Exodraft ESP-10 szilárd részecskeszűrő füstgázokhoz

Almeva Exodraft ESP-10 szilárd részecskeszűrő

Hatékonyan csökkenti az égés során levegőbe kerülő szilárd részecskék kibocsátását

Az égés során szilárd részecskék kerülnek a levegőbe, melyek károsak az egészségünkre. Főként a szilárd tüzelőanyagok elégetésekor keletkező részecskékről van szó. Hatékony megoldást jelent ezek szűrése és összegyűjtése a további légszennyezés megakadályozása érdekében.

A füstgázok szűrésének több oka is van. A füstgázban lévő szilárd részecskék 0,1 μm-nél kisebbek, ami összehasonlítva akár 1000-szer kisebb, mint egy emberi hajszál vastagsága. Mivel az emberi légzőrendszer csak a 2,5 μm-nél nagyobb részecskéket képes kiszűrni, a kisebb részecskék továbbjutnak a tüdőbe és az erekbe, ami légúti problémákhoz, asztmához vagy gyulladáshoz vezethet. A belélegzett részecskék hosszú távon így károsíthatják vagy ronthatják az egészséget. A részecskeszűrő eltávolítja a nagy és az ultrafinom részecskéket, ezzel kiküszöböli az egészségügyi kockázatot és javítja az életkörülményeket.

Exodraft ESP-10 szilárd részecskeszűrő

Ez a készülék megfelelő megoldás a szilárd tüzelőanyagok, különösen fa égetésekor. A szűrő akár 95%-kal képes csökkenteni a levegőbe kerülő részecskék mennyiségét. A részecskeszűrő felső részében beépített kéményventilátor található. A ventilátor segíti a füstgázok kéményben való áramlását, megkönnyíti a gyújtást és megakadályozza, hogy a füstgázok visszaáramoljanak a helyiségbe. A kéményventilátor huzata nélkül csak a kémény természetes huzatára számíthatunk, amely a hőmérséklettől, a széltől és a légköri nyomástól függően is változhat.

A szűrő számos nagyszerű funkció mellett öntisztító funkcióval is rendelkezik. A részecskék a szűrő belsejében gyűlnek össze úgy, hogy elektrosztatikusan feltöltődnek és az elektródára helyezkednek. Az öntisztító funkció bizonyos mennyiségű részecskék elégetését biztosítja. A maradék részecskék a kéménybe kerülnek, és ott elégnek, így nincs szükség a szűrő kézi tisztítására. A készülék jobb működése érdekében lehetőség van egy tisztítódarab beszerelésére is, amennyiben a nemzeti előírások megkövetelik a kéményseprő föntről való hozzáférését a kéményhez. A tisztítóelemet a kémény és a szűrő közé kell felszerelni.

Almeva Exodraft ESP-10 szilárd részecskeszűrő
Almeva Exodraft ESP-10 szilárd részecskeszűrő
Exodraft ESP-10 – rozsdamentes acél
Almeva Exodraft ESP-10 szilárd részecskeszűrő
Almeva Exodraft ESP-10 szilárd részecskeszűrő
Exodraft ESP-10 – feketére lakkozott rozsdamentes acél

A dán Exodraft cég szűrőjét kifejezetten a fatüzelésű készülékek füstgázából származó káros és ultrafinom részecskék kiszűrésére tervezték. Az elektrosztatikus szilárd részecskeszűrő 95%-kal csökkenti a részecskék, különösen a finom és ultrafinom részecskék számát, valamint az összes részecske össztömegét akár 70-75%-kal. Az eredményeket a norvég NS3058-as, kültéri környezet viszonyainak megfelelő szabvány szerint végzett mérések tették lehetővé.

Amennyiben a szűrőt a kéményre szerelik fel, lehetőség van kifejezetten rozsdamentes acél és kerámia kéményekhez való adapterek használatára.

Az Exodraft ESP-10 elektrosztatikus szűrő előnyei:

  • 95%-kal csökken a levegőbe kerülő részecskék mennyisége
  • 70-75%-kal csökken a levegőbe kerülő részecskék össztömege
  • automatikus tisztító funkció (öntisztító funkció)
  • beépített kéményventilátor
  • két változatban kapható: rozsdamentes acél / feketére lakkozott acél
A hírben szereplő termékek
Almeva SIB kerámia égéstermék-elvezető rendszer Almeva SIZ kerámia égéstermék-elvezető rendszer Almeva MIB kerámia égéstermék-elvezető rendszer Almeva Single kerámia égéstermék-elvezető rendszer
 
Almeva kerámia égéstermék-elvezető rendszerek
4 termék

Az ALMEVA kerámia égéstermék rendszerei rendszerszintű megoldást adnak a füstgáz elvezetésére, alkalmasak minden típusú épülethez, minden típusú készülékhez és minden típusú tüzelőanyaghoz. A gyártó 30 éves jótállást ad az egységes SIZ, SIB és MIB típusú kerámia égéstermék-rendszerekre, ha telepítésüket képzett személy végezte, pontosan az útmutató szerint.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Almeva Quadra TW25 rozsdamentes acél kéményrendszer Almeva EW egyrétegű rozsdamentes acél kéményrendszer Almeva DW25 háromrétegű rozsdamentes acél kéményrendszer Almeva DK koncentrikus rozsdamentes acél kéményrendszer
 
Almeva rozsdamentes acél égéstermék-elvezető rendszerek
4 termék

Az Almeva rozsdamentes acél rendszer egy modern, korszerű égéstermék-elvezető rendszer, amely gáz-, olaj- és szilárd tüzelésű kazánok égéstermékeinek elvezetésére szolgál. Alkalmazható mind természetes huzatú kémények kialakítására, mind túlnyomásos rendszerek kialakítására, nedves és száraz üzemmódra egyaránt.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kémény tartozékok
Kémény tartozékok
Kémények
Kémények
Szilárd tüzelésű kazánok
Szilárd tüzelésű kazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...