A Profilaxis Kft. megújult tartalommal szerepel a katalógusban

Fő profiljuk a szivattyúk forgalmazása, telepítése


A Profilaxis Kft. 1990 óta foglalkozik szivattyúk forgalmazásával, telepítésével, szaktanácsadással és szervizeléssel. Akkor a vegyszeradagolás volt a fő útirány. Elkezdték forgalmazni az Amerikai Egyesült Államokban már jól ismert és megbízhatóságáról híres LMI szivattyúcsaládot és azóta is kizárólagos forgalmazói. Az LMI sorozat elektromágneses, míg a Dosapro szivattyúk motoros meghajtásúak.

A Milton Roy márkanév nemcsak a szivattyúk, hanem az egyedi igényeket is kiszolgáló keverők, poradagolók és polielektrolit előkészítő, valamint ipari mérő-szabályozó (pH, redox stb.) berendezések védjegye is.

Nemcsak a vegyszerek adagolása, hanem azok átfejtése, mozgatása is szükséges. Ezekhez a folyamatokhoz ajánlják a japán gyártmányú sűrített levegő meghajtású membránszivattyúkat. A Yamada szivattyúk alkalmazhatók iszap víztelenítő gépek táplálására és egyes elektromosan vezérelhető típusok nagy teljesítményű vegyszeradagolásra.

Különösen a gyógyszergyárakban, élelmiszeripari üzemekben könnyítik meg a munkát az amerikai Finish Thompson hordószivattyúk. A labor vagy ipari kivitelűek ideálisan használhatók csaknem valamennyi vegyszerre. Ugyancsak a Finish Thompson szivattyúcsalád tagja a tömítésmentes (mágneskuplungos) UltraChem, DB és az önfelszívó SP sorozat. Ezeket a centrifugál szivattyúkat leginkább az ipari technológiai folyamatokban ajánlják.

Kicsi a nyomás? Erre az esetre a holland DP-Pumps nyomásfokozó szivattyúk jelentik a megoldást. A függőleges többfokozatú, illetve a vízszintes tengelyű centrifugál szivattyúk a tiszta víz nyomásfokozására alkalmasak. A DP-Pumps Hydro-Unit egységei különböző igények szerint programozható nyomásfokozó állomások. A holland gyártó termékei a 6"-os kútszivattyúk is. Ezek a szivattyúk rozsdamentes acélból a legfejlettebb lézerhegesztéses technológiával készülnek és különösen jó, akár 80 %-os hatásfokkal dolgoznak.

Munkagödrök, zagyos, iszapos tavak, árkok víztelenítésére alkalmasak a svéd Pumpex búvárszivattyúk.

Az ipari szegmens mellett a lakosságot is igyekeznek kiszolgálni. A Kirloskar márkájú kútszivattyúkat India legnagyobb és tradicionális szivattyúgyárában készítik. A 4"-os szivattyúk egyaránt alkalmasak a fúrt kutakból való víz felnyomására vagy házi nyomásfokozásra. Az egyedi eljárással kifejlesztett műanyag járókerekek kevésbé kopnak, mint pl. a rozsdamentes acélból készültek. A márka előnyei között említik a magas (150 g/m³) homoktűrő képességet. Ez különösen fontos a Magyarországra jellemző homokos kutak esetében.

Az uszodák tisztántartása és biztonságos üzemeltetése érdekében a fertőtlenítés elengedhetetlen. Ehhez a folyamathoz ajánlják a pontos és egyszerűen üzemeltethető vegyszeradagoló szivattyúkat (LMI), melyeket műanyag Geoplast tartályokon készre szerelt állapotban árusítanak. Az egységhez EDO márkájú mérőműszer csatlakoztatható, mely pontos képet ad a víz pH, Redox potenciál, illetve klór értékeiről. A megadottól eltérő értékek esetén a berendezés szabályozza a szivattyúk működését és helyreállítja a víz paramétereit. A vízforgató berendezéssel ellátott hazai fürdők jelentős része az EDO műszereit választotta.

Egyre több hazai uszodában működnek az amerikai Walchem vállalat műszerei, melyek a szokásos mérés-vezérlés mellett az interneten keresztül működtethetők. Az adatok naplózhatók, gyűjthetők.


