HAJDU HGK Smart kombi gázkazánok kettős kondenzációs konstrukcióval

A fejlesztések hatására tovább emelkedett a szezonális tüzeléstechnikai hatásfok, a maximális fűtési teljesítmény

A HGK Smart típusok a már jól ismert HGK kazánok továbbfejlesztett változatai. Olyan új fejlesztések kerültek bevezetésre, mint a labirint hőcserélő, átfolyásmérő a HMV körben, RF modullal (vezetéknélküli termosztát vevőegységgel) ellátott vezérlés, frekvenciaváltós nagy hatékonyságú szivattyú, stb. A fejlesztések hatására tovább emelkedett a szezonális tüzeléstechnikai hatásfok, a maximális fűtési teljesítmény. Csökkent a gáz és elektromos áram felhasználás. A HGK Smart kazánokban tovább javult a használati melegvíz komfort, már 1,5 liter/perces átfolyástól indul a melegvíz-készítés. A funkciók nagy része az alap HGK szériában is elérhető. Nem utolsósorban, természetesen „ErP ready”, azaz mind a HGK Smart, mind a HGK kazánok megfelelnek a direktíva kombinált helyiségfűtő készülékekre vonatkozó követelményeinek. A kazánok rádiófrekvenciás szobatermosztáttal és HAJDU égéstermék elvezetőkkel együtt is rendelhetők.
Labirint hőcserélő

A labirint hőcserélő egy olyan alumínium ötvözet hőcserélő, amely az egyenes hosszirányú bordákon keresztirányú bordákat is tartalmaz. Az elnevezése ebből adódott, mivel nagyon hasonlít - felülről nézve - egy labirintushoz. A keresztirányú bordák alkalmazása szükségtelenné teszi további áramláslassítók beépítését. Kialakítása következtében kedvezőbb a hőátadás, ezáltal a hőcserélő sokkal hatékonyabb. Ez a hőcserélő tartalmazza mind a fűtési mind a HMV vízjáratokat is. Ezek azonban nagy keresztmetszetű vörösréz csövek. Gyakorlatilag olyan alumínium ötvözet hőcserélő, amely vörösrézzel van „bélelve”. Ezáltal nem pH érzékeny, és nem igényel kötelezően iszapleválasztót, hőcserélővel leválasztást a hibátlan működéséhez. Konstrukciójából következik a hosszú élettartama.
Kettős kondenzáció: kondenzáció mind fűtési, mind melegvíz előállítási üzemmódban
A kettős vízcső megoldásnak az alacsonyabb karbantartási költségen kívül azonban más előnye is van, a kettős kondenzáció. A konstrukciós kialakítás lehetővé teszi a kondenzációt HMV üzemmódban is, azaz a magasabb hatásfokot. Egy víz-víz, szekunder (lemezes) hőcserélővel működő kondenzációs kazán, hogy 60 °C-os meleg vizet állítson elő 10 °C-os hidegvízből, ahhoz a hőcserélő primer oldalára 80 °C-os fűtővizet kell vezetni és a visszatérő 60 °C lesz. Ekkor nem lép fel kondenzáció.
Ezzel szemben a HAJDU kazánokban igen, mivel a 10 °C-os hidegvíz a füstgáz-víz hőcserélőbe lép be és abból a 60 °C-os meleg víz lép ki, így harmatpont alá tud hűlni a füstgáz hőmérséklete, vagyis lesz kondenzáció.
HGK 24
HGK 28
HGK 36
HGK 47
HGK
Smart 24
HGK
Smart 28
HGK
Smart 36
  Fűtés
  Névleges teljesítmény 80/60 °C [kW]
5,4-17,8
6,9-22,8
7,1-26,3
7,7-40,9
5,9-22,7
7,7-28,4
8,2-32,1
  Névleges teljesítmény 50/30 °C [kW]
5,9-18,5
7,6-23,4
7,8-27,1
8,5-42,2
5,5-23,3
7,2-29,1
7,5-32,7
  Szezonális helyiségfűtési hatásfok [%]
93
93
93
92
93
93
94
  Energiahatékonysági osztály (fűtés)
A
A
A
A
A
A
A
  Használati melegvíz (HMV)
  Csapolási profil
L
XL
XL
XL
L
XL
XL
  HMV áram 40 °C [l/min]
10
12,5
15
10
12,5
15
  HMV küszöbérték [l/min]
2
1,5
  Vízmelegítési hatásfok [%]
83
85
85
87
84
87
87
  Energiahatékonysági osztály (HMV)
A
A
A
A
A
A
A
Választható háromféle vízmelegítési üzemmód vagy indirekt tartállyal összekapcsolás

