A Profilaxis Kft. megújult tartalommal szerepel a katalógusban

Fő profiljuk a szivattyúk forgalmazása, telepítése


A Profilaxis Kft. 1990 óta foglalkozik szivattyúk forgalmazásával, telepítésével, szaktanácsadással és szervizeléssel. Akkor a vegyszeradagolás volt a fő útirány. Elkezdték forgalmazni az Amerikai Egyesült Államokban már jól ismert és megbízhatóságáról híres LMI szivattyúcsaládot és azóta is kizárólagos forgalmazói. Az LMI sorozat elektromágneses, míg a Dosapro szivattyúk motoros meghajtásúak.

A Milton Roy márkanév nemcsak a szivattyúk, hanem az egyedi igényeket is kiszolgáló keverők, poradagolók és polielektrolit előkészítő, valamint ipari mérő-szabályozó (pH, redox stb.) berendezések védjegye is.

Nemcsak a vegyszerek adagolása, hanem azok átfejtése, mozgatása is szükséges. Ezekhez a folyamatokhoz ajánlják a japán gyártmányú sűrített levegő meghajtású membránszivattyúkat. A Yamada szivattyúk alkalmazhatók iszap víztelenítő gépek táplálására és egyes elektromosan vezérelhető típusok nagy teljesítményű vegyszeradagolásra.

Különösen a gyógyszergyárakban, élelmiszeripari üzemekben könnyítik meg a munkát az amerikai Finish Thompson hordószivattyúk. A labor vagy ipari kivitelűek ideálisan használhatók csaknem valamennyi vegyszerre. Ugyancsak a Finish Thompson szivattyúcsalád tagja a tömítésmentes (mágneskuplungos) UltraChem, DB és az önfelszívó SP sorozat. Ezeket a centrifugál szivattyúkat leginkább az ipari technológiai folyamatokban ajánlják.

Kicsi a nyomás? Erre az esetre a holland DP-Pumps nyomásfokozó szivattyúk jelentik a megoldást. A függőleges többfokozatú, illetve a vízszintes tengelyű centrifugál szivattyúk a tiszta víz nyomásfokozására alkalmasak. A DP-Pumps Hydro-Unit egységei különböző igények szerint programozható nyomásfokozó állomások. A holland gyártó termékei a 6"-os kútszivattyúk is. Ezek a szivattyúk rozsdamentes acélból a legfejlettebb lézerhegesztéses technológiával készülnek és különösen jó, akár 80 %-os hatásfokkal dolgoznak.

Munkagödrök, zagyos, iszapos tavak, árkok víztelenítésére alkalmasak a svéd Pumpex búvárszivattyúk.

Az ipari szegmens mellett a lakosságot is igyekeznek kiszolgálni. A Kirloskar márkájú kútszivattyúkat India legnagyobb és tradicionális szivattyúgyárában készítik. A 4"-os szivattyúk egyaránt alkalmasak a fúrt kutakból való víz felnyomására vagy házi nyomásfokozásra. Az egyedi eljárással kifejlesztett műanyag járókerekek kevésbé kopnak, mint pl. a rozsdamentes acélból készültek. A márka előnyei között említik a magas (150 g/m³) homoktűrő képességet. Ez különösen fontos a Magyarországra jellemző homokos kutak esetében.

Az uszodák tisztántartása és biztonságos üzemeltetése érdekében a fertőtlenítés elengedhetetlen. Ehhez a folyamathoz ajánlják a pontos és egyszerűen üzemeltethető vegyszeradagoló szivattyúkat (LMI), melyeket műanyag Geoplast tartályokon készre szerelt állapotban árusítanak. Az egységhez EDO márkájú mérőműszer csatlakoztatható, mely pontos képet ad a víz pH, Redox potenciál, illetve klór értékeiről. A megadottól eltérő értékek esetén a berendezés szabályozza a szivattyúk működését és helyreállítja a víz paramétereit. A vízforgató berendezéssel ellátott hazai fürdők jelentős része az EDO műszereit választotta.

Egyre több hazai uszodában működnek az amerikai Walchem vállalat műszerei, melyek a szokásos mérés-vezérlés mellett az interneten keresztül működtethetők. Az adatok naplózhatók, gyűjthetők.


A Profilaxis Kft. termékeiről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
EXCEL™ AD8 és AD9 vezérelhető elektromágneses vegyszeradagoló szivattyúk LMI sorozatú elektromágneses adagolószivattyúk G sorozatú motoros meghajtású adagolószivattyúk PROTEUS léptetőmotoros vegyszeradagoló szivattyú
 
Milton Roy vegyszeradagoló szivattyúk
4 termék

Felhasználási területek: szennyvízkezelés (semlegesítés, flokkulálás, biológiai tisztítás..), hűtővízkörök és kazánházi rendszerek, galvanizáló üzemek, élelmiszeripari üzemek, gyógyszergyártás, petrolkémia stb.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Nyomásfokozó szivattyúk
Nyomásfokozó szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Csőkút búvárszivattyúk
Csőkút búvárszivattyúk
Építőipari gépek, eszközök
Építőipari gépek, eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...