proidea.hu online termékinformációs katalógus

2019-ben tovább bővül a Legrand rack elosztósor kínálata


2019. július 10.

Hagyományos (PDU), intelligens (iPDU) és szünetmentes (uPDU) elosztósorok

A magyarországi és világszintű dinamikus piacszerzésnek köszönhetően 2019 évben tovább bővül a Legrand rack elosztósor kínálata.

A hagyományos elosztósor (PDU) kínálat kifejlesztésekor kiemelt hangsúlyt kapott a termékek modularitása és személyre szabhatósága. Ennek köszönhetően a kínálat mára rendelkezik előre gyártott termékekből, valamint igény szerint legyártható egyedi konfigurációkból. Legyen szó kevesebb csatlakozóról, nagyobb teljesítményről, egyedi védelemről, a Legrand rövid határidőn belül képes ajánlatot és gyártási elérhetőséget adni.

Legrand hagyományos elosztósor (PDU)
Hagyományos PDU: konfigurációs elemek

További újdonság, hogy májustól bevezetésre kerültek a különböző szenzorok fogadására kész, komplett rack felügyeletre alkalmas, kapcsolható és mérhető intelligens elosztósorok (iPDU).
Legrand intelligens elosztósor (iPDU)
Intelligens PDU: LCD kijelző és kommunikációs portok

Az új Legrand iPDU kínálat legfőbb egyedisége a beépített vezérlőegység, ami a hagyományos távfelügyeleti mérési és kapcsolási funkciókon túl képes a rackszekrényeken / hidegfolyosós rendszereken belüli összes kritikus mérési adat feldolgozására és megjelenítésére. A PDU kontrasztos LCD kijelzővel van ellátva, így esetleges hiba esetén helyileg is egyszerűen beazonosítható a forrás a lehető leggyorsabb beavatkozás érdekében. Az elosztósorok előlapján továbbá megtalálható számos kommunikációs csatlakozó:
  • dupla, egymástól fizikailag leválasztott Ethernet aljzat annak érdekében, hogy a PDU két különböző hálózattal is képes legyen kommunikálni, számos protokollon keresztül, például http(s), Telnet, RS-232, SNMP, PowerIQ, SMTP, JSON-RCP, Mobus over IP, stb.
  • szenzor aljzat, amely akár 16 db különböző érzékelőt tud kezelni (pl hőmérséklet, páratartalom, vízbetörés, szénmonoxid, ajtónyitás, stb.)
  • USB-A és B portok, adatok áttöltésére és különböző perifériák csatlakoztatására (például okostelefon, Wifi stick)
  • Konzol port, az adatok kiolvasásához és akár 16 iPDU kaszkádolásához.
Legrand intelligens elosztósor (iPDU)
Intelligens PDU: érzékelők felfűzése

Az új elosztósorok természetesen in-line mérésre és kimenetenkénti kapcsolásra is alkalmazhatók. A különböző energiamérések pontossági osztálya 0.5, amely szintén kimagasló érték ebben a termékszegmensben. Külön igény esetén továbbá rendelhető a teljes kínálat MID tanúsítvánnyal, azaz fogyasztási almérőként is alkalmazható.

A Legrand Zrt októbertől további lépést tesz, hiszen bevezetésre kerülnek a piacon egyedülálló szünetmentes elosztósorok (uPDU), amik IT eszközök (routerek, PoE switchek, stb…) biztonságos szünetmentes megtáplálását valósíthatják meg. Az új termékek mindössze 2U magasak, 150 mm mélyek és kevesebb mint 6 kg tömegűek, azaz ideálisak fali rack szekrényekbe történő beszerelésre.
Legrand szünetmentes elosztósor (uPDU)
Szünetmentes PDU

Az új elosztósorok teljes kínálata megtalálható a néhány hónapja megjelent LCS3 LAN és Datacenter megoldások katalógusban. Az új dokumentum közel 130 oldalon mutatja be a Legrand teljes strukturált hálózati kínálatát (üvegszál és réz alapú hálózatok, szekrények, elosztósorok és szünetmentes áramforrások) helyi hálózati és adatbanki környezetbe egyaránt.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Telefon: +36 1 505 8510
Fax: +36 1 505 8542
Zöld szám: +36 80 204 186
E-mail:
Web: www.legrand.hu
Czövek Endre
értékesítési vezető +36 1 505 8524
Szakmai vevőszolgálat
   
   
   
A Legrand a villamos rendszerek és informatikai hálózatok világszintű szakértője. A világ több mint 160 országában 31 000 alkalmazottat foglalkoztató, dinamikusan fejlődő, francia központú cég árbevétele 2007-ben 4,1 milliárd euró felett volt. A Legrand csoport magyarországi központja a közel 500 főt foglalkoztató Legrand Zrt. árbevétele évi 17 milliárd forint. Ennek jelentős része belföldön, míg a fennmaradó rész a világ 18 országából realizálódik. A cég kínálatát 9 000 különféle, évi 18 millió darab eladott termék alkotja, amelyeket professzionális partnereken keresztül értékesít országos lefedettséggel. A Legrand rendelkezik ISO 9001-es minőségtanúsítással, amely garantálja a gyártás magas színvonalát. A cég szigorú környezetvédelmi politikája eredményeképpen az ISO 14001-es minősítést is megkapta.
Márkanevek: Legrand, Bticino, Cablofil, Sarlam, Zucchini