A Daikin bemutatja az új, energiatakarékos szabad hűtés opciót az R-32-es folyadékhűtő sorozatához

A szabad hűtés használatával jelentősen csökkenthető az energiafogyasztás

Az újgenerációs R-32 multi-scroll kompresszoros folyadékhűtő sorozat 2018. évi bemutatása után a Daikin további fejlesztéseket jelentett be tavaly év végén: az innovatív, R-32 hűtőközeges migrációs szabad hűtés bemutatása a moduláris V elrendezésű EWAT-B sorozatban.

A jelentős energiamegtakarítást elérő új szabad hűtéses képesség a névleges hűtési teljesítmény 25-75 %-a közötti hűtési teljesítményt képes elérni a kiválasztott opciótól függően, a szezonális hatékonyság akár 97 %-os javításával.
A hűtőberendezések piacán egyedülállóan az R-32 az egyetlen hűtőközeg, amely lehetővé teszi a szabad hűtésre való váltást további hűtőközeg szivattyúk vagy egyéb kiegészítő szerelvények hozzáadása nélkül, továbbá a hagyományos szabad hűtési technológiákkal szemben nem szükséges glikol használata a hidraulikai körben, ahol annak használata egyébként kötelező.

Úttörő technológia

A BlueVolution léghűtéses folyadékhűtőkben használják elsőként a környezetbarát R-32-es hűtőközeget, melynek globális felmelegedési potenciálja (GWP) mindössze egyharmada az általánosan használt R-410A alternatívának. A magasabb energiahatékonysággal együtt az új folyadékhűtő sorozat teljesen testre szabható, így a fejlett összekapcsolhatóság és a rendszeroptimalizálás révén minimalizálhatók a működési költségek.
A Daikin szabad hűtési kialakítása lehetővé teszi az épületrendszerek számára a mechanikus, kompresszoros üzemből történő átváltást, az uralkodó kültéri hőmérséklet kihasználásával biztosítva a hűtési igényt a víz hidegebb levegővel történő hűtése által, így jelentősen csökkentve az energiafogyasztást.

A továbbfejlesztett műszaki megoldás szabad hűtést biztosít

A migrációs szabad hűtést, vagy a hűtőközeg szabad áramlását a berendezés hűtőkörében a környezeti hőmérséklet és az elpárologtatóból kilépő víz hőmérsékletének különbségével érik el. Ahogy a hőmérséklet és a nyomás az elpárologtatóban növekszik, a hűtőközeg-gáz a kondenzátor felé áramlik, ahol kondenzálódik és visszatér az elpárologtatóba, fenntartva a hűtőközeg folyamatos áramlását.

Szabad hűtés opció az R-32-es folyadékhűtő sorozathoz
Szabad hűtés opció az R-32-es folyadékhűtő sorozathoz


Rugalmas megoldások a különböző épületek igényeinek teljesítéséhez

Az új hűtőközeg migrációs rendszer két opcióban érhető el, a specifikáció függ a magasságtól és a kondenzátor és az elpárologtató közötti hűtőközeg-hőmérséklet különbségétől, amely hatással van a folyamat hatékonyságára.
  • Szabad hűtés - Light
  • Szabad hűtés - Full
A Light és a Full opciók egyaránt lehetővé teszik a hűtőközeg természetes áramlását az elpárologtatóból a kondenzátorba, megkerülve a mechanikusan meghajtott kompresszort és az expanziós szelepet. A továbbfejlesztett hőcserélő kialakításnak köszönhetően nincs szükség további szerelvényekre anélkül, hogy hatással lenne a vízoldali nyomásesésre.

A Light opció esetén a telepítés és a vízoldali csatlakozások kialakítása megegyezik a standard kialakítású berendezésével, amely akár a névleges hűtési teljesítmény 25 %-át is biztosíthatja. A helyigény sem változik és további előny, hogy nem kötelező glikol használata a hidraulikai körben.

A Full hűtőközeg migrációs rendszer ugyanazon az elven és előnyökkel működik, mint a Light verzió, de hűtőkörönként egy további elárasztásos elpárologtatót tartalmaz. Ez a standard hőcserélővel párhuzamosan működik, javítva a teljesítményt a magasság növelésével, valamint a víz és a hűtőközeg közötti közelség csökkentése által. A Full hűtőközeg migrációs rendszer hidraulikus csatlakozással is elérhető.
A Light opcióhoz hasonlóan itt sincs szükség további szerelvényekre, ellenben kissé módosított elrendezés szükséges a további hidraulikai csatlakozások érdekében - négy vízoldali csatlakozás az egy hűtőkörös, és hat a két hűtőkörös berendezéshez. A Full rendszer a standard berendezés névleges hűtési teljesítményének akár 75 %-át is képes biztosítani, ezzel gazdaságos megoldás nagyobb épületek hűtésére.

Túlmutatni a versenytársakon

A Daikin legújabb fejlesztései környezetbarát, piacvezető megoldásokat kínálnak az épületek életre szóló energiahatékonyságának javítása érdekében. Az új, természetes migrációs szabad hűtés 19 %-al nagyobb hatékonyságot biztosít, mint a piacon kapható egyéb modellek.

Az új, Európai Épületek Teljesítményéről szóló irányelv (Eurpean Buildings Performance Directive - EPBD) 2018. év végén lépett életbe. A szabad hűtés funkció jövőbiztossá teheti az épületeket és segíthet megfelelni az EPBD követelményeinek a közel nulla energiafelhasználású épületek (nearly Zero Energy Buildings - nZEB) kialakításához 2020 végéig (középületek esetén 2018-ig).

Az alábbi linkre kattintva további információkat talál angol nyelven: https://www.daikin.eu/en_us/product-group/chillers/EWAT-B.html

A Daikin folyadékhűtők letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Daikin Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

EWAT-B léghűtéses folyadékhűtő EWAD-TZ inverteres folyadékhűtők EWAQ-AC léghűtéses mini folyadékhűtők EWYQ-AC léghűtéses hőszivattyús mini folyadékhűtők
 
Daikin folyadékhűtők
9 termék

Nem számít, mennyire nagy a létesítmény és milyen légkondicionálási igények vannak, a kompresszorok és hűtők egymáshoz illeszkedő kombinációinak körültekintő megtervezése lehetővé tette a Daikin számára, hogy a vizes folyadékhűtők teljes termékskáláját kínálja. A Daikin folyadékhűtők teljes rugalmasságot és szabályozást kínálnak. Egyedülálló pontosságuk, teljesítményük, alacsony működési hangjuk, könnyű karbantartásuk és alacsony üzemeltetési költségeik miatt a Daikin folyadékhűtők biztonságos megoldást kínálnak a kényelmes, tiszta és állandó beltéri környezethez.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Hűtéstechnikai hőcserélők
Hűtéstechnikai hőcserélők
Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
VRF klímák
VRF klímák
Split klímák
Split klímák
Klíma- és hűtéstechnika
Klíma- és hűtéstechnika

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...