Teraszok, erkélyek szakszerű burkolása Sika rendszerekkel

Teraszok, erkélyek szakszerű burkolása Sika rendszerekkel

A Sika rendszerei megoldást nyújtanak vízszigetelésre és ragasztásra egyaránt

A kivitelezők, szakkereskedők szerint a teraszok, erkélyek problémáinak forrása elsősorban a rendszer alapját képező vízszigetelés hiányára, a nem megfelelő vízelvezetésre vezethető vissza. A nagy hőingadozásnak kitett teraszokon, erkélyeken hiába burkoltak drága csempével, járólappal, magas minőségű flexibilis csempe- és járólapragasztóval, valamint flexibilis tulajdonságú fugázóval, pár év múlva az eredmény - megfelelő vízszigetelés hiányában - ismét kopogó lapok, szivárgó nedvesség, a penész megjelenése a terasszal érintkező falfelületeken.

Sajnos sok helyen próbálkoznak epoxy fugázóval is, de az epoxik nem oldják meg a vízszigetelést. Jobbak ugyan, mint a cementes fugázók, mivel nincsenek bennük kapillárisok, azonban a vízszigetelésen nem segítenek.

A Sika az adhoc megoldások helyett rendszerekben gondolkodik. A kültéri teraszok, erkélyek burkolásához többféle, teljes körű réteg megoldást kínál. Ezen rendszerek alapjai az egy, vagy kétkomponensű vízszigetelő habarcsok. A kivitelezők körében már régóta népszerűek a Sika kétkomponensű vízszigetelő habarcsai, melyek a professzionális szintű Sika vízszigetelési és ragasztási rétegrendek alapját képezik.

Az alábbi videóból megismerheti a Sika kétkomponensű vízszigetelő habarccsal kialakított komplett rendszermegoldási javaslatát:

A legkorszerűbb Sika 2 az 1-ben vízszigetelő habarcsok

Az egykomponensű vízszigetelő habarcsok amellett, hogy szintén egy komplett rendszer alapelemei, 2 az 1-ben tulajdonságuknak köszönhetően még fel is gyorsítják a kivitelezési munkát, valamint csökkenthetik az esetleges kivitelezési hibák lehetőségét.

Sikalastic-1K: 2 az 1–ben funkciójának köszönhetően rugalmas vízszigetelést és betonvédelmet is nyújt

SikaCeram-500 Ceralastic: vízszigetelő habarcs és csemperagasztó egyetlen termékben

A hírben szereplő termékek
Sikalastic-1 K egykomponensű, rugalmas vízszigetelő habarcs
 
Sikalastic-1K egykomponensű, rugalmas vízszigetelő habarcs

A Sikalastic-1 K egykomponensű, rugalmas, speciális alkáli-álló polimerekkel módosított, szálerősített cementhabarcs. Finomszemcsés, válogatott adalékanyagokkal, polimerekkel és speciális adalékokkal vízszigeteléséhez kerámia burkolatok alá, és hajlító alakváltozásnak kitett beton alépítmények vízszigeteléséhez. A Sikalastic-1 K kiválóan alkalmas simítókanállal, ecsettel vagy hengerrel történő felhordásra.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Medenceburkolatok, lépcsők, korlátok
Medenceburkolatok, lépcsők, korlátok
Hidegburkolat-ragasztók
Hidegburkolat-ragasztók
Mázas kerámia burkolatok
Mázas kerámia burkolatok
Anyagában színezett kerámia burkolatok
Anyagában színezett kerámia burkolatok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...