proidea.hu online termékinformációs katalógus

Mapei élelmiszeripari megoldások


2016. július 21.

A Mapei olyan bevonati rendszereket kínál, melyek a gyártási környezetre, épületekre vonatkozó szabványoknak és előírásoknak megfelelnek


Élelmiszereink előállítása emelt szintű technológiai fegyelmet igényel és fokozott higiéniai követelmények betartását teszi szükségessé. A folyamat során az előállítás helyére beérkező élelmiszerek minőségét az első pillanattól kezdve az egész előállítási folyamat végéig szigorúan ellenőrizni kell. Ez egyrészt jogos fogyasztói elvárás, másrészt a termelő illetve feldolgozó működéséhez szükséges eljárás. Egy-egy fogyasztói termék kiváló minősége általában az alapanyagok gondos kiválasztásán, az alkalmazott technológiákon, az emberi szakértelmen és a külső körülményeken, illetve annak kezelésén és állandó biztosításán múlik. Ezt számos nemzeti, európai vagy nemzetközi szabvány, előírás vagy ajánlás szabályozza, amelyek mindegyikének és változásainak embert próbáló feladat ismeretében lenni és megfelelni.
A Mapei az alkalmazott anyagok, gyártási technológiák, eljárások és képzettség tekintetében ugyan nem kínál megoldást, de a gyártási környezetre, épületekre vonatkozó szabványoknak és előírásoknak történő kialakításában igen. Fontos továbbá megjegyezni, hogy egy bevonati rendszer tulajdonságait, a rendszer fő elemei mellett, annak részletei határozzák meg, azaz egy bevonati rendszer annyit tud, amennyit a leggyengébb eleme - ezért a Mapei olyan rendszereket kínál, melyek részletei is bírnak a bevonattól elvárt műszaki paraméterekkel, legyen szó lábazatokról, dilatációkról, falbevonatokról.

Követelmények:
  • hézagmentesség
  • vegyi anyagok terhelése
  • szerves savak terhelése
  • mechanikai terhelés
  • vizes technológia
  • csúszásmentesség
  • gőzborotvás, forró vizes tisztítás
  • gyors kivitelezés
  • csomópontok:
    holkerek, lábazatok
    dilatációk
    összefolyók, kádak, kármentők

A bor előállítása számos egymásra épülő folyamat eredménye: az apró mozdulatokban, a szőlő válogatásához, feldolgozásához, a hordók, palackok mosásához, a bor erjesztéséhez, átfejtéséhez, kezeléséhez, szűréséhez, palackozásához, valamint kóstolásához létesített helyiségeknek különböző, de állandó, megbízható és a hatályos előírásoknak megfelelő követelményeknek kell megfelelniük.

Az alábbi felsorolás (a teljesség igénye nélkül) bemutat néhány példát, melyre a Mapei teljes körű megoldást kínál:
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű élelmiszeripari engedéllyel rendelkező pince, gyártási, technológiai helyiségek
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű raktározási helyiségek
  • hordók mosásához, átfejtéshez használt fedett vagy nyitott színek
  • pincék páraáteresztő fal- és padlóburkolatai
  • bortrezorok, folyosók bevonatai
  • kóstolóhelyiségek, éttermek esztétikus padló- és falbevonatai
  • különböző vegyszerek és borászati segédanyagok, tisztítószerek tárolása

A sör előállítása számos egymásra épülő folyamat eredménye: A gabonák, a maláta és a komló válogatásához, feldolgozásához, a hordók, palackok mosásához, a sör erjesztéséhez, átfejtéséhez, kezeléséhez, szűréséhez, palackozásához, valamint akár kóstolásához létesített helyiségeknek különböző, de állandó, megbízható és a hatályos előírásoknak megfelelő követelményeknek kell megfelelniük.

Az alábbi felsorolás (a teljesség igénye nélkül) bemutat néhány példát, melyre a Mapei teljes körű megoldást kínál:
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű, élelmiszeripari engedéllyel rendelkező gyártási, technológiai helyiségek,
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű raktározási helyiségek
  • hordók mosásához, átfejtéshez használt fedett vagy nyitott színek
  • helyiségek páraáteresztő fal- és padlóburkolatai
  • mellékhelyiségek, folyosók bevonatai
  • kóstolóhelyiségek, bemutatótermek esztétikus padló- és falbevonatai
  • különböző vegyszerek és tisztítószerek tárolása
  • kármentők bevonatai

A húsiparban a már megépült és üzemelő létesítmények mellett számos új üzem létesül, amelyeknek kifejezetten az ott előforduló vegyi anyagok, különösen szerves anyagok (vér, zsírok) jelenléte és hatása miatt, számos egyedi követelménynek kell megfelelniük.

