2012-es őszi Zumtobel világítástechnikai újdonságok

LED technológia a középpontban

Discus Evolution
LED-es fényszórórendszer
A Zumtobel folyamatos fejlesztéseinek eredményeként született meg a DISCUS Evolution, amely a Discus fényszórócsalád sikertörténetét hivatott folytatni. A LED-es fényforrás és az optika tökéletes összhangja modern, minimalista és még laposabb formát kölcsönöz a világítótestnek. Az innovatív, passzív hűtéssel rendelkező hőmérséklet-vezérlés a formatervezés részét képezi. A négy különböző, cserélhető lencseoptika - spot, flood, wideflood és oval, 3000 és 4000 kelvin színhőmérséklettel - gyorsan és szerszám nélkül cserélhető, és a DISCUS Evolution rugalmas alkalmazását teszi lehetővé. A magas fokú precizitás, a kiváló színvisszaadás (akár 92 Ra) és az alacsony színponttűrés - MacAdam 3 (1/16-2/16 ANSI Bin) - tökéletes minőséget és vásárlásösztönöző, célzott megvilágítást biztosít. Az új Discus Evolution mindemellett kétszer akkora fényárammal és hatékonysággal működik, mint elődei. Az akár 2300 lumen fénymennyiségnek köszönhetően 42 wattig képes kiváltani a HIT rendszereket és 100 wattig a halogénrendszereket, miközben energiaszükséglete a HIT világítótestekénél akár 25 százalékkal, a halogén világítótestekénél pedig akár 68 százalékkal kevesebb. A fényerő szabályozható közvetlenül a fényszórón vagy a DALI vezérlésen keresztül is. Mindkét megoldás kedvező hatást gyakorol az energiafogyasztásra. A Discus Evolution fehér vagy fekete burkolattal kapható, és áramvezető sínnel, illetve beépítve is alkalmazható.

Design EOOS
XPO
A legkisebb LED-es polcmegvilágító rendszer
Lehető legkisebb méreteinek köszönhetően - 7 mm magas és 11 mm széles - az XPO belesimul a polcokba. A ragyogó LED-es fény és a speciális fejlesztésű optika kombinációja kímélő megvilágítást és valósághű megjelenést biztosít a polcon elhelyezett termékeknek. Az XPO mindemellett maximális rugalmasságot kínál, hiszen 600 mm, 1000 mm és 1200 mm polcvastagság esetén is alkalmazható. A stable white kivitel - amely 2700 K, 3000 K, 4000 K és 5000 K fényszínnel kapható -, valamint a selectable white kivitel - amely esetében a fényszín igény szerint 3000 K, 4000 K vagy 5000 K között váltható - különböző fényszínekkel megvalósított, egyéni fénykompozíciókat tesznek lehetővé. A gyors és szerszám nélküli szerelhetőség, a nagy, akár 72 lumen/wattos hatékonyság és a hosszú élettartam mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az XPO verhetetlen megoldást jelentsen a szupermarketek polcain elhelyezett áruk tökéletes és hatékony megvilágításához.
Tecton Basic LED
Fénysávrendszer
A Basic változat bevezetésével a piacon fellelhető talán legsokoldalúbb Tecton fénysávrendszer újabb LED-es változattal bővül. A Tecton Basic fénysávrendszert a Zumtobel az alacsonyabb igényű felhasználási módokra fejlesztette ki, és lehetővé tette ezáltal, hogy a Zumtobel LED-es technológiája alkalmazásra kerüljön olyan területeken is, ahol eddig csak a hagyományos megoldások voltak jellemzők. A műszaki és optikai szempontból leegyszerűsített, LED-es fénygerenda az értékesítési és ipari célú, egyszerű világítási megoldások megvalósítására teszi alkalmassá a több mint 4800 lumen fényáramot és közel 85 lumen/watt fényhasznosítást biztosító Tecton Basic LED világítótestet, amelynek biztonságos és egyszerű rögzítését, rugalmas alkalmazását és szinte korlátlan bővíthetőségét a jól bevált Tecton tartósín biztosítja.
ZX2 LED
Fénysávrendszer
A ZX2 LED a Zumtobel LED-es portfóliójában szereplő fénysávrendszereinek kibővítését jelenti. A ZX2 LED egyszerű és gazdaságos lehetőséget kínál a speciális optikát nem igénylő, ám sokrétű világítási megoldások terén. Nagy teljesítményét a több mint 85 lumen/wattos fényhasznosítás, a 4800 lumen fényáram, az alacsony karbantartási igény és a garantált 50 ezer órás élettartam biztosítja. A ZX2 LED világítótestet kifejezetten értékesítési terek és gyártóhelyek világításához fejlesztették ki. A ZX2 rendszer kompakt kialakításának köszönhetően a meglévő, T16-os fényforrással rendelkező ZX2 berendezések gyorsan és szerszám nélkül átalakíthatók továbbfejlesztett, LED-es kivitelű megoldásokra.
Panos Infinity mennyezetre szerelhető világítótest
LED-es mélysugárzó-sorozat
A piacon fellelhető leghatékonyabb, legsokoldalúbb és a világítástechnológia terén vezető szerepet betöltő LED-es mélysugárzó-sorozat sikertörténete tovább folytatódik: a Panos Infinity beépíthető világítótestek mellett mostantól két, mennyezetre szerelhető változat, illetve mennyezetre szerelhető burkolat is kapható. A klasszikus formájú, mennyezetre szerelhető henger minimalista formavilágot képvisel: a mintegy 206 mm-es összmagasságú fehér burkolat ugyanis észrevétlenül és diszkréten olvad bele környezetébe. A szögletes, mennyezetre szerelhető burkolat erőteljesebb megjelenést kölcsönöz a mélysugárzónak, amely azonban a tiszta geometrikus formáknak és a mindössze 122 mm-es összmagasságnak köszönhetően szintén képes tökéletesen illeszkedni környezetéhez. A burkolat és a szabvány szerinti világítótest szerelése és bekötése tökéletes összhangban valósítható meg. A beépíthető világítótestekhez hasonlóan a mennyezetre szerelhető világítótestekhez is kaphatók világítástechnikai és esztétikai kiegészítők.

Design Christopher Redfern
Micros LED update
Mélysugárzó-sorozat
A kisméretű, legújabb kivitelű Micros LED mélysugárzók jelentős mértékben megnövelt teljesítménnyel működnek. Az akár >670 lumen fényárammal rendelkező világítótestek akár 50 wattos kisfeszültségű halogénlámpákat képesek kiváltani, funkcionális és esztétikai szempontból is megfelelőbb megoldásokat biztosítva. A fix és kardáncsuklós kivitelű változatok kiegészítéseként egy elforgatható mélysugárzó teszi még sokrétűbbé a Micros LED alkalmazási lehetőségeit. Az új védőburkolat, amely a zárt födémbe szerelt világítótestek számára IP44-es védettséget biztosít, a szállodákban és wellness helyiségekben való használatot is lehetővé teszi. A Micros LED termékcsalád rugalmas alkalmazását mindezen felül a különböző színhőmérsékletek (3000 és 4000 Kelvin), fénysugárzási szögek (spot és wideflood), valamint kapcsolható és fényerőszabályzós vezérlőegységek széles választéka biztosítja.
Ha a Zumtobel újdonságaival kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a ZG Lighting Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Beltéri, süllyesztett lámpatestek
Beltéri, süllyesztett lámpatestek
Beltéri, mennyezetre és falra szerelt lámpatestek
Beltéri, mennyezetre és falra szerelt lámpatestek
Világítástechnika
Világítástechnika
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...