Az ELCO tovább bővítette a magas hatásfokú ipari gázkazán kínálatát

Az ELCO tovább bővítette a magas hatásfokú ipari gázkazán kínálatát

A THISION® L PLUS fali és a TRIGON® L PLUS álló kazánok 60-1600 kW közötti teljesítményt kínálnak

Kihasználva az ELCO Heating Solutions fejlett műszaki újítási lehetőségeit, az új generációs ELCO kazánok igen erőteljes teljesítményt kínálnak rugalmas telepítési és egyszerű karbantartási lehetőségek mellett.

Az új kazánokat a korszerű fűtéstechnikai igények ellátására
fejlesztették. Bővelkednek olyan tulajdonságokban és előnyökben, amelyek alkalmassá teszik, hogy az ipari igények széles választékában alkalmazhassák őket - akár egyedi készülékként, akár kaszkád rendszerben. Ráadásul, mivel a kazánházak mérete egyre kisebb, az új kazánok a teljesítményre vetített lenyűgözően kis helyigényükkel magasabb fokú rugalmasságot kínálnak, lehetővé téve, hogy kisebb helyekre lehessen telepíteni őket.

Mindkét kazáncsalád 60 kW-tól 200 kW-ig terjedő készülékteljesítményt kínál, illetve ezek kaszkádjaiból akár 1,6 MW-ot, és mindezt meglepően alacsony NOx kibocsátással (<24 mg/kWh).

Hat fali, illetve hat álló méret létezik és mindkét kazáncsalád tartalmaz egy-egy keskeny egy tűzterű (SEc) és normál egy tűzterű (SE) típust, illetve két-két keskeny két tűzterű (DEc) és normál két tűzterű (DE) típust. Ami megkülönbözteti ezeket a kazánokat a piaci versenytársaiktól, az a belső tartalék a két tűzterű (DE) típusoknál, hiszen ezeknek két hőcserélőjük van, amelyek egymástól függetlenül is képesek működni. Ez nem csak azt jelenti, hogy van egy hatásos belső kaszkádjuk, hanem abban az esetben, ha az egyik hőcserélő valamiért (szerviz/karbantartási igény, csere miatt) nem működik, a másik továbbra is zavartalanul üzemel. Ez megóvja a fűtési rendszert attól, hogy az esetleges javítás vagy karbantartás idejére teljesen lehűljön.

Rendeltetésszerű formatervezés
Rendeltetésszerű formatervezés

Tulajdonságok és előnyök

Mindkét kazáncsalád rendelkezik a “Szereld&Indítsd” (plug&play) technológiával, mivel a szivattyú és úgy a lég- (füstgáz), mint a vízoldali visszacsapó szelepek be vannak építve minden kazánba, ezzel is csökkentve a szerelési időt és költségeket.

Beépített légoldali visszacsapó szelep (füstgáz csappantyú)
Beépített légoldali visszacsapó szelep (füstgáz csappantyú)

A szintén beépített kaszkádvezérlő is alkalmas bő választékú feladatok kezelésére. Ezen felül a kazánok távelérése - az új BUS csatoló kártyákon keresztül - lehetővé teszi számukra épületfelügyeleti rendszerekhez való csatlakozásukat, üzembiztonságot és jól körülhatárolt karbantartást biztosítva. A csatlakozó modulok képesek a különböző épületfelügyeleti (MODBUS, KNX, LON and BACNET) protokollokkal kommunikálni.

Okos kezelőfelület beépített kaszkádvezérlővel
Okos kezelőfelület beépített kaszkádvezérlővel

Ugyanúgy, mint bármely más ELCO kazán, a THISION® L PLUS és TRIGON® L PLUS kazáncsaládok is nemesacél hőcserélővel rendelkeznek, időtálló teljesítményt, megbízhatóságot és tartós biztonságot garantálva. A nemesacél korrózióállósága négyszer jobb az alumíniuménál, így ez is biztosítja, hogy a hőátadási tényezői kevesebbet romlanak az idő előrehaladtával. Szintén ez teszi lehetővé, hogy a nemesacél hőátadása felülmúlja az alumíniumét már az első éven belül.

