proidea.hu online termékinformációs katalógus

Átadták a 2010-es Média Építészeti Díját


2010. november 18.

Négy kategóriában avattak győzteseket

Hatodik alkalommal rendezték meg november 16-án, az Építészfórum tizedik születésnapján a Média Építészeti Díját. Négy kategóriában avattak győzteseket: a tervek közül a zsűri díját Tirbus Ferenc (Könyv- és bluesház Norvégiában) kapta és a közönség díját is ő nyerte el. A megépült épületek közül a közönségdíjat Gunther Zsolt, Csillag Katalin és Anthony Gall (Mozgásjavító Iskola), a zsűri elismerését Vékony Péter (Hungária Fürdő) kapta.

Az epiteszforum.hu a Média Építészeti Díjának nyilvános zsűrizésével és a díjak átadásával ünnepelte tizedik születésnapját. A tervek és a házak bemutatása előtt Pásztor Erika Katalina és Bardóczi Sándor köszöntötte az est díszvendégét, az idén 70 éves Bán Ferenc építészt, egy róla készült portréfilmmel.

Bán Ferenc köszöntése után megkezdődött a Média Építészeti Díj 2010 nyilvános zsűrizése. Mint hagyományosan, most is két kategóriában - tervek és megépült házak - pontozhatott a zsűri a két percben limitált prezentációk bemutatása után. A hangsúlyozottan laikus zsűrit három szakmai bíráló, Wesselényi-Garay Andor a Debreceni Egyetem docense, Kovács Dániel a hg.hu főszerkesztője és Zubreczki Dávid az urbanista.blog.hu szerzője segítette a véleményalkotásban.
A zsűri tagjai voltak:


Artportal - F. Almási Éva
Figyelőnet - Orosz Györgyi
MTV - Rózsa Péter (a zsűri elnöke)
Heti Válasz - Devich Márton és Sümegi Noémi
index.hu - Földes András
HírTv - Ókovács Szilveszter
HVG - Jakus Ibolya
Népszabadság - Szalai Anna
radiocafé 98.6 - Tüske Ferenc
Rádió Q 99.5 - Ránki Júlia

Szakmai bírálók:Kovács Dániel, főszerkesztő, hg.hu
Zubreczki Dávid, urbanista.blog.hu szerzője
Wesselényi-Garay Andor, főiskolai docens, Debreceni Egyetem

Az est házigazdái:

Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu lapigazgatója és Bardóczi Sándor tájépítész voltak.
Támogatók voltak: ACO Magyarország Bt., Hansgrohe, Holcim, Market, Murexin, OCÉ Hungária Kft., Nemzeti Kulturális Alap, Wienerberger, ARCAD - építészeti tervezőrendszer

Könyv- és
Bluesház - Tirbus Ferenc
A kétfordulós szavazás végeredményeként az epiteszforum.hu olvasói Tirbus Ferenc Könyv- és Bluesház című diplomamunkáját juttatták az első helyezéshez. A zsűri egybehangzóan választotta meg egyúttal a legjobb tervnek is az este folyamán.
Mozgásjavító Iskola - Gunther Zsolt, Csillag
Katalin és Anthony Gall
Az index.hu olvasói a megépült projektek közül a Mozgásjavító Iskola, Gunther Zsolt, Csillag Katalin és Anthony Gall által tervezett épületét tartották 2010 legjobb építészeti alkotásának. A zsűrit lenyűgözték az iskola belső szín- és térmegoldásai, viszont a régi és az új épület viszonya megosztotta őket.
Hungária Fürdő - Vékony Péter
A megépült házak kategóriában a zsűri ismét nehéz helyzetbe került, hiszen szinte lehetetlen a különböző műfajú, esztétikai világú és funkciójú épületeket összehasonlítani. Így az elején kijelentették, nem hasonlítják egymáshoz az épületeket, hanem mindegyiket a maga nemében és funkciójában fogják értékelni. A nyertes - egyöntetű tetszést tükröző, maximális pontszámmal - Vékony Péter tervezte Hungária Fürdő lett.
 

Cég
Székhely: H-1062 Budapest, Andrássy út 122., fsz. 1.
E-mail:
Web: www.epiteszforum.hu
   
   
   
A www.epiteszforum.hu naponta új hírekkel jelentkező építészeti napilap, amely a hasznos szakmai és közéleti információk mellett beszámol a legfontosabb díjakról, sikeres tervpályázatokról, építészekről, új épületekről és pályázati kiírásokról, ismerteti a professzionális piac nemzetközi és hazai eseményeit, bemutatja szereplőit, tájékoztat az új termékekről, fejlesztésekről, tehát átfogó képet közvetít a szakmai színtérről. Az utóbbi években az építészeti tartalmak a vizuális kultúra és a kortárs design elemeivel bővültek.
Hír
A Média Építészeti Díja 2013 nyertesei
2013.11.11    
A Média Építészeti Díja 2012 nyertesei
2012.10.26    
A Média Építészeti Díja 2012 döntősei
2012.09.06    
A Média Építészeti Díja 2011 - a nyertesek
2011.10.27    
Média Építészeti Díja 2011 döntősei
2011.09.05    
Átadták a 2009-es Média Építészeti Díját
2009.11.23    
Kulcsszavak:  Média  Építészeti  Díj