proidea.hu online termékinformációs katalógus

Kihirdették az Év Bikája 2013 pályázat nyerteseit


2013. szeptember 23.

A bádogosok pályamunkáikkal 3 kategóriában nevezhettek

A PREFA Hungária Kft. idén is megszervezte az „Év Bikája” című kivitelezői pályázatát, melyre a bádogosok 3 kategóriában nevezhettek: Kiselemes fedések, Korcolt lemezfedések, Homlokzatburkolatok.

Az elmúlt évektől eltérően idén a legtöbb pályázat a harmadik, Homlokzatburkolatok kategóriába érkezett, mely jól bizonyítja, hogy a bádogos szakkivitelezők sikerrel vetették meg a lábukat ezen a területen is. A homlokzatburkolatok aránya, jelentősége évről-évre növekszik, a magyar piacon is közkedvelt PREFA Sidings sávos burkolattal nem csupán ipari és kereskedelmi létesítmények (pl. számos csarnok, vagy Lidl áruház) homlokzata készül el magas minőségben, ez az elem került elhelyezésre többek között az MTA Kutatóközpont (Q2 épület) tömbjén, az ÉMI szentendrei épületén, a kiskőrösi Veteránautó-Múzeumon, és számos családi házon is. Szintén jelentősen nőtt a fontossága a PREFA kompozit lemezének (Reynobond), hiszen ez az exkluzív megjelenésű anyag minden tekintetben megfelel a modern kor építészeti elvárásainak, mégis az elérhető árú termékek közé tartozik.

Kiemelkedő minőségű pályázatok érkeztek a Korcolt lemezfedés kategóriában is, melyek közül több épület műemléki védelem alatt áll, vagy akár egyházi tulajdonban van. Ebből is láthatjuk, hogy a PREFA alumínium ötvözetek széles körű felhasználhatóságát, megbízhatóságát, és a cég által nyújtott magas minőségű szolgáltatásokat felismerték és elismerték a műemlékvédelmi szakemberek is. Természetesen a hagyományosnak tekinthető épületek is megtalálhatók a pályázatok között, hiszen a PREFALZ, azon belül is a P.10 bevonattal készülő, és így 40 év színgaranciát biztosító szalagok bármilyen környezetben megállják a helyüket, legyen szó családi házról, vagy ipari épületről.

Az idei évben egyetlen kiemelkedő minőségű pályázat érkezett kiselemes fedés kategóriában, bár ez a munka külön fejezetet érdemelne. Egy műemlék jellegű villaépület felújítása készült el PREFA zsindely elem alkalmazásával Debrecenben, ahol a szakkivitelező (Kujbus Mihály) az anyag számtalan előnyét meg tudta mutatni. Hiszen a fedés tökéletesen illeszkedik még a legkisebb sugarú íves felületre is, tökéletesen tükrözi az épület hangulatát, ráadásul a szerencsés anyaghasználatnak köszönhetően a kivitelezők a zord téli mínuszokban is tudtak dolgozni, mivel a PREFA anyagoknál nem lép fel rideg törés.

Kiselemes fedés kategória:
1. helyezett: Kujbus Mihály, Magánklinika Debrecen

Korcolt lemezfedés kategória:
1. helyezett: Tihati és Bende Kft., Lukács Fürdő
2. helyezett: Pléh-Boy Kft., Kék-Kápolna Balatonboglár
3. helyezett: Puskás Művek, MTA Q2

Homlokzatburkolati kategória:
1. helyezett: Pléh-Boy Kft., Autómúzeum, Kiskőrös
megosztott 2. helyezett: Bauer Kft. Hajdúszoboszló, Irodaépület, valamint Tihati és Bende Kft., MTA Q2

A PREFA termékek letölthető adatlapjaiért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
PREFA tető vízelvezetés

A PREFA ereszcsatornák színes bevonattal készült alumínium szalagokból készülnek. A PREFA ereszcsatorna előnye a korróziómentes és hosszú élettartam, bevizsgált eredeti minőség, kreatív felhasználás a 6 alapszínnek és az egyedi színeknek köszönhetően, széles kínálat ereszcsatorna tartozékokból. A PREFA alumíniumtermékek alapanyaga EN 573 ill. DIN 1725 szabványoknak megfelelő ötvözetek. Az ereszcsatornák és lefolyócsövek bevonata Coil-Coating eljárással készül, és megfelel a brüsszeli székhelyű ECCA (European Coil Coating Association) szigorú előírásainak. A termék a - 30°C és +80°C közötti állandó hőmérséklet ellenállóságával megfelel a kültéri építészeti követelményeknek. A lakkréteg formázható és minden vegyi és időjárási hatásnak ellenáll.

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Postacím: H-2058 Budaörs, Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
pénzügyi- és logisztikai vezető  
   
   
   
   
Az alumínium feldolgozása terén szerzett hihetetlen tapasztalatnak köszönhetően a PREFA-nak nincs versenytársa az alumínium tetőfedőanyagok és ereszcsatornarendszerek gyártása terén. 1946-ban a salzburgi Gödl bádogos és tetőfedőmester kifejlesztette az alumínium cseréplemezt, amelynek a PREFA nevet adta. 1966-ban jelent meg a piacon az egységes PREFA termékcsoport Ausztriában. Ez még natúr fedőelemekből állt. Ezt 1978-ban követte az első ráégetett lakkbevonattal ellátott PREFA cseréplemez és a bevonatos alumíniumszalagok piaci bevezetése a bádogosok igényeinek kielégítésére. 1990-től kezdődően a PREFA folyamatosan építette ki hálózatát a nyugat-európai országokban (Németország, Hollandia, Svájc), majd 2003-tól a közép-kelet-európai országokban alapítottak leányvállalatokat (Csehország, Magyarország, Lengyelország). Jelenleg két gyáregységben - Ausztriában (Marktl/Lilienfeld), Németországban (Wasungen) - állítják elő a PREFA Hungária Kft. által forgalmazott termékeket. A PREFA termékek alapanyaga alumíniumötvözet (AlMn1Mg0,5 az EN 573 szabvány szerint), a festékbevonat pedig korszerű PP99 poliamid-poliuretán lakkbevonat. Minden termék megfelel az EN, DIN, ÖNORM szabványok előírásainak, valamint a hatályos magyar előírásoknak (ÉME A-736/2001).
Kulcsszavak:  Év  Bikája  bádogos  pályázat