A fenntarthatóság jegyében, minden hőcserélő az ELCO egyedülálló HEX³ technológiáját alkalmazza - csőköteges felépítés, tisztességes falvastagsággal a kiemelt teherbírás és tartósság jegyében. Mindez úgy lett kialakítva, hogy biztosítsa a létező legmagasabb hatásfokot és optimális égéstermék hőmérsékleti zónákat képezzen. Ennek eredményeként meglepően alacsony NOx (<24 mg/kWh) és CO kibocsátással rendelkeznek, alátámasztva a kazánok zöld besorolását.

Az energiahatékonyságot és a végfelhasználó kényelmét tovább javítja, hogy minden egyes kazán széles modulációs tartománnyal (akár 1:10) bír, csökkentve ezáltal a gáz felhasználást és megnövelve az élettartamot, elkerülve a fölösleges ki-/bekapcsolásokat.
Ezen felül a habosított polipropilén héjjal teljesen hő- és hangszigetelt kazántest minimális hőveszteséget és alacsony zajkibocsátást tesz lehetővé.

Az érintőgombos teljes kijelzőjű képernyő (HMI) a berendezések tetején helyezkedik el (fali kazánokon szemmagasságban), hogy egyszerűen hozzáférhető és használható legyen. Ez a HMI elősegíti a szerelést, felülvizsgálatot és karbantartást, miközben a beépített kaszkádvezérlést támogatja. A vezérlőpanel vízhatlan doboza szintén a készülékek tetején, a burkolat alatt kapott helyet, így kisebb a beázás kockázata egy esetleges vízszivárgásnál. Mindezek a szabályzó elemek a kazán előlapja felől hozzáférhetők, segítve a szerelők, szervizesek munkáját a beavatkozások alkalmával.

Magasabb komfortérzetű működtetés
Magasabb komfortérzetű működtetés
A hírben szereplő termékek
ELCO THISION® L PLUS fali kondenzációs gázkazánok
 
ELCO THISION® L PLUS fali kondenzációs gázkazánok

A THISION® L PLUS ipari méretű falikazán képes elérni a 200 kW készülékteljesítményt (vagy akár a lenyűgöző 1,6 MW-ot kaszkád rendszerben). A saját előregyártott tartószerkezetén, a kaszkádrendszer teljes magassága csupán 1,7 m, miközben neki van a legkisebb a teljesítményre vetített helyigénye (összszélesség tekintetében). Maximum 8 kazánt lehet kaszkádba kötni, akár soros, akár iker rendszerben.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
ELCO TRIGON® L PLUS álló kondenzációs gázkazánok
 
ELCO TRIGON® L PLUS álló kondenzációs gázkazánok

A TRIGON® L PLUS a legkisebb befoglaló méretekkel bír a piacon, de ugyanakkor a legkönnyebb is, köszönhetően a kis vízterének. A kazánok köthetőek soros kaszkád rendszerbe (a kazánok fölé elhelyezett hidraulikai közösítő-csöveknek van egy fali rögzítőszerkezetük) vagy iker kaszkádba, rugalmas megoldásokat kínálva akár 1,6 MW összteljesítményig. Az így kialakított kaszkádoknak a magassága 1,8 m. A fölül elhelyezett hidraulikai közösítőkön az összes csatlakozás és szerelvény szemből hozzáférhető. Hasonlóan a fali társaikhoz maximálisan 8 db-ot lehet kaszkádba kapcsolni, akár soros, akár iker rendszerben.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Újra értelmezett ipari méretű berendezések
Ipari méretű és korszerű fűtéstechnikai igények ellátása az új ELCO kazánokkal
Az ELCO Heating Solutions magyar képviselete az idén mutatta be a forradalmian új, tovább bővített, magas hatásfokú ipari gázkazán kínálatát.
Ipari méretű és korszerű fűtéstechnikai igények ellátása az új ELCO kazánokkal
Kategóriák
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...