Ipari létesítmények Leier méretregyártott vasbeton elemekből

Alkalmazásukkal egy szint akár 3 nap alatt elkészülhet

Ha az időfaktor kiemelt fontosságú, akár kisebb beruházásokon is megtérülő döntés lehet a Leier méretre gyártott vasbeton kéregfal-, födém és lépcsőelemeinek alkalmazása, amellyel egy szint akár 3 nap alatt elkészülhet.
Ipari létesítmények méretregyártott vasbeton elemekből
Ipari létesítmények méretregyártott vasbeton elemekből
Nem csupán a napjainkban kiemelten a figyelem központjában álló energetikai követelményeknek vagy a harmonizált európai szabványoknak, de a beruházók építési idővel kapcsolatosan támasztott igényeinek is messzemenőkig meg kell felelnie az ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági épületek, csarnokok vagy idegenforgalmi célú létesítmények kivitelezőinek.
Az időfaktor kezelésére számtalan építőanyag kapcsán van jól bevált megoldás, ezek közé tartozik a Leier vasbeton kéregfal elemeinek és födémjeinek alkalmazása. Ez az építési módszer a környező országokban, Ausztriában, Lengyelországban és Szlovákiában már mindennapos, de Magyarországon sem idegen, és nem csupán a mega, de a kisebb beruházásokon is egyre többet látható.
A közelmúltban ilyen technológiával épült fel a debreceni Richter-csarnok, három lépcsős fejlesztésben a sümegi Kapitány Wellness Hotel, annak lovardája és konferencia-szárnya, valamint a Érden a DM Logisztikai Központja is.

Egy szint akár 3 nap alatt
Az építtető érdeke, hogy az építkezés megkezdésétől számítva, a lehető leggyorsabban álljanak a falak, tető alá kerüljön az épület, és minél kevesebb legyen az időigényes utómunka. Hiszen például csak a szerkezetépítési fázis egy napos késedelme akár egy héttel későbbre is teheti a kivitelezés véghatáridejét, amely komoly anyagi következményekkel járhat a résztvevő felek számára.
A falazatok és födémek, azaz a legfőbb és elsőként épülő főszerkezetek tervezése során se feledkezzünk meg a méretregyártott és planned time-rendszerben leszállított vasbeton építőelemekről, a vasbeton kéregfal és födém elemekről.

Az építési tervek alapján a méretregyártott Leier vasbeton kéregfal és födémelemek gyorsan és pontosan készülnek el a gyárban. Mire az épület alapját kiemelik, már meg is érkeznek az egyedi méretre gyártott vasbeton elemek, melyeket a Leier pontosan a felhasználás idejére, planned time-rendszerben szállít ki a helyszínre. Jól szervezett kivitelezés esetén hetente akár 500-700 m² alapterületű szerkezeti szint is felépíthető, egy szint akár 3 nap alatt elkészülhet.
Kellő előrelátás és pontos tervkészítés esetén az egyedileg legyártott betonelemeknél nem csak az ajtók és ablakok helyét hagyják ki a gyártás során, hanem az elektromos szerelvények, és az épületgépészeti berendezések majdani kiépítéséhez szükséges csatlakozási és átkötési helyeket is, - így nem csak a szerkezetépítési, hanem a befejező munkák is felgyorsulnak, könnyebbé válnak, illetve egyes esetekben el is maradhatnak. A vasbeton elemek sima, úgynevezett gletteléskész felületet alkotnak, amelyet vakolni sem kell, - a festők és a burkolók is hamarabb munkához kezdhetnek. Mindezek miatt az előregyártott Leier filigrán vasbeton elemekből építkezni valóban tiszta, precíz, kimondottan gyors és költséghatékony megoldás.

Fő épületszerkezetek - méretre gyártva
A méretregyártott Leier vasbeton elemek komplett rendszert alkotnak, amellyel a pincétől, az egyes szinteken és az azokat összekötő előregyártott vasbeton lépcsőelemeken keresztül a tetőtérig, az egész épületszerkezet hatékonyan és gyorsan felépíthető, mivel az épületszerkezet nagy pontosságot és gondos kivitelezést igénylő csatlakozási csomóponti megoldásait már az üzemi előregyártás fázisában kialakítják.

A Leier kéregfal elemek talajszint alatti és talajszint feletti vasbeton falszerkezetek felépítésére egyaránt jól használhatók családi és társasházak, ipari épületek, csarnokok és mezőgazdasági épületek pincéinél, vagy föld feletti teherhordó s egyéb falainál is. A Leier kéregelemes födémek pontosan igazodnak a tervezett épület geometriájához, így változatos épületformák kialakítását teszik lehetővé A födém építése lényegesen gyorsabb, egyszerűbb, más technológiáknál, zsalu igénye minimális. Az egyes szinteket összekötő lépcsők gyorsan és hatékonyan elkészíthetőek a méretpontos, egyedi gyártású Leier vasbeton lépcsőelemek felhasználásával. Az előregyártott vasbeton lépcsők beemelés és szerelés után azonnal terhelhetőek.

A méretregyártott vasbeton elemekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
Leier mesterpanel (LMP)
 
Leier mesterpanel (LMP)

A Leier mesterpanel (kéregelemes födém) teherhordó szerkezeti része nagy felületű, vékony előregyártott vasbeton lemezből (Leier mesterpanel – LMP) és helyszíni vasalt felbetonból áll. A Leier mesterpanel födémek megfelelnek egy hagyományos vasbeton födémnek, de a szerkezet építése lényegesen gyorsabb, egyszerűbb, zsaluigénye minimális, alsó felülete sima, pórusszegény. Legnagyobb előnyük, hogy bármilyen geometriájú épületek esetén is egyszerűen alkalmazhatóak, nincsenek tervezési kötöttségek.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Leier előregyártott kéregfal (LKF)
 
Leier előregyártott kéregfal (LKF)

A Leier kéregfal alkalmazása tökéletes megoldást biztosít bármilyen teherhordó-, térelválasztó falszerkezetnek, pincék, liftaknák, támfalak építésének, de speciális mérnöki feladatok ellátására is alkalmas. A kéregfal elemekből épített monolitikus falszerkezet minden tekintetben egyenértékű a helyszínen zsaluzott vasbeton falakkal.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Leier egyenes karú lépcső Leier húzott karú lépcső
 
Leier előregyártott lépcsők
2 termék

A Leier lépcsőpanelek kiemelkedő betonminőséggel és magasfokú tűzállósággal rendelkeznek. Az előregyártott egyeneskarú lépcsők önállóan, egykarú lépcsőként, vagy pihenőkkel kiegészített két-, három, illetve többkarú lépcsőként alkalmazhatók. Az előregyártott húzott karú lépcsők a helyszíni betonozással készült, nehézkes, és bonyolult kivitelezéssel szemben méretpontos, gyorsan és egyszerűen beépíhető lépcsők.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Lépcsők, korlátok, járórácsok
Lépcsők, korlátok, járórácsok
Vasbeton vázszerkezetek és falszerkezetek, könnyűbeton falszerkezetek
Vasbeton vázszerkezetek és falszerkezetek, könnyűbeton falszerkezetek
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...