mmcité utcabútorok a brnói buszpályaudvaron

mmcité utcabútorok a brnói buszpályaudvaron

A Zvonařka pályaudvar felújításánál az mmcité termékeit választották

Az elmúlt év egyik legjelentősebb felújítási projektje Csehországban, a brnói Zvonařka buszpályaudvar, amely Ondřej Chybík és Michal Krištof építészek nevéhez fűződik. A második legnagyobb cseh város reprezentatív autóbusz-pályaudvarral rendelkezik, amelyet naponta több mint 25 000 ember látogat meg.

Az 1988-ban épült markáns brutalista szerkezetet először megtisztították, majd világos árnyalatú festékkel látták el, amely vizuálisan megnyitja a teret. A műszakilag és funkcionálisan Európában is egyedülálló konstrukció, a tető acélrács szerkezete is felújításra került.

A brnói buszpályaudvar acélrács tetőszerkezete
mmcité utcabútorok a brnói buszpályaudvaron

A projekt terjedelme ellenére is sikerült megőrizni az eredeti épület szerkezetét, miközben a modern utazók igényeinek megfelelően egy funkcionális műalkotássá alakították azt át. Az új pályaudvar mindenekelőtt nagyobb áteresztőképességet és logikusabb műveleti felosztást biztosít, de egy újonnan létrehozott indulási csarnok is kialakításra került, mely hullám alakban épült fel a buszpályaudvar teljes északi oldalán, és a város felé nyílik. Az épület fekete betonszerkezetét és ipari környezetét tökéletesen követi a piros szín, tükrözve a szomszédos Vaňkovka bevásárlóközpont régi gyári tégláit, valamint Brno városának hivatalos színét.

mmcité Pixel ülések a várócsarnokban
mmcité utcabútorok a brnói buszpályaudvaron

A várócsarnok vörös hulláma áthidalja a kulcsteret a jegypénztárak és a frissítő megállók között, míg a Red Dot Design Award díjnyertes mmcité Pixel termékcsaládjának színes bútorai díszítik a várótermet. A játékosság, a kreativitás és a szabálytalanság olyan szavak, amelyek azonnal eszébe jutnak, amikor először találkoznak a Pixellel. A vevő igényeitől függően a Pixel modulok háttámlával, kartámaszokkal és akár virágládákkal is felszerelhetők.

A projekt sarokköve a zöldfelület hozzáadása volt, hogy a pihenés oázisát hozzák létre az utazók számára. A Pixelnek és a beépített virágágyásoknak köszönhetően a növények az ülések elrendezésének szerves részévé váltak, és az amúgy is mozgalmas tér vizuális szétbontását is szolgálják.

mmcitepixel pad és Crystal hulladékgyűjtő
mmcité utcabútorok a brnói buszpályaudvaron

"A Pixel az egyik legkreatívabb ülésmegoldásunk" - kommentálja David Karásek az mmcité nevében, majd hozzáteszi: "Az acél háttámlák bárhova elhelyezhetők az ülőrészeken, és négyszögletes formáik kombinálásával szinte bármilyen alakzatban rögzíthetőek. A Pixel még jobban megfelel ennek a projektnek, ha figyelembe vesszük az általunk kínált opcionális extrákat, például az idősek kartámaszait, a beépített dohányzóasztalokat, valamint az USB-töltést, amely különösen értékes az utazók számára".

A vörös hullám alapja a Lotlimit kerékpártámaszok otthona is lett, amelyek egyszerű formája tükrözi a tető kialakítását.

A szabadtéri ülőalkalmatosságok kialakítása sem lett figyelmen kívül hagyva a biztonságosan rögzített Bistrot asztaloknak és székeknek köszönhetően, melyek szintén mmcité termékek.

mmcité Bistrot asztalok és székek
mmcité utcabútorok a brnói buszpályaudvaron

A projektben használt mmcité termékek számokban:

  • 85 db változó pixel modul, szemet gyönyörködtető vörös színben
  • 20 db Bistrot szett
  • 34 db Crystal hulladékgyűjtő
  • 30 db Lotlimit kerékpártároló

"Az mmcité bútorokat folyamatosan használjuk projektjeinkben, kiváló minőségüknek és gondosan átgondolt tervezésüknek köszönhetően. A Pixel játékossága és a benne rejlő változatosság egyértelművé tette a választást attól a pillanattól kezdve, amikor elkezdtük a Zvonařka fedett ülőhelyeinek tervezését."- magyarázza Ondřej Chybík építész.

A hírben szereplő termékek
mmcité hulladékgyűjtők
 
mmcité hulladékgyűjtők és hamutartók

Horganyzott kosártest sztenderd árnyalatú lakkráfúvással. A szemétkosár az acélból, vagy simabetonból készült talapzathoz, vagy acéllábhoz, esetleg hozzá van erősítve az oszlophoz, a belehelyezett edény horganyzott pléhből van. A horganyzott acélból készült tartóváz rozsdamentes acéllemezből készült köpenyt tart.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
mmcité padok
 
mmcité padok, székek és asztalok

A kifejezetten kültéri használatra tervezett mmcité köztéri padok, székek és asztalok kiemelkedő időtállósággal rendelkeznek. Számos féle kivitelben, színben és alapanyagból érhetők el, így tökéletes megoldást jelentenek a legkülönfélébb közterekre. Az mmcité mindenkire gondol, így a padok és székek többféle (alacsony, magas) ülőmagasságban kaphatóak.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
mmcité kerékpártárolók
 
mmcité kerékpártárolók és roller támaszok

Az állványok lehetnek: öntött csiszolt beton kőzúzalékból vagy tüzihorganyzott acélszerkezetből mely standard árnyalatú lakkal van ellátva.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Utasvárók, kerékpártárolók, gépkocsibeállók
Utasvárók, kerékpártárolók, gépkocsibeállók
Hulladékgyűjtők, tároló ládák
Hulladékgyűjtők, tároló ládák
Köztéri ülőbútorok
Köztéri ülőbútorok
Utcabútorok, kültéri berendezések
Utcabútorok, kültéri berendezések
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...