proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Baumit és a Tondach csatlakozásra szólítja fel a cégeket


2010. október 13.

A két cég összefogást kezdeményez a vörös-iszap ipari katasztrófa károsultjainak megsegítésére

Építőanyag-gyártó és kivitelező cégek összefogását kezdeményezi a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. Mindkét vállalat segíteni kíván termékeivel a vörös-iszap ipari katasztrófa károsultjain, és erre buzdítja a társadalmilag felelős cégeket.

Az idei katasztrófák bebizonyították, hogy nagy a segítő szándék a vállalatok, vállalkozók és magánemberek körében. A vörös-iszap ipari katasztrófa kárainak enyhítésében szerepet vállaló két vállalat - a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. - egy olyan kezdeményezést indít útjára, amely egyfajta iránytűje lehet az újjáépítési munkálatoknak.

Illy Gábor a Baumit ügyvezetője szerint a cégek eddig is sokat segítették az országot a súlyos árvíz után, és a mostani ipari katasztrófát követően is készek erre. Az állami szerepvállalás mellett még hatásosabb és szélesebb körű lehet azonban, ha a vállalatok - az ad hoc adományokon kívül - termékeiket mélyen a jelenlegi piaci ár alatt ajánlják fel a károsultaknak, illetve a helyreállítást végző állami szerveknek.

Illy Gábor
Baumit Kft. ügyvezetője

Kató Aladár
Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója

Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója a kezdeményezéstől azt várja, hogy további építőipari cégek is csatlakoznak a szolidáris platformhoz, hiszen ez nem jár jelentős ráfordítással, mégis sok emberen segít.

Elsőként a Baumit és a Tondach felajánlja, hogy termékeit rendkívül kedvező feltételek mellett biztosítja az újjáépítéshez. Ez a Baumit esetében vakolatokat, homlokzati hőszigetelő rendszereket és aljzatképző anyagokat, míg a Tondach esetében kerámia tetőcserepeket jelent.

További építőanyag gyártó és kivitelező cégek csatlakozására szólít fel a két kezdeményező. A csatlakozók listája a www.baumit.hu és a www.tondach.hu honlapon jelenik meg, a beérkezett felajánlásokat pedig továbbítják az állami és helyreállítással foglalkozó szervezetekhez is.


Ha jelentkezni szeretne a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. felhívására, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
   
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Székhely: H-2510 Dorog, Baumit út 1.
Telefon: +36 33 512 910
Fax: +36 33 431 512
E-mail:
Web: www.baumit.hu
Web: www.baumacol.hu
   
   
   
   
   
   
A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat, 2015-ös árbevétele 940 millió euró volt. A vállalat fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása.
A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg, és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2015-ös árbevétele 15,3 milliárd forint volt, és éves átlagban 176 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt támogatta az Országos Mentőszolgálatot, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatának.
Hír
Segélyáron adják termékeiket az építőanyag-gyártók
2010.12.01    
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Baumit  Tondach  katasztrófa  iszap  ipari  csatlakozás  felhívás  kezdeményezés