proidea.hu online termékinformációs katalógus

Terrán Generon, a naprakész tetőcserép


2019. március 20.

Energiatudatos megoldás esztétikusan

Esztétikus, környezetbarát megoldás, kompromisszumok nélkül. A Generon napelemes tetőcserép olyan forradalmi innováció, amely professzionális választ ad a 21. század technológiai kihívásaira. A Terrán Generon napelemes tetőcserép különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított. A működő tesztrendszerek sikeresen ötvözik a Terrán közel évszázados tetőcserépgyártási tapasztalatát a kor technikai kihívásaival. A fejlesztés célja egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli, energiatermelő tetőrendszer megalkotása volt. Így lesz a Terrán Generon naprakész tető.

A Terrán legújabb termék-innovációja, a Terrán Generon elnyerte a neves Construma Nagydíjat. A beérkezett pályázatokat szakemberekből álló zsűri bírálta el.

Látogasson el a Terrán standjára az idei Construma építőipari szakkiállításon 2019. április 3-7. között. Várják az A pavilon 211/C standnál, ahol kiállításra kerül a Construma Nagydíjas Terrán Generon tetőcserép is.

Terrán Generon napelemes tetőcserép - energiatudatos megoldás esztétikusan

Ha a Terrán Generon napelemes tetőcserépről bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-7754 Bóly, Tompa Mihály u. 10.
Telefon: +36 69 569 950
Fax: +36 69 569 953
E-mail:
Web: http://www.terranteto.hu
Takaró Gábor
alkalmazástechnikai vezető  
   
   
   
A Terrán története visszanyúlik egészen a 20. század elejéig, amikor Mészáros Kálmán belefogott a beton tetőcserépgyártásba, a ma Szlovákiához tartozó Negyeden. A családi vállalkozást később fia, Mészáros Vilmos vitte tovább a Baranya megyei, régi iparos hagyományokkal rendelkező Bóly városában. Ekkor már felváltotta a kézi erőt egy félautomata gépsor. A gyors és folyamatos technológiai fejlődés 1997-től indult el, amikor is belépett a vállalkozásba a család harmadik generációja. 2000-ben a vállalkozás átlépte az országhatárt és nemzetközi vállalattá nőtte ki magát. Első állomásként a gyökerekhez visszatérve Szlovákia (Mediterran Slovakia sro.), majd Horvátország Mediterran Crijep d.o.o) és Románia (Mediterran Rom. srl.) következett. 2019-re a cégcsoport termékei már kilenc országban váltak elérhetővé, valamint négy különböző gyártósorról kerülnek a vásárlókhoz. Ezekből - a ma már teljesen automata gyáregységekből - kettő Magyarországon (Bóly, Kunszentmiklós), egy a szlovákiai Farkasdon, egy pedig a romániai Aranyosgyéresen található, ahol a gépek fáradhatatlanul készítik a Terrán tetőcserepeket. A folyamatosan növekedő piaci helyzetre válaszként már épül a vállalat 5. gyáregysége a kunszentmiklósi üzem mellé.
Hír
Fenntartható a fejlődés a Terránnál
2019.03.20    
Kulcsszavak:  terrán  tetőcserép  betoncserép  tetőfedés  generon  napelemes  cserép  napcella  napenergia