Eredetiségellenőrzéssel védi a Lindab a magyar piacot

Az idei építési szezonra tudatosabbá váltak a fogyasztók

Az idei építési szezonban a környezetbarát és a minőségi, tartós termékek piacán vár előretörést a Lindab, amely jelentős termelőkapacitással van jelen Magyarországon. A Lindab az elmúlt években is új gyártósorral, új termékek piaci bevezetésével komoly befektetéseket valósított meg.
A gazdasági válság súlyosan érintette a hazai építőipart, sőt ezen ágazat gyengülése már 2006 óta tart, a válság idején tetőzött. De 2011-re már a kormány és a független gazdasági elemzők is 3-4 százalékos növekedést jósolnak, amely a várakozások szerint pozitívan hat majd az építőiparra is.
"A gazdasági válság pozitív hozadéka, hogy a vásárlók tudatosabbá váltak Magyarországon is" - mondja Alyyan Nabeel, CEE régióvezető, aki szerint a tulajdonosok jobban odafigyelnek épületeik állagmegóvására, és a felújításnál a tartósság és az energiatakarékosság a legfőbb szempont. Mindemellett idén tovább nő a kereslet a minőségi és környezetbarát termékek iránt. Ennek megfelelően az idei építési szezon növekedést hozhat a tartós, így hosszabb távon olcsóbb, minőségi termékek iránt.
"A minőségi anyagokkal már középtávon is igen sok költséget és idegeskedést lehet megspórolni. Mindinkább felértékelődik annak a jelentősége, hogy a vásárló megfelelő színvonalú terméket és szolgáltatást kapjon a pénzéért." - magyarázta Kotormán István, fejlesztési és oktatási vezető. - "Nagyon fontos, hogy az adott gyártmányok, termékek azonosítása és műszaki megfelelősége minden fázisban ellenőrizhető legyen."
Ezért a Lindab átfogó eredetiségellenőrző- és vizsgáló programot működtet a visszaélések kiküszöbölése, valamint figyelemfelhívást kezdeményez a tudatos fogyasztói vásárlás érdekében. Ez a következő elemekből áll össze:

 • Termékazonosítás
  A Lindab dombornyomott felirattal, videojetes kóddal, feliratos védőfóliával, gyártóspecifikus csomagolással és dokumentációval segíti és védi az építkezőket az esetleges visszaélésekkel szemben. A Lindab ezen felül ellátja termékeit az "Ellenőrzött eredet" logóval.

 • Garancia
  A Lindab termékeit szintén márkaspecifikus, 15 illetve 30 évre érvényes garancialevéllel látja el.

 • Ingyenes, helyszíni Lindab Eredetiség Garancia szolgáltatás
  A Lindab Expert-ek, azaz a cég bádogos szakértő munkatársai fogyasztói, szerelői, kivitelezői érdeklődések, igények esetén telefonon és személyesen, a helyszínen térítésmentesen segítenek és megvizsgálják, hogy a kivitelező valóban eredeti Lindab-terméket használt-e, illetve hogy szakszerűen építette-e be. Ezen szolgáltatás továbbfejlesztése fontos hangsúlyt kap az idei évben.
Lindab termékazonosítás
Lindab termékazonosítás
Lindab termékazonosítás
Lindab termékazonosítás

Aki az alábbi minőségi problémákra utaló jeleket észleli, mindenképpen vegye igénybe ezt a szolgáltatást, hiszen könnyen lehet, hogy a probléma oka az, hogy a megállapodással ellentétben a kivitelezés során mégsem Lindab-terméket használtak fel:
 • a terméken nincs Lindab jelölés
  (ez termékenként különböző- videojet, dombornyomás, etikett - részletek a Lindab weboldalán),
 • a termék nem vízzáró,
 • az elem bevonata leválik, a színe megfakul,
 • a termék alapanyaga nem Lindab minőség
  (kérdezze az eladót az alapanyagról: cinkréteg van-e, milyen vastagságú, hogyan került rá a bevonat, azaz a szín)
 • a termék rozsdásodik, repedezik,
 • az anyag már kisebb fizikai hatás esetén is könnyen deformálódik,
 • a termék nem bírja el a terhelést (pl. a hó súlyát),
 • rozsdás vízlefolyás látható a falon - pl. az ereszcsatornánál
 • a korcolt tető felhullámosodik.
A tudatos, minőségi, tájékozott vásárlással mindez megelőzhető. Ha már észlelte a hibákat a Lindab-szakértők a helyszíni felmérésben és a hiba megállapításában akkor is segítenek, ha a hibát a nem szakszerű beépítés, vagy a nem megfelelő karbantartás okozza.

Fokozott óvatosság az uniós beruházásoknál
A Gazdaság Kutató Intézet építőiparra vonatkozó 4 százalékos növekedésre felállított prognózisát azzal is indokolta, hogy a 2013-ig lehívható EU-s pályázati pénzek jelentős részét hazánk még nem vette igénybe. Idén folytatódnak az uniós beruházások, amelyeknél fokozottan érvényes a minőségvédelem fontossága.
A beruházó önkormányzatokat fokozott felelősség terheli a megfelelő anyagok kiválasztásánál, hiszen minden esetben be kell tartani a vonatkozó hazai és uniós szabályokat, előírásokat. Ezért ezeknél a beruházásoknál végképp nélkülözhetetlen a megfelelő műszaki ellenőrzés, amit csak regisztrált, képzett, megfelelő kreditekkel rendelkező műszaki ellenőrökkel szabad végeztetni - hívja fel a figyelmet a Lindab.

A Lindabról
A Skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz horganyzott svéd acéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ több mint 30 országában.
A Lindab hazánkban az első cég volt, amely az acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat egy hazai követelményeknek megfelelő, Magyar Szabvány szerint kialakított, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.
Ha az átfogó eredetiségellenőrző- és vizsgáló programmal kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Készházak
Készházak
Készcsarnokok
Készcsarnokok
Ipari kapuk, gyorskapuk
Ipari kapuk, gyorskapuk
Tetőfelújító rendszerek
Tetőfelújító rendszerek
Ereszcsatornák
Ereszcsatornák
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...