proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hatékony anyagkiírás az OBO TS online szoftverrel


2018. február 22.

Az online program immár 30 témakörben több mint 300 típusmegoldást tartalmaz

A tervek részét képező anyagkiírások minősége döntően befolyásolja a kivitelezést. A pontatlan kiírások gyakran az anyagszükséglet túlzott alul- vagy felülbecsléséhez vezetnek. Előbbi révén a kivitelező számára menet közben derülhet ki, hogy a feladat elvégzéséhez az előzetes kalkulációhoz képest jóval több és drágább anyagra lesz szükség, ami a nyereségességet drasztikusan csökkentheti. Utóbbi pedig nem szerencsés, mert növeli a kivitelező ajánlati összegét, ami rontja a versenytársakkal szembeni pozíciót. Az anyagkiírás minősége ezért a tervek minőségét is meghatározza. Sajnos, jó anyagkiírást nem könnyű készíteni. Ezen a problémán segít az OBO online anyagkiíró szoftvere, amely a www.obots.hu oldalon érhető el.

A 2016 során az OBO hazai szakemberei által fejlesztett, ingyenesen és regisztráció nélkül használható online program immár 30 témakörben több mint 300 típusmegoldást tartalmaz, a tűzálló kábeltartó-szerkezetektől a padlódobozokon át a villámvédelemig, lefedve a villamos kivitelezés jelentős részét. A témakörök és típusmegoldások száma folyamatosan bővül, követve a felhasználói igényeket.
A típusmegoldások kiválasztását szemléletes piktogramok segítik, így egy-egy témakörön belül gyorsan eldönthető, hogy mely műszaki megoldás alkalmazható az adott esetben. A kiválasztott típusmegoldások a felhasználó által megadott mennyiséggel kiírási listához adhatóak, amely menthető, és amelyből gombnyomásra készíthető magyar, angol vagy német nyelvű anyagkiírás.

Az anyagkiírások - annak ellenére, hogy a szoftvert az OBO fejlesztette - gyártó semlegesek, de a kiíráshoz természetesen részletes, minden tartozékra lebontott OBO anyagszükséglet is rendelhető.

A szoftver használata nagyon egyszerű. A különböző témakörökhöz rendelt típusmegoldások gyorsan áttekinthető piktogramok segítségével választhatóak ki, és - webshop alkalmazásokhoz hasonlóan - a felhasználó által megadott mennyiséggel adhatóak hozzá az anyagkiíráshoz. Az így összeállított lista később is visszakereshető, a felhasználó saját gépére menthető és ott táblázatkezelővel (pl. MS Excel) személyre szabható.

A szoftver használati útmutatója itt tölthető le.
Az érdeklődők további részletes tájékoztatást kaphatnak a szoftver használatáról az OBO munkatársaitól.

Ha az OBO termékekkel kapcsolatban bővebb felvilágosítást szeretne kérni az OBO Bettermann Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2347 Bugyi, Alsóráda 2.
Telefon: +36 29 349 000
Fax: +36 29 349 100
E-mail:
Web: www.obo.hu
   
Kruppa Attila
műszaki szaktanácsadó - TBS, BSS +36 20 939 1232
Tóth Dénes
műszaki szaktanácsadó - KTS, VBS, OBO Construct +36 20 261 8619
Varga János
műszaki szaktanácsadó - UFS, LFS, EGS +36 20 429 9845
Az OBO több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező német családi vállalkozás, amelynek tevékenysége mára több mint 60 országra terjed ki.
Ulrich Bettermann 1993 őszén alapította meg a magyarországi leányvállalatot, Budapesten. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően 3 év alatt a cég „kinőtte” budapesti ingatlanát, ezért 1996-ban megvásárolta Bugyi községben 20 hektáros ipari parkját, ahol ma már 85000 m²-en zajlik a termelés.
2006-ban OBO Bettermann Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven megalakult a magyar piacot kiszolgáló, önálló értékesítési cég. Ezzel különvált egymástól a gyártási és a kereskedelmi tevékenység, ugyanakkor az együttműködés a mai napig is szoros maradt a cégek között. Az OBO Bettermann Kft. az OBO-termékek hazai értékesítésével, a villamosipari szakemberek továbbképzésével és szaktanácsadással foglalkozik.
Hír
Új OBO szoftverek a villamos tervezők és kivitelezők munkájának támogatásához
2016.10.13    
Kulcsszavak:  OBO  TS  online  anyagkiíró  szoftver  anyagkiírás  típusmegoldások  villamos  tervezők  villamosság  obo