Leier beton elemekből épül a Richter új debreceni üzeme

Előre gyártott beton építőelemek – gyors és gazdaságos építkezés

Gyors, gazdaságos és rugalmas, az egyedi igényeket mindenben kiszolgáló építkezés és az ennek megfelelő építőanyag. Ez az, amit napjainkban keresnek az építtetők, különösen, ha egy nagyobb gyártócsarnokot kell gyorsan tető alá hozni. A Leier méretre gyártott vasbeton termékcsaládja mindezt "tudja", ezért választotta új, debreceni üzemének építéséhez a Richter gyógyszergyár.

A tervezés során a tervezést végző Iparterv Épülettervező Zrt. az előre gyártott zsaluzópallós födémszerkezet mellett döntött, mert egyesítik a minőséget a gyorsasággal és mindezt ráadásul gazdaságosan. A szakember szerint, ha el lehet érni azt, hogy egy épület 90-95 százalékban a "tervezőasztalon szülessen meg", és a kivitelezés során a terveken nem kell változtatni, az nagymértékben felgyorsíthatja az építkezést. A tervek alapján ugyanis szinte bármilyen méretre gyártott kéregzsalus vasbeton födém elemet nagyon gyorsan és pontosan le tud gyártani a Leier Hungária Kft. A Leier kéregelemes födémet és vasbeton lépcsőelemeket a megrendeléstől számított harmadik héten már szállítják, és a Leier kéregfal elemek egyedi legyártására is elegendő öt hét. Az alvállalkozói szerződés megkötésében a versenyképes ár és a határidő vállalása döntött a Leier Kft. mellett, mondta Szabó József, aki az üzemi épület tervezésében és a kivitelezés koordinálásában a Leier Hungária Kft.-t képviselte.
 
Debreceni Richter csarnok építése
Debreceni Richter csarnok építése
Leier kéregelemes födém a Richter csarnokban
Leier kéregelemes födém a Richter csarnokban
Méretregyártott Leier vasbeton elemek beépítése
Méretregyártott Leier vasbeton elemek beépítése

Az épület tartószerkezetét a beruházó GÉV-Huniber Építőipari Kft-vel együttműködve a Richter technológiai elvárásainak megfelelően alakították ki. Mivel alternatív tartószerkezeti megoldásokat a megbízó nem fogadott el, így a szerkezet fő teherviselő elemei a haránt irányú monolit vasbeton keretvázak lettek. A dúcolás elhagyása a kivitelezés során jelentős anyagi megtakarítást jelent a kivitelező részére, aki a betonozások során eddig megkerülhetetlen és költségigényes zsaluzás jelentős részét is elhagyhatta. Legalább ennyire fontos, hogy az építkezés pontosan tervezhető volt. Az előre gyártott Leier vasbeton építő elemeket pont a szükséges időben szállította a gyártó cég, így nem kell azokat a helyszínen raktározni. Aki az építkezésben is szereti a precíz, pontos megoldásokat, az tudja igazán értékelni a megrendelt elemek pontos tervezését és magas szintű előkészítését. Kellő előrelátás esetén ugyanis az épületre szabottan, egyedileg legyártott betonelemeknél az elektromos szerelvények, és az épületgépészeti berendezések majdani kiépítéséhez szükséges csatlakozási és átkötési helyeket is előkészíti a gyártó.

A méretre gyártott Leier vasbeton elemek komplett rendszert alkotnak, amellyel a pincétől, az egyes szinteken keresztül a tetőtérig az egész épület felépíthető. Nem véletlen, hogy ez az építkezési mód rendkívül kedvelt és elterjedt Ausztria mellett Lengyelországban és Szlovákiában is.


Ha a Leier méretre gyártott betonelemeiről több információt szeretne megtudni, kattintson a lejjebb található termékképekre, vagy kérjen ajánlatot, egyéb információt a Leier Hungária Kft. munkatársától az alábbi Információkérés gomb segítségével.
A hírben szereplő termékek
Leier mesterpanel (LMP)
 
Leier mesterpanel (LMP)

A Leier mesterpanel (kéregelemes födém) teherhordó szerkezeti része nagy felületű, vékony előregyártott vasbeton lemezből (Leier mesterpanel – LMP) és helyszíni vasalt felbetonból áll. A Leier mesterpanel födémek megfelelnek egy hagyományos vasbeton födémnek, de a szerkezet építése lényegesen gyorsabb, egyszerűbb, zsaluigénye minimális, alsó felülete sima, pórusszegény. Legnagyobb előnyük, hogy bármilyen geometriájú épületek esetén is egyszerűen alkalmazhatóak, nincsenek tervezési kötöttségek.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Leier előregyártott kéregfal (LKF)
 
Leier előregyártott kéregfal (LKF)

A Leier kéregfal alkalmazása tökéletes megoldást biztosít bármilyen teherhordó-, térelválasztó falszerkezetnek, pincék, liftaknák, támfalak építésének, de speciális mérnöki feladatok ellátására is alkalmas. A kéregfal elemekből épített monolitikus falszerkezet minden tekintetben egyenértékű a helyszínen zsaluzott vasbeton falakkal.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Leier egyenes karú lépcső Leier húzott karú lépcső
 
Leier előregyártott lépcsők
2 termék

A Leier lépcsőpanelek kiemelkedő betonminőséggel és magasfokú tűzállósággal rendelkeznek. Az előregyártott egyeneskarú lépcsők önállóan, egykarú lépcsőként, vagy pihenőkkel kiegészített két-, három, illetve többkarú lépcsőként alkalmazhatók. Az előregyártott húzott karú lépcsők a helyszíni betonozással készült, nehézkes, és bonyolult kivitelezéssel szemben méretpontos, gyorsan és egyszerűen beépíhető lépcsők.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Lépcsők, korlátok, járórácsok
Lépcsők, korlátok, járórácsok
Vasbeton vázszerkezetek és falszerkezetek, könnyűbeton falszerkezetek
Vasbeton vázszerkezetek és falszerkezetek, könnyűbeton falszerkezetek
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...