A Baumit és a Tondach csatlakozásra szólítja fel a cégeket

A két cég összefogást kezdeményez a vörös-iszap ipari katasztrófa károsultjainak megsegítésére

Építőanyag-gyártó és kivitelező cégek összefogását kezdeményezi a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. Mindkét vállalat segíteni kíván termékeivel a vörös-iszap ipari katasztrófa károsultjain, és erre buzdítja a társadalmilag felelős cégeket.

Az idei katasztrófák bebizonyították, hogy nagy a segítő szándék a vállalatok, vállalkozók és magánemberek körében. A vörös-iszap ipari katasztrófa kárainak enyhítésében szerepet vállaló két vállalat - a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. - egy olyan kezdeményezést indít útjára, amely egyfajta iránytűje lehet az újjáépítési munkálatoknak.

Illy Gábor a Baumit ügyvezetője szerint a cégek eddig is sokat segítették az országot a súlyos árvíz után, és a mostani ipari katasztrófát követően is készek erre. Az állami szerepvállalás mellett még hatásosabb és szélesebb körű lehet azonban, ha a vállalatok - az ad hoc adományokon kívül - termékeiket mélyen a jelenlegi piaci ár alatt ajánlják fel a károsultaknak, illetve a helyreállítást végző állami szerveknek.
Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója a kezdeményezéstől azt várja, hogy további építőipari cégek is csatlakoznak a szolidáris platformhoz, hiszen ez nem jár jelentős ráfordítással, mégis sok emberen segít.

Elsőként a Baumit és a Tondach felajánlja, hogy termékeit rendkívül kedvező feltételek mellett biztosítja az újjáépítéshez. Ez a Baumit esetében vakolatokat, homlokzati hőszigetelő rendszereket és aljzatképző anyagokat, míg a Tondach esetében kerámia tetőcserepeket jelent.

További építőanyag gyártó és kivitelező cégek csatlakozására szólít fel a két kezdeményező. A csatlakozók listája a www.baumit.hu és a www.tondach.hu honlapon jelenik meg, a beérkezett felajánlásokat pedig továbbítják az állami és helyreállítással foglalkozó szervezetekhez is.


Ha jelentkezni szeretne a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. felhívására, használja az Információkérés gombot.

Kapcsolódó hírek

Segélyáron adják termékeiket az építőanyag-gyártók
Építőipari Szolidaritási Platform a vörösiszap károsultjaiért
Segélyáron adják termékeiket az építőanyag-gyártók

Kategóriák

Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...