A Profilaxis Kft. termékeiről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Milton Roy vegyszeradagoló szivatyúk
4 termék

Felhasználási területek: szennyvízkezelés (semlegesítés, flokkulálás, biológiai tisztítás..), hűtővízkörök és kazánházi rendszerek, galvanizáló üzemek, élelmiszeripari üzemek, gyógyszergyártás, petrolkémia stb.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Berger uszodai mérő-szabályozó műszerek

A németországi Berger vállalat többcsatornás mérőműszerei uszodavíz ellenőrzésére, szabályozására, pH, Redox-potenciál, szabad klórtartalom, hőmérséklet, vezetőképesség és oxigén mérésére ajánlottak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
PXFLOW szennyezett víz és szennyvíz szivattyúk

A PXFLOW szennyvízátemelő szivattyúk legfőbb előnyei közé tartozik a magas műszaki színvonalú belső kialakítás, könnyű helyszíni szervizelés, egységesített alkatrésztípusok és a hosszútávú, megbízható működés. A szennyvíz szivattyúk háromféle módon működtethetők: nedves beépítésben, száraz beépítésben és hordozható kivitelben.
A PXPUMPS szennyvízátemelő szivattyúk gyártója a 25 éves szennyvíz szivattyúzási tapasztalattal rendelkező Papantonatos görög vállalat. A cég évek óta foglalkozik szivattyúk gyártásával, folytatva a már sokak által ismert svéd Pumpex gyár hagyományait. Céljuk egy olyan magas műszaki- és technikai színvonalú szivattyú létrehozása, amely minden beépítési helyen, bármely körülmények között, hosszú élettartamú megoldást jelent.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Finish Thompson hordószivattyúk

Az FTI szivattyúk ideálisan használhatók csaknem valamennyi, az iparban használt savra, lúgra, az elektrokémiai iparág (nyákgyártás, galvanizálás) vegyszereire, a víz és szennyvízkezelésben használt derítőszerekre (pl. vasklorid, vasszulfát, alumínium-szulfát, nátriumhidroxid, kénsav, sósav, stb.), oldószerekre (alkoholok, aceton, metil-etil-keton, xilol, stb.). A felhasználási terület is rendkívül szerteágazó, szivattyúik megtalálhatók az akváriumoktól a félvezetőgyártásig, a gyógyszergyártástól a szennyvízkezelésig.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Toyo kopásálló iszap kotrószivattyúk keverőfejjel

A keverőfej felemeli a leülepedett iszapot és zagyot képezve juttatja a szivattyúba. A szállított zagy akár 70%-ban (súly %) tartalmazhat szilárd anyagot.
Alkalmazási területek: betonit előkészítése, keringetése, átemelése, iszap, sóder és homok szállítása; mélyen lévő alapozás; zagyok, iszapok szivattyúzása alagút építésnél.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Milton Roy Mixing keverők

A Milton Roy Mixing az ipari keverők széles tartományát fejlesztette ki. A HELISEM® standard keverők üzemeltetése a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően még gazdaságosabb lett. A standardizált keverők 50 liter – 400m³-es tartályokhoz, 1000 cP viszkozitású és 1,3-es sűrűségű folyadékokhoz, finomtól az intenzív keverésig az igényeknek megfelelően érhetők el. Egyedi feladatokra a HELISEM® keverők részegységeiből felépített HM® sorozat vagy a Robin® egyedi gyártású keverők alkalmasak.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Sensorex pH szonda

A Sensorex szondák között megtalálhatók labor felhasználású és az ipari technológiák szondái is. A vízkezelési technológiák (ivóvíz, szennyvíz, uszodavíz) mellett, a vegyipari folyamatokban, galván üzemekben, élelmiszeriparban, kazánházakban, hútővízkörökben, papiriparban, orvosi, laboratóriumi, környezetvédelmi folyamatokban és számos más területen alkalmazzák mérőszondáikat.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Pumpex medence leürítő szivattyúk és búvárszivattyúk szennyezett vízre
2 termék

A Pumpex zagyszivattyúk előnyei a rozsdamentes acél összetevőkben, a hosszú élettartamban, a szárazon futási képességben, a kopásállóságban lelhetők fel.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Keverők
Keverők
Nyomásfokozó szivattyúk
Nyomásfokozó szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Csőkút búvárszivattyúk
Csőkút búvárszivattyúk

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...