A Daikin bemutatja az új, energiatakarékos szabad hűtés opciót az R-32-es folyadékhűtő sorozatához

A szabad hűtés használatával jelentősen csökkenthető az energiafogyasztás

Az újgenerációs R-32 multi-scroll kompresszoros folyadékhűtő sorozat 2018. évi bemutatása után a Daikin további fejlesztéseket jelentett be tavaly év végén: az innovatív, R-32 hűtőközeges migrációs szabad hűtés bemutatása a moduláris V elrendezésű EWAT-B sorozatban.

A jelentős energiamegtakarítást elérő új szabad hűtéses képesség a névleges hűtési teljesítmény 25-75 %-a közötti hűtési teljesítményt képes elérni a kiválasztott opciótól függően, a szezonális hatékonyság akár 97 %-os javításával.
A hűtőberendezések piacán egyedülállóan az R-32 az egyetlen hűtőközeg, amely lehetővé teszi a szabad hűtésre való váltást további hűtőközeg szivattyúk vagy egyéb kiegészítő szerelvények hozzáadása nélkül, továbbá a hagyományos szabad hűtési technológiákkal szemben nem szükséges glikol használata a hidraulikai körben, ahol annak használata egyébként kötelező.

Úttörő technológia

A BlueVolution léghűtéses folyadékhűtőkben használják elsőként a környezetbarát R-32-es hűtőközeget, melynek globális felmelegedési potenciálja (GWP) mindössze egyharmada az általánosan használt R-410A alternatívának. A magasabb energiahatékonysággal együtt az új folyadékhűtő sorozat teljesen testre szabható, így a fejlett összekapcsolhatóság és a rendszeroptimalizálás révén minimalizálhatók a működési költségek.
A Daikin szabad hűtési kialakítása lehetővé teszi az épületrendszerek számára a mechanikus, kompresszoros üzemből történő átváltást, az uralkodó kültéri hőmérséklet kihasználásával biztosítva a hűtési igényt a víz hidegebb levegővel történő hűtése által, így jelentősen csökkentve az energiafogyasztást.

A továbbfejlesztett műszaki megoldás szabad hűtést biztosít

A migrációs szabad hűtést, vagy a hűtőközeg szabad áramlását a berendezés hűtőkörében a környezeti hőmérséklet és az elpárologtatóból kilépő víz hőmérsékletének különbségével érik el. Ahogy a hőmérséklet és a nyomás az elpárologtatóban növekszik, a hűtőközeg-gáz a kondenzátor felé áramlik, ahol kondenzálódik és visszatér az elpárologtatóba, fenntartva a hűtőközeg folyamatos áramlását.

Szabad hűtés opció az R-32-es folyadékhűtő sorozathoz
Szabad hűtés opció az R-32-es folyadékhűtő sorozathoz


Rugalmas megoldások a különböző épületek igényeinek teljesítéséhez

Az új hűtőközeg migrációs rendszer két opcióban érhető el, a specifikáció függ a magasságtól és a kondenzátor és az elpárologtató közötti hűtőközeg-hőmérséklet különbségétől, amely hatással van a folyamat hatékonyságára.
  • Szabad hűtés - Light
  • Szabad hűtés - Full
A Light és a Full opciók egyaránt lehetővé teszik a hűtőközeg természetes áramlását az elpárologtatóból a kondenzátorba, megkerülve a mechanikusan meghajtott kompresszort és az expanziós szelepet. A továbbfejlesztett hőcserélő kialakításnak köszönhetően nincs szükség további szerelvényekre anélkül, hogy hatással lenne a vízoldali nyomásesésre.

A Light opció esetén a telepítés és a vízoldali csatlakozások kialakítása megegyezik a standard kialakítású berendezésével, amely akár a névleges hűtési teljesítmény 25 %-át is biztosíthatja. A helyigény sem változik és további előny, hogy nem kötelező glikol használata a hidraulikai körben.

A Full hűtőközeg migrációs rendszer ugyanazon az elven és előnyökkel működik, mint a Light verzió, de hűtőkörönként egy további elárasztásos elpárologtatót tartalmaz. Ez a standard hőcserélővel párhuzamosan működik, javítva a teljesítményt a magasság növelésével, valamint a víz és a hűtőközeg közötti közelség csökkentése által. A Full hűtőközeg migrációs rendszer hidraulikus csatlakozással is elérhető.
A Light opcióhoz hasonlóan itt sincs szükség további szerelvényekre, ellenben kissé módosított elrendezés szükséges a további hidraulikai csatlakozások érdekében - négy vízoldali csatlakozás az egy hűtőkörös, és hat a két hűtőkörös berendezéshez. A Full rendszer a standard berendezés névleges hűtési teljesítményének akár 75 %-át is képes biztosítani, ezzel gazdaságos megoldás nagyobb épületek hűtésére.

Túlmutatni a versenytársakon

A Daikin legújabb fejlesztései környezetbarát, piacvezető megoldásokat kínálnak az épületek életre szóló energiahatékonyságának javítása érdekében. Az új, természetes migrációs szabad hűtés 19 %-al nagyobb hatékonyságot biztosít, mint a piacon kapható egyéb modellek.

Az új, Európai Épületek Teljesítményéről szóló irányelv (Eurpean Buildings Performance Directive - EPBD) 2018. év végén lépett életbe. A szabad hűtés funkció jövőbiztossá teheti az épületeket és segíthet megfelelni az EPBD követelményeinek a közel nulla energiafelhasználású épületek (nearly Zero Energy Buildings - nZEB) kialakításához 2020 végéig (középületek esetén 2018-ig).

Az alábbi linkre kattintva további információkat talál angol nyelven: https://www.daikin.eu/en_us/product-group/chillers/EWAT-B.html

A Daikin folyadékhűtők letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Daikin Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

EWAT-B léghűtéses folyadékhűtő EWAD-TZ inverteres folyadékhűtők EWAQ-AC léghűtéses mini folyadékhűtők EWYQ-AC léghűtéses hőszivattyús mini folyadékhűtők
 
Daikin folyadékhűtők
9 termék

Nem számít, mennyire nagy a létesítmény és milyen légkondicionálási igények vannak, a kompresszorok és hűtők egymáshoz illeszkedő kombinációinak körültekintő megtervezése lehetővé tette a Daikin számára, hogy a vizes folyadékhűtők teljes termékskáláját kínálja. A Daikin folyadékhűtők teljes rugalmasságot és szabályozást kínálnak. Egyedülálló pontosságuk, teljesítményük, alacsony működési hangjuk, könnyű karbantartásuk és alacsony üzemeltetési költségeik miatt a Daikin folyadékhűtők biztonságos megoldást kínálnak a kényelmes, tiszta és állandó beltéri környezethez.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Hűtéstechnikai hőcserélők
Hűtéstechnikai hőcserélők
Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Változó tömegáramú split klímák
Változó tömegáramú split klímák
Split klímák
Split klímák
Klíma- és hűtéstechnika
Klíma- és hűtéstechnika

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...