiguráció megtekintéséhez, valamint a felhasználói szövegek és a vezérlési mátrix módosításához. A program segítségével virtuális környezetben lehet ellenőrizni a központ beállításait akár tanulási célból is. Így könnyedén elsajátítható a központ programozása és csökkenthető az oktatási költség is.

Továbbá az FC360 tűzjelző központ kezelő egysége is a minél egyszerűbb és célirányosabb kezelhetőséget célozza meg a felhasználóbarát kezelői felülettel, a folyadékkristályos kijelzővel, a LED-es állapot kijelzőkkel és az egyértelműen beazonosítható állapotjelző ikonokkal. Ezek a tulajdonságok nagyon hasznosak egy vészhelyzeti szituációban.

Mint a legtöbb 1-hurkos központ, az FC360 is kifejezetten kisebb és közepes méretű épületek védelmére alkalmas úgy, mint például kisebb hotelek, nővérszállók, óvodák, bölcsődék, kisebb postahivatalok illetve bankfiókok.

Speciálisabb alkalmazásokhoz és komplexebb vezérlési mátrix lehetőségekhez továbbra is elérhető a Cerberus PRO termék család FC721 típusú 1 hurkos címzett központja.

A FC360 központ megfelel a legújabb vonatkozó szabványoknak úgy, mint az EN54-2, EN54-4 illetve EN54-13, valamint rendelkezik "Loss Prevention Certification Board" (LPCB) minősítéssel és gyártói teljesítmény nyilatkozattal is.

A Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Siemens Zrt. - Building Technologies, Épületautomatizálás, Tűzjelzés és Biztonságtechnika munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ
 
Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ

A Siemens FC360 típusú 1-hurkos címezhető tűzjelző központ a Cerberus FIT termékcsalád része, melyet kisebb méretű épületek és létesítmények költséghatékony védelmére fejlesztett ki. Az FC360 központra illeszthető 126 címzett C-NET eszköz, amelyek lehetnek érzékelők, kézi jelzésadók, modulok, huroktápált hangjelzők, fényjelzők, szinti kijelző/kezelő egységek.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kimeneti és bementi modulok füst- és tűzjelző és oltásvezérlő rendszerekhez
Kimeneti és bementi modulok füst- és tűzjelző és oltásvezérlő rendszerekhez
Kézi jelzésadók tűzjelző rendszerekhez
Kézi jelzésadók tűzjelző rendszerekhez
Füstérzékelők, tűzérzékelők
Füstérzékelők, tűzérzékelők
Füstjelző, tűzjelző és oltásvezérlő központok
Füstjelző, tűzjelző és oltásvezérlő központok
Füstjelző, tűzjelző és oltásvezérlő rendszerek
Füstjelző, tűzjelző és oltásvezérlő rendszerek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...