A kazán vezérlése lehetővé teszi háromféle vízmelegítési funkció beállítását igény szerint. Ha azt szeretnénk, hogy a csap megnyitásakor azonnal meleg víz lépjen ki a kazánból, akkor egyszerűen csak be kell kapcsolni a HMV komfort funkciót. Ekkor a hőcserélő folyamatosan temperált a beállított meleg víz hőmérsékleten, és ezáltal a csőben lévő használati víz is. Amennyiben a HMV komfort ECO üzemmódját választjuk, akkor a kazán - öntanuló módon - megfigyeli a meleg víz használati szokásokat, a meleg víz elvétel időbeli lefolyását. Ennek eredményeként a hőcserélő nincs temperálva éjszaka, illetve ha hosszabb ideig nem használjuk a meleg vizet. Ez egy energiatakarékos megoldás, a komfortosság mellett. A HMV komfort kikapcsolása esetén a vezérlés érzékeli a csapnyitást, begyújtja az égőt. A víz elkezd melegedni és kis idő elteltével megjelenik a meleg víz a csapolási helyen. Ez is energiatakarékos megoldás, de komfort nélkül. Amennyiben külső indirekt tárolóval szeretnénk a meleg vizet előállítani, arra is van lehetőség. Az új vezérlésben az ECO és Komfort funkciók itt is szerepet kaptak. A Komfort funkcióval ki-be kapcsolhatjuk a tároló fűtését, illetve ECO üzemmódban OpenTherm termosztáttal programozhatjuk.

Két fűtési kör ellátása

Gyakran előforduló eset, hogy a földszinten padlófűtést az emeleten radiátoros fűtést építenek ki. Ebben az esetben a kazán a radiátoros kör számára megfelelő magasabb hőmérsékletű fűtővizet állítja elő és a padlófűtési kör számára pedig egy keverőszeleppel az alacsonyabb hőmérsékletű vizet. Az új HAJDU kazánok alkalmasak magasabb és alacsonyabb hőmérsékletű fűtési kör közvetlen ellátására keverőszelep nélkül. Mindkét fűtővíz hőmérsékletet a kazán biztosítja és egy váltószelepen keresztül vagy a radiátorokat, vagy a padlófűtést fűti. Ezzel nem csak a kivitelezés költsége csökken, hanem az alacsonyabb fűtővíz hőmérséklet miatt energiatakarékosabb is.
Hasznos kiegészítők: vezeték nélküli termosztátok, HAJDU kéményelemek

A kazánokba beépített rádiófrekvenciás vevőegység segítségével a kazán közvetlenül fogadni tudja a vezeték nélküli szobai egységek jelét. A kazánokkal együtt forgalmazott termosztátok érzékelik a kívánt szobahőmérséklet megközelítését és az öntanuló funkciójuk segítségével meghatározzák a kazán további működését úgy, hogy a beállított szobahőmérsékletet túllendülés nélkül, a legalacsonyabb fűtővíz hőmérséklettel érjék el. Ezáltal javítják a hőérzetet, fokozzák az energiahatékonyságot.
A kazánok C6-os tanúsítással rendelkeznek, tehát idegen égéstermék elvezetőkkel összeépíthetők. Sokkal egyszerűbb - és költségtakarékosabb is - a saját márkás kéményelemek alkalmazása. A leggyakoribb koaxiális 60/100 és 80/125 méreteken kívül megvalósítható 80/80 szétválasztott és akár kaszkád kéményrendszer is.


A HAJDU kondenzációs gázkazánok részletes termékismertető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a HAJDU Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

HAJDU Zrt. kondenzációs gázkazánjai
 
HAJDU Zrt. kondenzációs gázkazánjai

A HAJDU kondenzációs gázkazánok komplex megoldást jelentenek fűtési és melegvíz-rendszerek kialakítására, valamint kiválóan alkalmasak napkollektoros rendszerbe illesztésre. A HAJDU HGK… típusjelű kondenzációs gázkazánok falra szerelhető kivitelben készülnek. A speciálisan kialakított hőcserélőnek köszönhetően a fűtés és melegvíz előállítás egymástól függetlenül is üzemelhet. Az alumínium-vörösréz hőcserélőnek köszönhetően hosszú élettartamúak. Az alkalmazott legmodernebb kondenzációs technikának köszönhetően, kategóriájában nem csak a legmagasabb hatásfokkal működnek, hanem egyben rendkívül környezetkímélők is. A kazán vezérlése lehetőővé teszi háromféle vízmelegítési funkció beállítását igény szerint (hagyományos, komfort, illetve ECO-öntanuló). A készülékben nincs sem váltószelep, sem lemezes hőcserélő, ezért nem kell karbantartani, cserélni meghibásodás esetén. A pontos modulációnak és a különleges hőcserélőnek köszönhetően, a mindenkori hőigényeknek megfelelően funkcionálnak, így minden üzemmódban magasabb a vízoldali hatásfok 100%-nál - 107-108% -, melyet a hagyományos gázkészülékekkel lehetetlen elérni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

A HAJDU HGK kondenzációs gázkazánok továbbfejlesztése eredményeként létrejött a HGK Smart
A HAJDU HGK kondenzációs gázkazánok továbbfejlesztése eredményeként létrejött a HGK Smart
Magas hatásfokkal és rendkívül környezetkímélő módon működnek
A HAJDU HGK kondenzációs gázkazánok továbbfejlesztése eredményeként létrejött a HGK Smart

Kategóriák

Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...