OBO Construct tervező szoftver

A tervezési és kivitelezési munka elősegítése kapcsán a ProIDEA oldalain dwg formátumú fájlok kerültek feltöltésre


Az OBO Bettermann a tervezési és kivitelezési munka elősegítése, hatékonyságának növelése céljából létrehozta az OBO Construct tervező szoftvert. A fejlesztéshez kapcsolódva az OBO kábeltartó-rendszerek (KTS), összekötő- és rögzítőrendszerek (VBS), túlfeszültség- és villámvédelmi rendszerek (TBS), illetve padló alatti rendszerek (UFS) termékköreibe tartozó termékcikkekhez a ProIDEA oldalain dwg formátumú fájlok kerültek feltöltésre.

Az OBO Construct név alatt az OBO összegyűjtötte az összes elektronikus tervezési segédletet, és ezeket folyamatosan bővíti.

OBO Construct KTS CAD

Az új AutoCad beépülő modul több nyelven elérhető (német, angol, orosz, cseh), teljesen megújított eszköz, amely számos előnyt kínál a professzionális felhasználók számára:
 • egyszerű installáció
 • darabjegyzék kiegészítő anyagokkal
 • exportálható kiírási szövegek
 • egyszerűsített kezelés
 • az építési elemek javított ábrázolása
 • beépített kábel elhelyező szoftver
Az AutoCad ingyenes beépülő moduljával az OBO kábeltálca-elemek és szerelési anyagok 3D modelljei meglévő rajzokba is egyszerűen integrálhatóak. A létrehozott építőelemek olyan számítógépeken is megtekinthetőek, amelyeken az OBO Contsruct KTS CAD nincs installálva. Ezáltal a rajzok, beleértve a létrehozott építőelemeket, gond nélkül cserélhetők és tovább feldolgozhatók. A felhasználók bármikor létrehozhatnak egy áttekinthető költségvetés kiírást, amely minden felhasznált OBO terméket tartalmaz.

Szoftver követelmények
 • AutoCAD©, illetve Vertikalprodukte, 2013-as vagy újabb verzió
 • Windows 7, Windows 8
Rendelkezésre áll a következő verziókhoz
 • AutoCAD© 2013
 • AutoCAD© 2014
 • AutoCAD© 2015
 • AutoCAD© 2016
Az OBO Construct KTS szoftver egy kábel elhelyező modult is tartalmaz, amely új fejlesztésű segédeszköz a kábelek elhelyezéséhez OBO kábeltálca-építőelemekben. A szoftver a következő funkciókkal rendelkezik:
 • kábeltálcák, rácsos tálcák, kábellétrák és nagy fesztávú rendszerek kábel elhelyezése
 • egyedi kábeltípusok használata is lehetséges
 • tartalmazza a standard kábelek listáját
 • az alátámasztási távolságok rendszerenként optimalizált ábrázolása
 • online frissítési lehetőség
Az OBO Construct KTS CAD letölthető a következő helyről: http://www.obo.de/de-de/service/OBO-Construct-KTS-CAD-1554.html
Az OBO Construct KTS Cablefilling kábel elhelyező szoftver letölthető a következő helyről: http://www.obo.de/de-de/service/OBO-Construct-KTS-Cablefilling-2936.html

Az OBO Construct hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz.

A CAD fájlok a hír alatti termékképekre kattintva letölthetőek. Amennyiben az OBO Construct tervező szoftverrel kapcsolatban bővebb felvilágosítást szeretne kérni az OBO Bettermann Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
OBO UDHOME padlódobozok OBO EÜK esztrichbe ágyazott, zárt csatornák OBO OKA nyitható, esztrichbe süllyesztett csatornák OBO OKB nyitható, esztrichszintű csatornák
 
OBO UFS padló alatti rendszerek
17 termék

Az OBO UFS padló alatti szerelési rendszerek jól illeszkednek valamennyi padlótípushoz, és ezeknek megfelelően három kategóriába sorolhatók: szőnyegpadlók; száraz- és nedves technológiával; ápolt hideg-, és melegpadlók

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
OBO sorkapcsok OBO műanyag tömszelencék OBO sárgaréz tömszelencék OBO műanyag kábel- és csőrögzítő-rendszerek
 
OBO VBS összekötő- és rögzítőrendszerek
14 termék

Az OBO összekötő- és rögzítőrendszerei biztos tartást és megbízható kötést garantálnak. A termékválaszték a sorkapcsokkal és tömszelencékkel ellátott összekötő dobozoktól (leágazódobozok, vakolat alá és üreges falba szerelhető dobozok) kezdve a kábelekhez és csövekhez szükséges műanyag és fémrögzítőkön, valamint tartókapcsokon és kengyeles bilincsekkel ellátott síneken keresztül egészen a rögzítő- és szerelési anyagokig terjed. Az OBO az öszszekötő és rögzítéstechnika területén mindenre kínál megoldást.

14 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
OBO tartószerkezetek OBO rögzítőrendszerek OBO kábeltálcák OBO kábeltálcák lépésálló kivitelben
 
OBO KTS kábeltartó rendszerek
12 termék

Az OBO kábeltartó rendszerei programjának gerincét az alábbi termék-főcsoportok adják: kábellétrák, kábelcsatornák, rácsos tartók, kábelhágcsók és világítási csatornák. A megfelelő korrózióvédelemmel ellátott tartószerkezetek, valamennyi szóba jöhető installációs területen megoldást kínálnak.

12 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
OBO 1+2. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz OBO 2. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz	OBO 2+3. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz OBO 3. típusú SPD, erősáramú hálózatokhoz
 
OBO TBS tranziens túlfeszültségek elleni védelem és villámvédelem
13 termék

Az OBO az erősáramú hálózatokról táplált fogyasztók túlfeszültségvédelméhez villámáram- és túlfeszültség-levezetők széles választékát kínálja. Az OBO épületinstallációs programjának szerves részei a külső- és belső villámvédelmi rendszerek.

13 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...