Új Cemix Magic Decor vakolatok

Gyors, egyszerű, kreatív dekorvakolatok

Otthonunknak többféle módon adhatunk egyedi karaktert, de talán semmi sincs nagyobb hatással a végeredményre a falak végső kialakításánál. Sokaknak ilyenkor elsősorban a színezés vagy a festés jut eszébe, pedig a felületek struktúrájának meghatározása tovább növeli a mozgásteret. A Cemix legújabb fejlesztése, a Magic Decor ezen a téren ad izgalmas eszközt a kezünkbe.

Cemix Magic Decor vakolat - kefézett felület glitterrel
Cemix Magic Decor vakolat - kefézett felület glitterrel
Magic Decor vakolat - kefézett felület glitterrel

A Magic Decor termékcsalád tagjai speciális, felületi struktúrák kivitelezésére kifejlesztett szilikon kötőanyagú vakolatok, amelyek igazán látványos megjelenést nyújtanak a homlokzati falfelületeken. Az elérhető színeknek, az alkalmazott technikai megoldásoknak és a termékváltozatok különböző tulajdonságainak köszönhetően a lehetőségek és a kombinációk száma gyakorlatilag végtelen. Ha a Magic Decor vakolatokat választjuk, csak képzelőerőnk és kreativitásunk szabhat határt számunkra. A végeredmény ráadásul nem csupán tetszetős és egyedi, hanem rendkívül tartós és időtálló is egyben.

Cemix Magic Decor vakolat - durva betonfelület
Cemix Magic Decor vakolat - durva betonfelület
Magic Decor vakolat - durva betonfelület

A Magic Decor család tagjai

A Cemix új termékcsaládja három tagot számlál, amelyek elsősorban a szemcseméretben különböznek egymástól:

 • 2793 Magic Decor FINE (0,2 mm szemcseméret)
 • 2792 Magic Decor LIGHT (1 mm szemcseméret)
 • 2791 Magic Decor RAW (2,5 mm szemcseméret)

Az eltérő finomságúra kevert anyagok segítségével eltérő tulajdonságokkal rendelkező, finom- vagy durvaszemcsés felületi struktúrák alakíthatók ki. Ezek mindegyike megfelel a legújabb, legmodernebb homlokzati trendeknek. A Magic Decor vakolat felhasználásával kialakítható felületi struktúráknak alapvetően öt típusát különböztetjük meg:

 • betonhatású felület
 • kőhatású felület
 • faerezetes felület
 • kefézett felület glitterrel
 • klinkertégla hatás
Cemix Magic Decor vakolat - finom téglafelület
Cemix Magic Decor vakolat - finom téglafelület
Magic Decor vakolat - finom téglafelület

Színek és kiegészítő termékek

A Magic Decor vakolatok az Inspiration színkártya valamennyi színében kikeverhetők. Ez összesen közel 340 különböző színárnyalatot jelent, így az egyedi struktúrák mellett a színválasztással is jelentősen bővíthető a látványos felületi megoldások száma.

Az új fejlesztésű vakolatok mellé a Cemix több izgalmas kiegészítő terméket is kínál. Ezek egyik csoportjába a vakolati sablonok tartoznak, amelyek segítségével egyedi és divatos mintázatokba rendezhetők a felületi struktúrák. A kínálatban jelenleg ciklopkő, klinkertégla és laposkő sablonok érhetők el.

Cemix Magic Decor vakolat - faerezet mintázó
Cemix Magic Decor vakolat - faerezet mintázó

A kiegészítő termékek másik csoportjában a vakoláshoz és a struktúrák kialakításához használható speciális szerszámok találhatók, amelyek új dimenziókat nyitnak a kreatív alkotóerő kibontakozása előtt. A faerezet mintázó hengert a természetes fa hatású, a gyűrt hengert a kőhatású felület kialakításához, a gumi mintázót pedig a kefés technikához lehet használni.

A Magic Decor vakolatcsalád tökéletes kiegészítő terméke még a Decor Lazur festék, amellyel a struktúráknak mélységet adhatunk és a faburkolat-hatású felületeket életre kelthetjük.

Fontosabb terméktulajdonságok

A 25 kg-os vödrös kiszerelésben, felhasználásra kész állapotban kapható Magic Decor vakolatok kültéren kiválóan alkalmasak a végső felület elkészítésére és a hőszigetelő rendszerek végső dekorációs rétegeként is megállják a helyüket. A szilikon kötőanyagnak köszönhetően páraáteresztő és vízlepergető felületet biztosítanak. A tulajdonságok sorából érdemes kiemelni még, hogy a termékcsalád valamennyi tagja ellenálló a felületi szennyeződésekkel szemben és hosszú időn át megőrzi színének élénkségét.

