Európai CE minősítést kapott a Lindab Kft. Épületrendszerek divíziójának acélszerkezetű építési rendszere

A CE jelölése a főtartó- és a másodlagos szerkezetre vonatkozik

EN 1090 - Acél és alumínium szerkezetű épületek kivitelezése
Az EN1090-1 szabványon alapuló CE jelölés 2014. július 1-jén kötelező érvénnyel lép hatályba. A Lindab Buildings épületek azonban már most megfelelnek az EN1090-2 szabványnak. Ez azt jelenti, hogy a Lindab, a Buildings üzletágban már feltüntetheti a "CE jelölést" szerkezeti acél termékein: ez igazi piaci fölényt és versenyelőnyt jelent számukra.

A Lindab Buildings szerkezetek CE jelölése vonatkozik a főtartó szerkezetre: ide tartozik a keretszerkezet, a darupálya tartók, közbenső födémek és a szélmerevítés, valamint a másodlagos szerkezetre (szelemenek, falváztartók).
Mit takar a CE jelölés?

A CE jelölés egy megfelelőségi jelzés, mely engedélyezi az egyes termékek forgalomba hozatalát az EU piacán. A jelzés igazolja, hogy a termék megfelel a harmonizált EN szabványoknak és az arra vonatkozó Európai Műszaki Engedélynek (ETA).
Melyek a gyártó jogi kötelezettségei?
1. A Lindab Buildings minden gyártóegységében követi az üzemi gyártásellenőrzési folyamatot, mely a CTICM, egy független bejelentett ellenőrző szerv által hitelesítésre kerül. Termékeik az anyagoktól a szerkezeti terveken és a gyártási folyamaton át (tolerancia értékek, hegesztés, stb.) a kivitelezésig meg kell, hogy feleljenek a részletes követelmény-listának.

2. A sikeres megfelelőség-értékelési ellenőrzést követően az ellenőrző szerv kiállítja a megfelelőségi bizonyítványt.

3. Megrendelői kérésre a Lindab Buildings megfelelőségi nyilatkozatot ad ki. A megfelelőségi nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyártó adatait, a termék alapvető jellemzőit és a megfelelőségi bizonyítvány számát, és az 10 éves időszakra nyilvántartásba kerül.

Minősítési kategóriák
Az EN 1090-2 szabvány négy gyártási és ezzel együtt minősítési kategóriát határoz meg EXC1-től EXC4-ig, emelkedő követelményszintekkel. A Lindab Buildings általában az EXC2 kategóriába tartozik. A Builderek által megadott kárkövetkezmény kategóriából (CC) kerül meghatározásra a minősítési kategória. EXC3 kategóriába tartozó épületek esetén speciális árajánlatot kell készíteni.

CE jelölés a gyakorlatban
Valamennyi kiszállításnál a fuvarokmányok mellé egy " CE jelölés " -t tartalmazó adatlap kerül, mely tartalmazza a megfelelőségi bizonyítvány számát és a termék hivatalos adatait. A különálló vagy kötegelt épületelemek feliratozására esetleg egy kisméretű címke is kerülhet.
Az acél építési rendszerekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Lindab Kft. - Building divízió munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Készcsarnokok
Készcsarnokok
Acélszerkezetek, csarnokrendszerek
Acélszerkezetek, csarnokrendszerek
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...