proidea.hu online termékinformációs katalógus

Eredetiségellenőrzéssel védi a Lindab a magyar piacot


2011. február 02.

Az idei építési szezonra tudatosabbá váltak a fogyasztók

Az idei építési szezonban a környezetbarát és a minőségi, tartós termékek piacán vár előretörést a Lindab, amely jelentős termelőkapacitással van jelen Magyarországon. A Lindab az elmúlt években is új gyártósorral, új termékek piaci bevezetésével komoly befektetéseket valósított meg.
A gazdasági válság súlyosan érintette a hazai építőipart, sőt ezen ágazat gyengülése már 2006 óta tart, a válság idején tetőzött. De 2011-re már a kormány és a független gazdasági elemzők is 3-4 százalékos növekedést jósolnak, amely a várakozások szerint pozitívan hat majd az építőiparra is.
"A gazdasági válság pozitív hozadéka, hogy a vásárlók tudatosabbá váltak Magyarországon is" - mondja Alyyan Nabeel, CEE régióvezető, aki szerint a tulajdonosok jobban odafigyelnek épületeik állagmegóvására, és a felújításnál a tartósság és az energiatakarékosság a legfőbb szempont. Mindemellett idén tovább nő a kereslet a minőségi és környezetbarát termékek iránt. Ennek megfelelően az idei építési szezon növekedést hozhat a tartós, így hosszabb távon olcsóbb, minőségi termékek iránt.
"A minőségi anyagokkal már középtávon is igen sok költséget és idegeskedést lehet megspórolni. Mindinkább felértékelődik annak a jelentősége, hogy a vásárló megfelelő színvonalú terméket és szolgáltatást kapjon a pénzéért." - magyarázta Kotormán István, fejlesztési és oktatási vezető. - "Nagyon fontos, hogy az adott gyártmányok, termékek azonosítása és műszaki megfelelősége minden fázisban ellenőrizhető legyen."
Ezért a Lindab átfogó eredetiségellenőrző- és vizsgáló programot működtet a visszaélések kiküszöbölése, valamint figyelemfelhívást kezdeményez a tudatos fogyasztói vásárlás érdekében. Ez a következő elemekből áll össze:

 • Termékazonosítás
  A Lindab dombornyomott felirattal, videojetes kóddal, feliratos védőfóliával, gyártóspecifikus csomagolással és dokumentációval segíti és védi az építkezőket az esetleges visszaélésekkel szemben. A Lindab ezen felül ellátja termékeit az "Ellenőrzött eredet" logóval.

 • Garancia
  A Lindab termékeit szintén márkaspecifikus, 15 illetve 30 évre érvényes garancialevéllel látja el.

 • Ingyenes, helyszíni Lindab Eredetiség Garancia szolgáltatás
  A Lindab Expert-ek, azaz a cég bádogos szakértő munkatársai fogyasztói, szerelői, kivitelezői érdeklődések, igények esetén telefonon és személyesen, a helyszínen térítésmentesen segítenek és megvizsgálják, hogy a kivitelező valóban eredeti Lindab-terméket használt-e, illetve hogy szakszerűen építette-e be. Ezen szolgáltatás továbbfejlesztése fontos hangsúlyt kap az idei évben.
Lindab termékazonosítás
Lindab termékazonosítás

Aki az alábbi minőségi problémákra utaló jeleket észleli, mindenképpen vegye igénybe ezt a szolgáltatást, hiszen könnyen lehet, hogy a probléma oka az, hogy a megállapodással ellentétben a kivitelezés során mégsem Lindab-terméket használtak fel:
 • a terméken nincs Lindab jelölés
  (ez termékenként különböző- videojet, dombornyomás, etikett - részletek a Lindab weboldalán),
 • a termék nem vízzáró,
 • az elem bevonata leválik, a színe megfakul,
 • a termék alapanyaga nem Lindab minőség
  (kérdezze az eladót az alapanyagról: cinkréteg van-e, milyen vastagságú, hogyan került rá a bevonat, azaz a szín)
 • a termék rozsdásodik, repedezik,
 • az anyag már kisebb fizikai hatás esetén is könnyen deformálódik,
 • a termék nem bírja el a terhelést (pl. a hó súlyát),
 • rozsdás vízlefolyás látható a falon - pl. az ereszcsatornánál
 • a korcolt tető felhullámosodik.
A tudatos, minőségi, tájékozott vásárlással mindez megelőzhető. Ha már észlelte a hibákat a Lindab-szakértők a helyszíni felmérésben és a hiba megállapításában akkor is segítenek, ha a hibát a nem szakszerű beépítés, vagy a nem megfelelő karbantartás okozza.

Fokozott óvatosság az uniós beruházásoknál
A Gazdaság Kutató Intézet építőiparra vonatkozó 4 százalékos növekedésre felállított prognózisát azzal is indokolta, hogy a 2013-ig lehívható EU-s pályázati pénzek jelentős részét hazánk még nem vette igénybe. Idén folytatódnak az uniós beruházások, amelyeknél fokozottan érvényes a minőségvédelem fontossága.
A beruházó önkormányzatokat fokozott felelősség terheli a megfelelő anyagok kiválasztásánál, hiszen minden esetben be kell tartani a vonatkozó hazai és uniós szabályokat, előírásokat. Ezért ezeknél a beruházásoknál végképp nélkülözhetetlen a megfelelő műszaki ellenőrzés, amit csak regisztrált, képzett, megfelelő kreditekkel rendelkező műszaki ellenőrökkel szabad végeztetni - hívja fel a figyelmet a Lindab.

A Lindabról
A Skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz horganyzott svéd acéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ több mint 30 országában.
A Lindab hazánkban az első cég volt, amely az acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat egy hazai követelményeknek megfelelő, Magyar Szabvány szerint kialakított, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.

Ha az átfogó eredetiségellenőrző- és vizsgáló programmal kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A.
Telefon: +36 23 531 300
Fax: +36 23 310 703
E-mail:
Web: www.lindab.hu
Polgár Dávid
kereskedelmi igazgató  
   
   
   
A Lindab Kft. a Lindab Group leányvállalataként 1992-óta van jelen Magyarországon. A nemzetközi cégcsoport tagjaként a Lindab Kft. légtechnikai rendszerekhez és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít minőségi termékeket és összetett megoldásokat. A vállalat termékei egyaránt hasznosíthatóak az agrár- és ipari termelésben, az energetikában, a lakó- és irodaházak korszerűsítésében, valamint a honvédelem területén is. A Lindab termékeit és szolgáltatásait a prémium minőség, a könnyű szerelhetőség, valamint az energiahatékonyság és a környezettudatosság jellemzi.
Kulcsszavak:  eredetiségellenőrzés  Lindab  bádogos