Az alábbi felsorolás (a teljesség igénye nélkül) bemutat néhány példát, melyre a Mapei teljes körű megoldást kínál:
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű , élelmiszeripari engedéllyel rendelkező gyártási, technológiai helyiségek
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű raktározási helyiségek
  • hűtőházak padlóbevonatai
  • füstölő, érlelő, utókezelő helyiségek padlóbevonatai
  • helyiségek páraáteresztő fal- és padlóburkolatai
  • mellékhelyiségek, folyosók bevonatai
  • irodák esztétikus padló- és falbevonatai
  • különböző vegyszerek és tisztítószerek tárolása
  • kármentők bevonatai

A tejipar és az ahhoz kapcsolódó ágazatokban a már megépült és üzemelő létesítmények mellett számos új üzem létesül, amelyeknek kifejezetten az ott előforduló vegyi anyagok, különösen szerves savak (tejsav, zsírok, ecetsav) jelenléte és hatása miatt, számos egyedi követelménynek kell megfelelniük.
A tej feldolgozásához, a tároló konténerek mosásához, a tej erjesztéséhez, átfejtéséhez, kezeléséhez, szűréséhez, csomagolásához, laboratóriumi ellenőrzéséhez létesített helyiségeknek különböző, de állandó, megbízható és a hatályos előírásoknak megfelelő követelményeknek kell megfelelniük.

Az alábbi felsorolás (a teljesség igénye nélkül) bemutat néhány példát, melyre a Mapei teljes körű megoldást kínál:
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű, élelmiszeripari engedéllyel rendelkező gyártási, technológiai helyiségek
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű raktározási helyiségek
  • hűtőházak padlóbevonatai
  • helyiségek páraáteresztő fal- és padlóburkolatai
  • mellékhelyiségek, folyosók bevonatai
  • irodák esztétikus padló- és falbevonatai
  • különböző vegyszerek és tisztítószerek tárolása
  • kármentők bevonatai

A Mapei megoldásai megfelelnek az MSZ EN 1186, MSZ EN 13130 és MSZ CEN/TS 14234 Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékekről szóló szabványoknak.
Mapefloor CPU/RT
habarcs ipari padlók 6-9 mm vastagságú bevonására
Mapefloor CPU/MF
habarcs ipari padlók 3-4 mm vastagságú bevonására
Mapefloor CPU/HD
habarcs ipari padlók 6-9 mm vastagságú bevonására
Mapefloor CPU/TC
vékony záróbevonat falak és ipari padlók kialakításánál
Mapefloor CPU/COVE
habarcs holkerek és egyéb részletek kialakításához
Primer SN
epoxi alapozó
Mapefloor I 914
epoxi alapozó aljzatokhoz és vékony bevonatokhoz hidakon vagy aszfaltrétegek vízszigetelésének felhordása előtt
Mapefloor I 300 SL
epoxi ipari padlóbevonat 4 mm vastagságig
Mapefloor I 302 SL
epoxi ipari padlóbevonat 4 mm vastagságig
Mapecoat I 24
vékony epoxi védőbevonat beton felületekre
Mapeflex PU20
önterülő epoxi-poliuretán hézagkitöltő 10%-os elmozdulásig
Mapeflex PU21
önterülő epoxi-poliuretán hézagkitöltő 5%-os elmozdulásig
Mapeflex MS45
rugalmas hézagkitöltő és ragasztó nagy rugalmassági modulussal, max. 20%-os alakváltozáshoz
Ultratop
önterülő kiegyenlítőanyag, 5-40 mm közötti alkalmazható vastagsággal kopásálló padlók kialakításához
Mapetop N AR6
előkevert, felhasználásra kész felületkeményítő betonpadlókhoz

Az élelmiszeriparban alkalmazható Mapei termékek letölthető adatlapjaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
szaktanácsadó +36 23 501 674, +36 40 462 734
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
Kulcsszavak:  mapei  élelmiszeripar  bevonati  rendszer  bevonatok  padlóbevonat  falbevonat  ipari  padló