Aliplast Genesis OUT ablakrendszer

Aliplast Genesis OUT ablakrendszer

A Genesis OUT kifejezetten kifelé bukó vagy kifelé nyíló ablakok gyártásához kifejlesztett rendszer. A rendszer teljes mértékben kompatibilis a Genesis 75 ablakrendszerrel, ugyanazok a rendszerelemei: kapcsolók, tömítések, üveglécek.

A rendszer igen népszerű a skandináv országokban és Nagy-Britanniában, mivel ideális megoldás régi nemesi házak stílusában épült épületekhez, farönkből épült házakhoz, illetve skandináv típusú egyszerű házakhoz. Ezeknél a típusú ablakoknál gyakran használnak spalettákat is.

Genesis OUT ablakrendszer
Aliplast Genesis OUT ablakrendszer

Termékjellemzők:

  • A Genesis OUT rendszernél a keret és a szárny belső síkja egybe esik.
  • A kifelé nyíló ablakokat kétféle zsanérral lehet felszerelni: forgózsanérral vagy ollópánttal. A felhasznált vasalatnak köszönhetően a szárny kifelé a felső illetve alsó részével bukik. A kívülre bukó nyitásszélesség limiteres kivitelben is kapható.
  • Egy visszaállító ablakprofil segítségével lehetőség van az ablak portálba történő beépítésére is.
  • Lehetőség van a profilok hajlítására is.
  • A Genesis OUT rendszer kapható fokozottan hőszigetelt változatban is, melyek a következők: Genesis OUT i vagy Genesis OUT i+.
  • Széles színválaszték: lehetőség van a RAL színpaletta szerinti festésre (Qualicoat 1518), az Aliplast Wood Colour Effect (Qualideco PL-0001) fautánzatú festésre, anódozott kivitelezésre (Qualanod 1808), és kétszínű kivitelezésre is.

Maximális méretek és súlyhatárok:

  • Nyíló ablak: a szárny minimális szélessége és magassága 500 mm, a szárny maximális szélessége és magassága 2000 mm, a kihajtható ablakszárny maximális súlya 100 kg.
  • Bukó ablak: a szárny minimális szélessége és magassága 500 mm, a szárny maximális szélessége 1500 mm, a szárny maximális magassága 3000 mm, a bukó ablakszárny maximális súlya 120 kg.
A hírben szereplő termékek
Genesis OUT ablakrendszer
 
Genesis 75, Genesis OUT és Genesis SU ablak- és ajtórendszer

Az esztétikus megjelenésű Genesis 75 rendszerben a hagyományosnak tekinthető középtömítésen túl kiegészítő tömítést is alkalmaztak, melynek köszönhetően a rendszer magasfokú szélállósággal és vízzárással rendelkezik. A Genesis OUT kifejezetten kifelé bukó vagy kifelé nyíló ablakok gyártására lett kifejlesztve.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...