G-U DTN 80 nyílóajtó automatika - Záróerő növelése helyett végbehúzás

Különlegesen nehéz követelmények és magas igénybevételek között is biztos működés

Az automatikus nyílóajtó mozgató egységek kínálatát megújították a G-U termékpalettáján. A szabadalmaztatott kettős rugórendszerrel ellátott mozgatórendszereket kínálnak a biztonságosabb záródás érdekében (például tűz- és füstgátló ajtók esetén). A megoldás sokrétűen felhasználható, például a belső és külső ajtók, azaz homlokzati nyílászárók esetében. A menekülési útvonalakon történő felhasználásnál az automatikus nyitás és záródás is gyakran elvárás, hiszen többször az akadálymentesség is követelmény. A nyílóajtó mozgató automatikák ezekre a problémákra nyújtanak megoldást, amelyek nemcsak automatikusan nyitnak és zárnak, de biztosítják a szabad átjárhatóságot, valamint a betörésvédelmet is. A kényelmes használat egy radaros mozgásérzékelőn, nyomógombon vagy beléptető rendszer jelzésén keresztül valósul meg. A homlokzati bejárati ajtóknál a többpontos zárral és a motoros letűzőzárral való kombináció ajánlott. Ily módon a hozzáférhetőség, a betörésvédelem és a menekülési útvonal biztonsága is teljes mértékben megvalósul.

G-U DTN 80 nyílóajtó automatika
G-U DTN 80 nyílóajtó automatika


A G-U DTN 80 terméket olyan speciális beépítési körülmények közt is ajánlják, amikor az ajtókat nehéz megbízhatóan működtetni, például a huzatos, szélnyomásos vagy szélszívásos körülmények közt, illetve zsilipszerűen elhelyezett ajtóknál. Problémát jelenthet a csukássorrend szabályozás, vagy éppen a homlokzati nyílászárókon az ajtókban elhelyezett tömítések mechanikai ellenállásának leküzdése. Ezen problémák különösen akkor jelentkeznek, mielőtt az ajtó bezáródna. Ilyenkor a csukásért felelős rugó ereje, amely a tipikus nyílóajtó automatika meghajtásokban található, a teljes zárási folyamat során itt a leggyengébb, nem rendelkezik a kellő záróerővel. Ezen okból kifolyólag a G-U nem egy, hanem két rugóegységet tervezett a DTN 80 nyílóajtó automatikába. A második akkor lép működésbe, amikor az első rugó bütykös vezérlése röviddel az ajtó záró pozícióját megelőzően aktiválja azt, mivel itt jóval nagyobb záróerőre van szükség. Így a még szélesebb körben alkalmazható, EN 7-es csukóerővel is rendelkező automatika többek közt nagy méretű tűz- és füstgátló ajtók biztonságos zárását is biztosítja, még áramszünet esetén is.

G-U DTN 80 nyílóajtó automatika - két rugóegység
G-U DTN 80 nyílóajtó automatika - két rugóegység


A DTN 80 ajtómozgató vezérlése lehetővé teszi, hogy az egy- és kétszárnyú ajtók esetében is kombinálható legyen a G-U többpontos ajtózárak széles skálájával. Ezek közé tartoznak többek között a G-U 19/21 sorozatú motoros pánik zárak, a G-U SECURY Automatic többpontos ajtózárak és a G-U MTRS motoros letűző zárak is.

A G-U nyílóajtó automatika rendszer angol vagy német nyelvű letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni a G-U Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
BKS menekülőajtó rendszermegoldások EN 179 és EN 1125 szerint
 
BKS menekülőajtó rendszermegoldások EN 179 és EN 1125 szerint

GU – BKS csoport termékei egymással kombinálható, összehangolt rendszermegoldásokat kínálnak a menekülési útvonalakon elhelyezett egy és kétszárnyú ajtók biztonságos működtetése érdekében, a prEN 13637-es szabvány szerint. A menekülési útvonalon elhelyezett ajtók készülhetnek pánikrudas kivitelben, az MSZ EN 1125 szabvány szerint (pánik ajtó), olyan közforgalmi ajtók esetén, ahol a felhasználók azok működését nem kell, hogy ismerjék, illetve minősített pánik kilincses kivitelben, az MSZ EN 179 szabvány szerint (vészkijárati ajtó) olyan közintézményben, ahol az ajtók nem nyilvános közlekedésre szolgálnak és a használói az ajtók működtetését ismerik. Pánikzárak széles választékát nyújtják a mindenkori igényeknek megfelelően, akár önreteszelő vagy elektromosan kapcsolható kivitelben, magas biztonságtechnikai igény vagy magas mechanikai igénybevétel esetére is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Zárak
Zárak
Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz
Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...