Új receptúrás Thomsit UK 400 diszperziós ragasztó

Nem csak nedves, hanem "félkontakt" módon is ragaszt

A Henkel kiemelt figyelmet szentel az innovációnak és a termékfejlesztéseknek a Thomsit melegburkolati ragasztók területén is.

Néhány évvel ezelőtt vezette be az újgenerációs „félkontakt” PVC- ragasztót Thomsit K 168 néven. Ez a ragasztó a standard PVC-ragasztókhoz hasonlóan csak nedvszívó aljzaton (aljzatkiegyenlített felület) alkalmazható. Ami mégis megkülönbözteti a versenytárs termékektől: nem csak a nedves ragasztás módszerével ragaszt (amikor a burkolatot a még nedves ragasztóágyba kell fektetni), hanem „félkontakt” módon is!

Ezt a ragasztót fejlesztették tovább a Henkel vegyészei. Az új UK 400 nagyobb kezdeti tapadással és végszilárdsággal rendelkezik, mint a korábbi UK 400 és K 168 diszperziós ragasztók. Fontos fejlesztési szempont volt még a felhasználhatósági idő növelése. Bár a diszperziós ragasztókra egy év garanciát ad a Henkel, az új ragasztó lényegesen tovább felhasználható az előírt tárolás esetén (bontatlan vagy jól zárt csomagolásban, fagymentes, száraz, hűvös helyen). Ugyancsak fontos szempont volt, hogy a „félkontakt” ragasztási módot az új terméknek is tudnia kell!

„Félkontakt” ragasztási mód esetében a burkolatot – a még nedves – ragasztóágyba fektetjük és alaposan beledörzsöljük, hogy a burkolat hátoldalát jól „nedvesítse” a ragasztó. Ha feszültség van a burkolatban, a burkolat szélek és –végek felpöndörödhetnek, nem kevés bosszúságot okozva a burkolóknak. A „félkontakt” ragasztás esetében azonban nincs probléma, nem kell percenként a burkolatot a ragasztóágyba nyomni, nem kell félni a ragasztó túlszáradásától, elegendő a burkolatot – kb. 30 perc elteltével – az aljzathoz nyomni és áthengerezni. Így a felpöndörödő részek erősen az aljzathoz tapadnak, mint kontaktragasztás esetén.

Az új receptúrás UK 400 ragasztót 2015 júliusától fokozatosan vezették be a korábbi UK 400 helyett és egyúttal megszüntették a Thomsit K 168 forgalmazását.
Henkel Thomsit UK 400
Henkel Thomsit UK 400

A Thomsit UK 400 ragasztót jobban megismerheti, ha a hír alatti képre vagy terméknévre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Ceresit UK 400 diszperziós ragasztó
 
Ceresit UK 400 diszperziós ragasztó

Habosított és „action back” hátoldalú textilburkolatok, heterogén és homogén PVC-lapok és tekercsek, valamint egyéb textilhátoldalú burkolatok nedvszívó aljzatra (pl. glettelt betonpadló, cement- és anhidritesztrich) történő ragasztására alkalmas. Székgörgő igénybevételének ellenáll.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
PVC- és szőnyegragasztók, linóleum- és gumiragasztók
PVC- és szőnyegragasztók, linóleum- és gumiragasztók
Szőnyegpadlók
Szőnyegpadlók
Gumiburkolatok
Gumiburkolatok
Heterogén pvc burkolatok
Heterogén pvc burkolatok
Homogén pvc burkolatok
Homogén pvc burkolatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...