proidea.hu online termékinformációs katalógus

G-U DTN 80 nyílóajtó automatika - Záróerő növelése helyett végbehúzás


2019. április 30.

Különlegesen nehéz követelmények és magas igénybevételek között is biztos működés

Az automatikus nyílóajtó mozgató egységek kínálatát megújították a G-U termékpalettáján. A szabadalmaztatott kettős rugórendszerrel ellátott mozgatórendszereket kínálnak a biztonságosabb záródás érdekében (például tűz- és füstgátló ajtók esetén). A megoldás sokrétűen felhasználható, például a belső és külső ajtók, azaz homlokzati nyílászárók esetében. A menekülési útvonalakon történő felhasználásnál az automatikus nyitás és záródás is gyakran elvárás, hiszen többször az akadálymentesség is követelmény. A nyílóajtó mozgató automatikák ezekre a problémákra nyújtanak megoldást, amelyek nemcsak automatikusan nyitnak és zárnak, de biztosítják a szabad átjárhatóságot, valamint a betörésvédelmet is. A kényelmes használat egy radaros mozgásérzékelőn, nyomógombon vagy beléptető rendszer jelzésén keresztül valósul meg. A homlokzati bejárati ajtóknál a többpontos zárral és a motoros letűzőzárral való kombináció ajánlott. Ily módon a hozzáférhetőség, a betörésvédelem és a menekülési útvonal biztonsága is teljes mértékben megvalósul.

G-U DTN 80 nyílóajtó automatika

A G-U DTN 80 terméket olyan speciális beépítési körülmények közt is ajánlják, amikor az ajtókat nehéz megbízhatóan működtetni, például a huzatos, szélnyomásos vagy szélszívásos körülmények közt, illetve zsilipszerűen elhelyezett ajtóknál. Problémát jelenthet a csukássorrend szabályozás, vagy éppen a homlokzati nyílászárókon az ajtókban elhelyezett tömítések mechanikai ellenállásának leküzdése. Ezen problémák különösen akkor jelentkeznek, mielőtt az ajtó bezáródna. Ilyenkor a csukásért felelős rugó ereje, amely a tipikus nyílóajtó automatika meghajtásokban található, a teljes zárási folyamat során itt a leggyengébb, nem rendelkezik a kellő záróerővel. Ezen okból kifolyólag a G-U nem egy, hanem két rugóegységet tervezett a DTN 80 nyílóajtó automatikába. A második akkor lép működésbe, amikor az első rugó bütykös vezérlése röviddel az ajtó záró pozícióját megelőzően aktiválja azt, mivel itt jóval nagyobb záróerőre van szükség. Így a még szélesebb körben alkalmazható, EN 7-es csukóerővel is rendelkező automatika többek közt nagy méretű tűz- és füstgátló ajtók biztonságos zárását is biztosítja, még áramszünet esetén is.

G-U DTN 80 nyílóajtó automatika - két rugóegység

A DTN 80 ajtómozgató vezérlése lehetővé teszi, hogy az egy- és kétszárnyú ajtók esetében is kombinálható legyen a G-U többpontos ajtózárak széles skálájával. Ezek közé tartoznak többek között a G-U 19/21 sorozatú motoros pánik zárak, a G-U SECURY Automatic többpontos ajtózárak és a G-U MTRS motoros letűző zárak is.

A G-U nyílóajtó automatika rendszer angol vagy német nyelvű letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni a G-U Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
BKS menekülőajtó rendszermegoldások EN 179 és EN 1125 szerint

GU – BKS csoport termékei egymással kombinálható, összehangolt rendszermegoldásokat kínálnak a menekülési útvonalakon elhelyezett egy és kétszárnyú ajtók biztonságos működtetése érdekében, a prEN 13637-es szabvány szerint. A menekülési útvonalon elhelyezett ajtók készülhetnek pánikrudas kivitelben, az MSZ EN 1125 szabvány szerint (pánik ajtó), olyan közforgalmi ajtók esetén, ahol a felhasználók azok működését nem kell, hogy ismerjék, illetve minősített pánik kilincses kivitelben, az MSZ EN 179 szabvány szerint (vészkijárati ajtó) olyan közintézményben, ahol az ajtók nem nyilvános közlekedésre szolgálnak és a használói az ajtók működtetését ismerik. Pánikzárak széles választékát nyújtják a mindenkori igényeknek megfelelően, akár önreteszelő vagy elektromosan kapcsolható kivitelben, magas biztonságtechnikai igény vagy magas mechanikai igénybevétel esetére is.

Cég
Székhely: H-1193 Budapest, Víztorony u. 20. I. em.
Telefon: +36 1 347 9052
E-mail:
Web: http://www.g-u.hu
Műszaki támogatás
  +36 30 171 6484
   
   
A Gretsch-Unitas vállalatcsoport 1907 óta foglalkozik ablakok és ajtók nyitásával és zárásával. A vasalattechnika terén végrehajtott műszaki innovációval és állandó továbbfejlesztésekkel formálta a piacot, jövőbeli trendeket és új mértéket állított fel.
A vállalatcsoport 35 országban összesen több, mint 50 gyártó- és kereskedelmi vállalatból áll. A Gretsch-Unitas a nemzetközi szinten vezető GU (épületvasalatok), BKS (zárak és zárrendszerek) és FERCO (épületvasalatok) márkákkal komplett rendszert kínál Önnek („Vorsprung mit System”, azaz „Rendszerben az előny”).
Márkanevek: G-U, BKS, FERCO
Kulcsszavak:  G-U  DTN  80  nyílóajtó  automatika  mozgatórendszer  ajtócsukó  ajtómozgató  ajtózár