A dán művészeti múzeum új szárnyát is Meva StarTec zsaluelemekkel betonozták

A dán művészeti múzeum új szárnyát is StarTec-kel betonozták

A szűk munkagödör keskeny és magas átjáróiban előnyt jelentett a StarTec egyszerű kezelhetősége

Az Ordrupgaard Művészeti Múzeum attraktív új szárnnyal gazdagodott. A francia impresszionisták gyűjteményének emelt épület nagyrészt az alagsorba került és betonozásához az Ommen a/s építőipari vállalat 950 m² StarTec zsaluelemet használt fel.

Projekt
Himmelhaven épületszárny az Ordrupgaard Művészeti Múzeumhoz, Dánia

Építőipari vállalat
Ommen a/s, Dánia

MEVA rendszerek
StarTec falzsalurendszer

Tervezés és tanácsadás
MEVA Dánia

A dán művészeti múzeum új szárnyát is StarTec-kel betonozták
A dán művészeti múzeum új szárnyát is StarTec-kel betonozták

Több mint 100 éve, Koppenhágától északra, Charlottenlund közelében alakították ki a kúriát, galériát, télikertet, személyzeti épületeket és istállókat magába foglaló parkot: Ordrupgaard-ot. Ez a név kellemesen cseng a művészet szerelmeseinek fülében, hiszen a múzeum 1953-óta vonzza helyi és messze földről érkező látogatóit. Főleg dán és francia festők hatalmas képkollekciója tekinthető meg itt. Különösen 2005-óta, amikor Zaha Hadid sztárépítésznő modern épületbővítményét megnyitották. A múzeum most egy új, figyelemreméltó kiállítási épülettel bővült.

Festmények tökéletes környezetben
Jellegzetesen skandináv: Ordrupgaardban a művészet nem csak a felnőtteket szólítja meg. A gyermekek a „téma-játszótéren” nyüzsögnek, a fiatalok pedig a művészet „Art Parkjában”. Természetesen megkülönböztetett figyelemmel óvják az értékes festményeket: Az épületek finoman összehangolt komplexumában a stílus, az anyagok és a helyiségek a mindenkori kiállításhoz igazodnak. Himmelhaven, a norvég Snøhetta építészeti iroda tervezte épületszárny új otthont és optimális feltételeket kínál majd a francia impresszionisták kiállításának. Végre a nagyközönség is megnézheti például Edgar Degas légies pasztell festményeit. A képek között Monet, Manet, Gauguin, Renoir, Courbet és még sok nagy művész alkotásai megtalálhatók.

Az építkezés illetve a koronavírus okozta karantén miatt jövőre tervezik Ordrupgaard újbóli megnyitását. A közönség különös, hollófeketére színezett magas betonfalak és szűk folyosók között sétálhat majd Himmelhavenben. Olyan környezetben, amely kifejezetten a művészetet helyezi a középpontba.

A dán művészeti múzeum új szárnyát is StarTec-kel betonozták
A dán művészeti múzeum új szárnyát is StarTec-kel betonozták
Hatékony munkafolyamatok a StarTec-kel

Az alsó szint 6,50 m, a földszint 3 m magas. A kivitelező építőipari vállalat, Ommen a/s,összesen 950 m² StarTec univerzális többcélú zsalut használt fel. A rendszer 75 - 330 cm közötti magasságú, és 20 - 270 cm közötti szélességű acél elemeihez 60°-180°-os tartományban fokozatmentesen állítható csuklós sarokelemek is tartoznak. A megengedett 60 kN/m² frissbetonnyomás-felvevő képesség és az egyszerű kezelhetőség az ipari- és lakóépületek kivitelezésének igazi mesterévé tette a StarTec-et.  

A tányéros orsóval gyorsan, erőzáró módon rögzíthetők a tartozékok, támasztórudak és merevítő hevederek, az integrált önbiztosító csapvégekkel pedig a betonozó konzolok a behegesztett DW-15-ös anyákkal felszerelt funkciós bordákra. Charlottenburgban a szűk munkagödör keskeny és magas átjáróiban felbecsülhetetlen előnyt jelentett az egyszerű kezelhetőség. Mivel a StarTec vízszintes és függőleges irányban is könnyedén kombinálható, nagyfelületű betonozásokhoz egyszerűen már a talajon összeszerelték az elemeket és daruval szállították a rendeltetési helyükre.

A rendkívül könnyen tisztítható tűzihorganyzott felületekhez kevésbé tapad a beton, így az elemeket rövid időn belül újra  használni tudták. Az elsőosztályú betonminőségről a kiváló, hosszú élettartamú alkus műanyag zsaluhéj gondoskodott. Egyes helyeken 9 mm-es rétegelt falemezzel vastagították az alkus zsaluhéjat, hogy a felület és a fugakép megfeleljen az építészeti követelményeknek. Ez nem okozott gondot, hiszen a fához hasonlóan a műanyag táblába is éppoly egyszerű a szögeket, vagy csavarokat rögzíteni.

A hírben szereplő termékek

StarTec  falzsalu
 
StarTec falzsalu

Sokoldalú keretes falzsalu rendszer, amely ideális falak és alapok építéséhez. Felhasználható minden lakóépület, kommunális- vagy ipari létesítmény építésénél. A fix és csuklós külső és belső sarkoknak, rádiusz-elemeknek, és a multifunkciós elemnek köszönhetően a legbonyolultabb alaprajzi kialakítás is egyszerűen és gyorsan zsaluzható. Az AluStar elemeken kívül a Mammut falzsaluval is összekapcsolható. Felülete könnyen tisztítható, az alkus műanyag zsaluhéjnak és a keretek KTL bevonatának köszönhetően.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Födémzsaluzatok
Födémzsaluzatok
Pillérzsaluzatok, oszlopzsaluzatok
Pillérzsaluzatok, oszlopzsaluzatok
Falzsaluzatok
Falzsaluzatok
Zsaluk, állványok
Zsaluk, állványok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...