HELLA Trav beépített redőnytok

Energiatakarékos, gazdaságos és értéknövelő

A környezettudatos gondolkodásmódhoz - számos más tényező mellett - az épületek árnyékolással szabályozott hővédelme is szervesen hozzátartozik. A korszerű építőanyagok piacán évek óta kaphatóak azok a tokszerkezetek, amelyek ideális beépítési körülményeket biztosítanak a falazatba rejtett árnyékolók beszereléséhez - így az épület korszerű fény- és hővédelméhez.

A HELLA által kínált beépített redőnytok, a Trav alkalmazásával, körültekintő tervezéssel megspórolható az utólagosan beszerelt árnyékolástechnika okozta többletköltség jelentős része és kiküszöbölhető a homlokzat később történő - gyakran nem túl esztétikus - megváltoztatása.
Hella Trav beépített redőnytok
Hella Trav beépített redőnytok
A HELLA Trav kiváló a hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik (k= 0,19 W/m²K 38-as falvastagságnál), emellett elősegíti a belső és külső tér közötti nedvességcserét, így megakadályozza a penészedés kialakulását. Felhasználási köre rendkívül széles: 300 mm-től 610 mm-ig terjedő tetszőleges falvastagsághoz és nyílásmérethez, illetve bármilyen anyagú és alakú nyílászáróhoz beépíthető és olyan nem szokványos alaprajzokhoz is alkalmazható, mint a kiugrók.
Ugyanakkor a Trav alkalmazása egyes esetekben az egyetlen megoldásnak is nevezhető. A nem szokványos alakú (szegmensíves, alakos) és alaprajzi elrendezésű (szög alatt sorolt, íves homlokzati kialakítású) nyílászáró alkalmazása esetén az árnyékolás megoldására a redőnytok beépítése kiváló műszaki megoldást nyújt.
Trav beszerelésével munka takarítható meg, mivel nem kell zsaluzni és 1,5 m-ig önhordó a szerkezete (maximum megoszló terhelés = 250 kg/fm, maximum pontterhelés=100 kg).
Panel- és monolit vasbeton födém esetén áthidalás kialakítása nem szükséges (statikus méretezése ajánlott 3 m feletti fesztávnál). Sorolt vagy szélesebb nyílászárók esetében 4 m-es szélességig egy darabból gyártható.
A Trav 25 cm-es vagy 30 cm-es szerkezeti magassággal készül, a különböző igényeknek megfelelően többféle üregmérettel.
Hella Trav beépített redőnytok
Hella Trav beépített redőnytok
Hella Trav beépített redőnytok
Hella Trav beépített redőnytok
Bár a piacvezető gyártók termékválasztékában a redőnyön kívül még sok más, esetleg látványban, funkcióban többet is kínáló termék szerepel, ennek ellenére Magyarországon a házakon túlnyomórészt csak redőnyök láthatók. A HELLA Trav speciális változatába azonban nem csak redőny szerelhető, hanem akár raffstore, vagy textil árnyékoló is, ezt azonban célszerű a megrendeléskor eldönteni.
A HELLA Trav redőnytokkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a HELLA ÁNR Árnyékolástechnika Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...