proidea.hu online termékinformációs katalógus

Segélyáron adják termékeiket az építőanyag-gyártók


2010. december 01.

Építőipari Szolidaritási Platform a vörösiszap károsultjaiért

Listaáron egymilliárd forint értékű építőanyagot és szolgáltatást ajánlott fel 20-60 százalékos kedvezménnyel az ipari katasztrófa utáni újjáépítéshez 40 építőanyag-ipari vállalat. Az Építőipari Szolidaritási Platform tagjai vállalták, hogy segélyáron szállítják majd termékeiket az újjáépítés során a rászorultaknak.

 

 

Az Építőipari Szolidaritási Platform (ÉSZP) néven életre hívott iparági összefogás 2010. október 8-án azzal a céllal jött létre, hogy a vörösiszap ipari katasztrófa utáni helyreállítási munkákhoz, az újjáépítés és kárenyhítés hatékony megvalósításához nyújtson segítséget. Az ÉSZP tehát egyféle platformba tömöríti Magyarország építőanyag-gyártó cégeit, akik termékeiket segélyáron biztosítják az újjáépítéshez.
Az összefogást a Baumit Kft., a Tondach Magyarország Zrt. és a Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) kezdeményezte és azóta 40 építőanyag-ipari vállalat csatlakozott hozzájuk. A felajánlott építőanyagok listaáron számolt összértéke 1 milliárd forintot tesz ki, az eltérő mértékben adott engedmények volumene ebből 550 millió forint. Felajánlásukkal az ÉSZP tagjai lemondanak fedezetük jelentős részéről.
Az ÉSZP tagok közül sokan a segélyáron kívül készpénzadományt is adtak a Nemzeti Kármentő Alapba, illetve különböző segélyszervezetek számára. Ennek értéke meghaladja a 10 millió forintot. Több tag ingyenesen is felajánlott termékeket, szolgáltatásokat a rászorultaknak. Az ÉSZP létrejöttével példátlan ágazati összefogás történt. Bebizonyosodott: Magyarország felelős építőanyag-ipari vállalatai felismerték, hogy egy ilyen nagy horderejű probléma megoldásában csakis közös erővel képesek valóban hatékony segítséget nyújtani.

Az ÉSZP tagokról és a felajánlásról:
A piacvezető multinacionális cégektől a kis festékboltig sokféle ágazati területről érkezett felajánlás. A kedvezményesen felajánlott termékek alapvető építési és épületgépészeti anyagok: homlokzati hőszigetelés, tetőcserép, kémény rendszer, vakolat, szigetelő anyag, építőipari gépek, festékek, fűtésszerelési anyagok, üvegek egyaránt megtalálhatóak köztük. A cégek által biztosított kedvezmény mértéke eltérő, de valamennyi mélyen a jelenlegi piaci ár alatt (20-60 %) van. A csatlakozó cégek maguk határozták meg a kedvezmény mértékét és volumenét.

A csatlakozó cégek felajánlásai a www.baumit.hu, a www.tondach.hu és a www.measz.hu honlapokról tölthetők le. Az még nyitott, hogy pontosan milyen mechanizmussal és milyen koordináció mellett jutnak el a felajánlások a valóban rászoruló emberekhez. Erről folynak még az egyeztetések, de az ÉSZP reményei szerint hamarosan átlátható és megnyugtató megoldás születik a kormányzat közreműködésével.

ÉSZP
Kezdeményezők

Baumit Kft. MÉASZ TONDACH Magyarország Zrt.

Csatlakozók

Bramac Lasselsberger-Knauf Kft. Wienerberger Téglaipari Zrt. Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.-Weber divízió Revco
MAPEI Kft. NIKECELL Kft. Hilti Hungária Kft. Schiedel Kéménygyár Kft. Austrotherm Kft.
VELUX Magyarország MASTERPLAST KFT. Bachl Kft. Calmit Hungária Mészművek Kft. Rockwool Hungary Kft.
Gutta Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. Dunamenti Uponor Épületgépészeti Kft. Kemikál
AZ Flex Kft. Air-Tonic ThermoShield Piktorfesték SZILÁNK® Csoport
Sakret Hungária Bt. 
Pápateszéri Téglaipari Kft. URSA Salgótarján Zrt. SW Umwelttechnik Magyarország Kft. Guardian Hungary Co. Ltd.
DDC Anzo Perlit Cortinaplast

Egyéb felajánlók

Mobilan konyhabútor Riamet Kft.

Logótervezés

Mátai és Végh kreatívműhely

Ha a kezdeményezéssel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Baumit Kft., illetve a Tondach Magyarország Zrt. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
   
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Székhely: H-2510 Dorog, Baumit út 1.
Telefon: +36 33 512 910
Fax: +36 33 431 512
E-mail:
Web: www.baumit.hu
Web: www.baumacol.hu
   
   
   
   
   
   
A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat, 2015-ös árbevétele 940 millió euró volt. A vállalat fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása.
A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg, és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2015-ös árbevétele 15,3 milliárd forint volt, és éves átlagban 176 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt támogatta az Országos Mentőszolgálatot, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatának.
Hír
A Baumit és a Tondach csatlakozásra szólítja fel a cégeket
2010.10.13    
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Baumit  Tondach  segélyáron  építőanyag