proidea.hu online termékinformációs katalógus

Meva zsaluzatok alkalmazása az Emerald Residence építésénél


2019. április 08.

Mammut fal- és pillérzsalu, MevaFlex födémzsalu, CF pillérzsaluzat, AluStar falzsalu rendszer

Emerald Residence
Az Emerald Residence egy újonnan épülő, exkluzív boutique hotellel együtt megvalósuló komplexum. Így szélesebb körű szolgáltatások gondoskodnak az itt lakók kényelméről. A lakástulajdonosok a különleges belvárosi helyszín mellett a hotel nyújtotta szolgáltatásokat is élvezhetik, mint például a 24 órás recepció, reggeli a hotelből, takarítás, mosoda vagy a valet parking. A földszinten és az első emeleten mindemellett üzlethelyiségek kerülnek kialakításra, ezzel pedig visszaköszön a közelben található Váci utca és a Fashion street hangulata.

Az átalakítás tárgyát képező épület egykor a Belvárosi Távbeszélő Központnak adott helyet, amely a Szent Anna templomhoz épített Szervita kolostor helyére épült az 1970-es években. A koncepció egyik fontos alapgondolata, hogy a beruházás építészeti eszközökkel idézze fel a két épület történelmi kapcsolatát, a szervita téri homlokzaton megjelenő üvegfal által. Az elsődleges szempont a tervezés során az volt, hogy a tér beépítettsége ne sérüljön, mindezt időtálló és harmonikus építészeti megoldásokkal kivitelezve. A koncepció tiszteletben tartja a templom elsőbbségét, építkezik a múlt örökségére és azt üzeni, hogy a régi és az új, a múlt és a jövő szimbolikusan összekapcsolódik. Az épület elkészültével megújul a templom környezete és jó hír, hogy az épületegyüttes mind a Szervita tér, mind a Városház utca felől megnyílik majd a járókelők számára a belső passzázs révén, lehetővé téve a Szent Anna templom körbejárhatóságát.

Az Emerald Residence olyan beruházás, mely a maga nemében páratlan: mind a lokáció, mind az épület jellegének tekintetében. Olyan exkluzív, a magyar piacon eddig nem létező kategóriát teremt a fővárosi és főként a belvárosi piacon, amely a legigényesebb közönség igényeit is képes kielégíteni. Ez az építészetileg, anyaghasználatában és szolgáltatásait tekintve is egyedinek tekinthető kategória a szakirodalomban a „Landmark” lakásfejlesztések nevet viseli.

Emerald Residence
Emerald Residence


MEVA zsalurendszerek az építkezésen:

1. Petőfi Sándor utcai szárny - a mellékelt rajzon a sraffozott terület - a lakóépületi rész

a,  1-10 tengelyek közötti részét a 2. emeletig kellett visszabontani, majd erre épült vissza 6 új monolit vasbeton szint. Az összesen 8 szintes épület felső 3 szintje tetőterasszal rendelkező, a Szervita tér felől csökkenő alapterületű szinteket tartalmaz. A Petőfi Sándor utcai homlokzat 2,5 m mélységű sávját a földszintig kellett bontani, majd új pillérek és födémek zsaluzását, betonozását követően újjáépíteni.

Zsaluzatok: ennél a szárnynál a 4,75 m magas szerkezetek zsaluzására alapvetően a MAMMUT rendszer nagy teherbírású, gyors és daruzható fal- illetve pillérzsaluzatait használták. Az 1000 m²-es födémszintek zsaluzására a költséghatékony és tetszőlegesen kombinálható MevaFlex födémrendszer nyújtotta előnyöket hasznosították. A födémek az ütemterv-cél tartása érdekében a téli időjárási körülmények miatt 2 teljes szintnyi zsalukészlettel épültek.  

b,  az épületszárny 10-12 tengelyek közötti része egy telefon adótornyot is tartalmaz, melyet a kivitelezés teljes időtartama alatt meg kellett védeni. Az épületsarok (torony) sraffozott területét a földszintig kellett visszabontani (itt tart most a kivitelezés). Ezt követően rohamtempóban (hetente 1 szint) épülnek újra ezen a területen a pillérek, falak, liftakna és födémek. Ugyanakkor a bontás miatt megszűnő lépcsőház miatt a feljárást biztosítandó telepítették a 33 m magasságú MEVA lépcsőtornyot.

Zsaluzatok: a falak, liftaknák itt is a MAMMUT falzsaluval, míg a pillérek a CF pillérzsaluzati rendszerrel épülnek. A födémek zsalurendszere itt is a MevaFlex.

Emerald Residence

2. Városház utcai, illetve a belső udvarra néző szárny, a hotel funkciót ellátó épületrész

a, Ezt a szárnyat a 4. emeletig kellett visszabontani, továbbá a födém I illetve 12 tengely metszetében található liftakna megépítése érdekében ezt a födémszakaszt a földszintig kellett bontani.

Zsaluzatok: a födém alatti megerősítő függőleges szerkezetek zsaluzásához az AluStar rendszer kézi mozgatású és 60 kN/m² teherbírású falzsalurendszert használták. Az AluStar rendszer legnagyobb 270/90 méretű eleme is csak 65 kg. A 4. emelet feletti vasbeton szerkezetek a Petőfi Sándor utcaihoz hasonló zsaluzattal épültek.
Emerald ResidenceA MEVA Mammut, AluStar és MevaFlex zsalurendszerek letölthető imertetőiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a MEVA Zsalurendszerek Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: H-1047 Budapest, Labdarúgó u. 19.
Telefon: +36 1 272 2222
Fax: +36 1 369 5885
E-mail:
Web: www.meva.net
Lachmann Botond
főmérnök  
   
   
   
A MEVA Zsalurendszerek Zrt-t a németországi MEVA Schalungssysteme GmbH. leányvállalataként 1993-ban jegyezték be. Már több, mint 10 éve forgalmazza az anyacég fal-, födém- és pillérzsaluzatait, állványait. A cég szolgáltatásai közé tartozik az értékesítésen és bérbeadáson túl a szaktanácsadás, a helyszíni betanítás, és a MEVACAD számítógépes programmal előállított zsaluzási terv készítése.
Kulcsszavak:  MEVA  meva  mammut  falzsalu  pillérzsalu  födémzsalu  MevaFlex  CF  AluStar  MevaFlex