A HAJDU HGK kondenzációs gázkazánok továbbfejlesztése eredményeként létrejött a HGK Smart

Magas hatásfokkal és rendkívül környezetkímélő módon működnek

A HAJDU kondenzációs gázkazánok komplex megoldást jelentenek fűtési és melegvíz-rendszerek kialakítására, valamint kiválóan alkalmasak napkollektoros rendszerbe illesztésre. A HAJDU HGK… és HGK Smart típusjelű kondenzációs gázkazánok falra szerelhető kivitelben készülnek.
A speciálisan kialakított hőcserélőnek köszönhetően a fűtés és melegvíz előállítás egymástól függetlenül is üzemelhet. Az alumínium-vörösréz hőcserélőnek köszönhetően hosszú élettartamúak.
Az alkalmazott legmodernebb kondenzációs technikának köszönhetően, kategóriájukban nem csak a legmagasabb hatásfokkal működnek, hanem egyben rendkívül környezetkímélők is.

A HGK továbbfejlesztése eredményeként létrejött a HGK Smart. A HGK Smart megörökölte a HGK előnyös tulajdonságait. A hőcserélő továbbra is robusztus, eltömődésre érzéketlen. A kazán nyitott rendszerben továbbra is alkalmazható.
A fejlesztések hatására tovább emelkedett a szezonális tüzeléstechnikai hatásfok, a maximális fűtési teljesítmény. Csökkent az gáz és elektromos áram felhasználás. Javult a használati melegvíz komfort. Vezeték nélküli termosztát vevőegység került a kazánba. A hőcserélő mindegyik Smart kazánban labirint kialakítású, a fűtési szivattyú frekvenciaváltós lett. A használati vízfogyasztás áramlás kapcsolóját, áramlás érzékelő váltotta fel, mely már 1,5 liter/perces melegvíz fogyasztástól indítja az égőt. Az égőteljesítmény a kívánt melegvíz hőmérsékleten kívül a vízelvételhez is igazodik. A kazán külön keverőkör nélkül is lekezel a radiátoros körön kívül egy padlófűtéses kört.

A kazán vezérlése lehetővé teszi háromféle vízmelegítési funkció beállítását igény szerint (hagyományos - BE/KI, Komfort - előmelegített hőcserélő, illetve ECO - öntanuló). Amennyiben az átfolyós vízmelegítés nem megfelelő, a kazánok indirekt tárolóval is összekapcsolhatók.
A készülékben nincs sem váltószelep, sem lemezes hőcserélő, amiket így nem kell karbantartani, cserélni meghibásodás esetén.
A kazánok modulációs, nagy energiahatékonyságú szivattyúval szereltek. A beépített RF modul lehetővé teszi a kazánok vezeték nélküli távvezérlését; rádiófrekvenciás szobatermosztáttal - szerelés nélküli - együttműködését.
A pontos modulációnak és a különleges hőcserélőnek köszönhetően, a mindenkori hőigénynek megfelelően funkcionálnak, így mind fűtési, mind vízmelegítés üzemmódban magas vízoldali hatásfokkal tudnak üzemelni.
Alapvetően földgázüzeműek (G20), de igény szerint átalakíthatóak PB-üzemre (G31) is. Kompakt, kis helyigényű készülékek, használatuk egyszerű és kényelmes, karbantartási igényük minimális.
A készülékek 18, 23, 26, 28, 32 és 41 kW-os max. fűtési teljesítményű kivitelben kaphatók. Nagyobb teljesítmény-igény esetén kaszkádkapcsolás megvalósítható.
A készülékekben nincs beépített zárt tágulási tartály, biztonsági szelep, de opcióban megvásárolható hozzá egy szerelő keret, amely tartalmaz egy 8 literes zárt tágulási tartályt.
A kazánok vezérlő elektronikája beépített időjárásfüggő szabályozóval rendelkezik, amelyhez egy opcióban kapható külső hőmérséklet érzékelőt csatlakoztatva optimális fűtés érhető el.
A kazánok rádiófrekvenciás szobatermosztáttal és HAJDU égéstermék elvezetőkkel együtt is rendelhetők.

A HAJDU kondenzációs gázkazánok részletes termékismertetőiért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a HAJDU Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

HAJDU Zrt. kondenzációs gázkazánjai
 
HAJDU Zrt. kondenzációs gázkazánjai

A HAJDU kondenzációs gázkazánok komplex megoldást jelentenek fűtési és melegvíz-rendszerek kialakítására, valamint kiválóan alkalmasak napkollektoros rendszerbe illesztésre. A HAJDU HGK… típusjelű kondenzációs gázkazánok falra szerelhető kivitelben készülnek. A speciálisan kialakított hőcserélőnek köszönhetően a fűtés és melegvíz előállítás egymástól függetlenül is üzemelhet. Az alumínium-vörösréz hőcserélőnek köszönhetően hosszú élettartamúak. Az alkalmazott legmodernebb kondenzációs technikának köszönhetően, kategóriájában nem csak a legmagasabb hatásfokkal működnek, hanem egyben rendkívül környezetkímélők is. A kazán vezérlése lehetőővé teszi háromféle vízmelegítési funkció beállítását igény szerint (hagyományos, komfort, illetve ECO-öntanuló). A készülékben nincs sem váltószelep, sem lemezes hőcserélő, ezért nem kell karbantartani, cserélni meghibásodás esetén. A pontos modulációnak és a különleges hőcserélőnek köszönhetően, a mindenkori hőigényeknek megfelelően funkcionálnak, így minden üzemmódban magasabb a vízoldali hatásfok 100%-nál - 107-108% -, melyet a hagyományos gázkészülékekkel lehetetlen elérni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

HAJDU HGK Smart kombi gázkazánok kettős kondenzációs konstrukcióval
HAJDU HGK Smart kombi gázkazánok kettős kondenzációs konstrukcióval
A fejlesztések hatására tovább emelkedett a szezonális tüzeléstechnikai hatásfok, a maximális fűtési teljesítmény
HAJDU HGK Smart kombi gázkazánok kettős kondenzációs konstrukcióval

Kategóriák

Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...