Cemix Magic Decor vakolat - faerezet felület
Cemix Magic Decor vakolat - faerezet felület
Magic Decor vakolat - faerezet felület

A hagyományos struktúrák, mint például a klinker vagy a betonhatású felületek kialakítása esetén a Magic Decor vakolatok alkalmazásával kevesebb anyagra van szükséges, és kevesebb hulladék is keletkezik. Felhasználása olyan egyszerű, hogy azt akár saját magunk is kivitelezhetjük.

A Cemix alkalmazástechnikai útmutatója

A Magic Decor vakolatok fontos alkalmazási feltétele, hogy az alapfelületnek meg kell felelnie a vonatkozó szabványoknak. Szilárdnak, stabilnak, laza részektől, portól, szennyeződéstől, olajtól, formaleválasztó szerek maradványaitól és kivirágzástól mentesnek kell lennie. A vakolat felhordása előtt az alapfelületet Cemix Putzgrund vakolatalapozóval kell kezelni. Ezen felül:

 • az erősen nedvszívó felületeket kétszeri alapozással látjuk el;
 • a porló, de még megfelelően szilárd alapfelületeket Tiefengrund mélyalapozóval kell előkezelni;
 • sima, nem nedvszívó (pl. festett) felületeket Cemix Renti javítóhabarccsal készítjük elő;
 • a betonfelületeket Kontakt B Plus tapadóhíddal kezeljük vagy Renti javítóhabarccsal húzzuk át;
 • a kívánt sík felület kialakításához Renti javítóhabarcs javasolt.

A vakolatot rozsdamentes acél simítóval vigyük fel a felületre (hasonlóan, mint a vödrös színezővakolatok esetében), majd használjuk a kívánt textúrának megfelelő szerszámot. Ha finomabb textúrára van szükség, a felület visszanedvesítését követően tovább simítható. A kívánt hatás eléréséhez a felület száradás után csiszolható.

A hírben szereplő termékek
Cemix Magic Decor 1,0 mm dekorvakolat középszemcsés felületekhez
 
Cemix Magic Decor 1,0 mm dekorvakolat középszemcsés felületekhez

Cemix Magic Decor 1,0 mm dekorvakolat középszemcsés, hőszigetelt és nem hőszigetelt homlokzati felületekhez végső felületkezelésként. A Magic Decor vakolatok kombinációjával egyedi megjelenés alakítható ki, kreatív felületek hozhatók létre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Cemix Magic Decor 0,2 mm dekorvakolat finomszemcsés felületekhez
 
Cemix Magic Decor 0,2 mm dekorvakolat finomszemcsés felületekhez

Cemix Magic Decor 0,2 mm dekorvakolat finomszemcsés, hőszigetelt és nem hőszigetelt homlokzati felületekhez végső felületkezelésként. A Magic Decor vakolatok kombinációjával egyedi megjelenés alakítható ki, kreatív felületek hozhatók létre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Cemix Magic Decor 2,5 mm dekorvakolat durvaszemcsés felületekhez
 
Cemix Magic Decor 2,5 mm dekorvakolat durvaszemcsés felületekhez

Cemix Magic Decor 2,5 mm dekorvakolat durvaszemcsés, hőszigetelt és nem hőszigetelt homlokzati felületekhez végső felületkezelésként. A Magic Decor vakolatok kombinációjával egyedi megjelenés alakítható ki, kreatív felületek hozhatók létre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Cemix dekor glitter adalék homlokzati vakolathoz
 
Cemix dekor glitter adalék homlokzati vakolathoz

Alkalmas minden homlokzati színezővakolathoz, ásványi vakolathoz és Magic Decor dekorvakolathoz.

Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Cemix Magic Decor felhasználási módjairól videósorozat készült
Videósorozat készült a Cemix Magic Decor vakolat felhasználási módjairól
Otthonunknak többféle módon adhatunk egyedi karaktert, de talán semmi sincs nagyobb hatással a végeredményre a falak végső kialakításánál. Sokaknak ilyenkor elsősorban a színezés vagy a festés jut eszébe, pedig a felületek struktúrájának meghatározása tovább növeli a mozgásteret. A Cemix fejlesztése, a Magic Decor vakolat ezen a téren ad izgalmas eszközt a kezünkbe.
Videósorozat készült a Cemix Magic Decor vakolat felhasználási módjairól
Kategóriák
Javító és felújító vakolatok
Javító és felújító vakolatok
Fedővakolatok
Fedővakolatok
Alapvakolatok
Alapvakolatok
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...