Galletti-Eneren EKW hőszivattyúcsalád magas forrásoldali hőmérséklethez

Magas hőmérsékletű fűtés és melegvízkészítés hőszivattyúval

A mai fűtéskorszerűsítési programok során gyakran előfordul, hogy régebbi épületek meglévő magas hőmérsékletű fűtését és melegvízellátását kell átalakítani az előírásoknak megfelelő energiahatékony rendszerré. Egy alacsony hőmérsékletű hőszivattyús fűtés kialakítása ebben az esetben a teljes hőleadói és csővezetéki oldal cseréjével, utólagos épületszigeteléssel és egyéb hőigény csökkentő beruházással is együtt kell járjon, mely gazdaságossági illetve műszaki szempontból is sok esetben megállítja ezen törekvéseket.

A magas hőmérsékletű hőleadói oldal (pl. radiátorok, termoventilátorok, légkezelők, indirekt melegvíztartályok) és a csővezetéki rendszer változatlan megtartásához a Galletti cégcsoport hőszivattyúra specializálódott tagja, az Eneren mérnökei, új korszerű lehetőséget fejlesztettek ki. Az EKW névre hallgató 20-610 kW teljesítményű víz-víz hőszivattyú az első lépcsőben előállított közepes hőmérsékletű közeg további melegítésére alkalmas energiatakarékos megoldás. A forrásoldali közeg 20-45 °C közötti hőmérsékletű folyadék, mely származhat akár hőszivattyús-, ipari-, termálvizes vagy egyéb más felhasználásokból is. Második lépcsőben a berendezés képes akár 75-80 °C-ig is tovább melegíteni a közvetítő folyadékot, mely így alkalmas lesz a meglévő magas hőmérsékletű hőleadókhoz illetve akár 65-70 °C-os használati melegvíz készítéshez is.

Galletti LCP + EKW magas hőmérsékletű hőszivattyú láncolatAz új EKW víz-víz hőszivattyú angol nyelvű ismertetőjét letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint, ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Columbus Értékesítő Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...