Hőszigetelés ásványgyapottal

Hőszigetelés ásványgyapottal

Ki szereti az ásványi hőszigetelést kivitelezni? Több vele a munka, szúr és ha nem figyelünk, hullámos lesz a felülete és akár 2 réteg tapasszal sem lehet orvosolni. 

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az ásványi lemezt gyártó cégek folyamatosan fejlesztik a termékeiket. A ma forgalmazott termékek már nagyon messze vannak a 10-15 évvel ezelőtti szúrós, puha, nyeklő-nyakló lemezektől. Mégis, a kivitelezők, ha tehetik, kerülik az ásványi homlokzatokat és ahol lehet, inkább a polisztirolt preferálják, érthető okokból.

Vannak olyan homlokzatok, amelyekre javasolt az ásványi szigetelés a falazat tulajdonságai miatt:

Pórusbeton falazóelemekből készült épületek esetében, mivel az elem szerkezetéből adódóan kiváló lég- és páraáteresztési képességgel rendelkezik. Azért javasolt ezen épületek ásványi lemezekkel történő hőszigetelése, hogy a pára szabad áramlását biztosítsuk.

Vályog falazatok esetében. Ezeket az épületeket elég ritkán szokták hőszigetelni, mivel a falazat vastagsága gyakran 40-60 cm vastag, hőszigetelő képessége jó. Azonban egy homlokzati megújítás, frissítés esetén könnyebb egy hőszigetelés felhelyezése, mint a régi vakolatrendszer részben vagy egészben történő teljes felújítása. Ebben az esetben is javasolt az ásványi rendszer használata, hisz a vályog túl azon, hogy jól szigetel, lég- és páraáteresztési képessége is kiváló.

A fent említett falazatok szigetelésekor figyelni kell a megfelelő dübel kiválasztására. A Mapei ajánlása a Mapetherm dübel STRU-2G típus használata, 65 mm ültetési mélységgel.

Hőszigetelés ásványgyapottal
Hőszigetelés ásványgyapottal

A Mapei kínálatában a teljes ásványi hőszigetelő rendszer minden eleme elérhető:

  • ásványi lemez (MW)
  • Mapetherm kőzetgyapot ragasztó
  • Mapetherm Net üvegszövet
  • Mapetherm dübel STRU-2G
  • vakolat alapozók

És természetesen a színvakolat, melyek közül rögtön az alábbi kettőt kiemelten ajánlják:

  • Silexcolor Tonachino szilikát bázisú vékonyvakolat, kiváló lég- és páraáteresztő képességgel
  • Silancolor Tonachino szilikongyanta bázisú vékonyvakolat, kitűnő lég- és páraáteresztési, és öntisztulási képességgel.

Ha további kérdése lenne a termékeket illetően, akkor látogasson el a Mapei oldalára, ahol bővebb információt talál a hőszigetelési termékekről és megoldásokról.

A hírben szereplő termékek
Silancolor Primer alapozó Silancolor Base Coat alapozó Silancolor Pittura falfesték Silancolor Tonachino vakolat
 
Silancolor védő és dekorációs falbevonat rendszer
11 termék

A Silancolor termékcsalád felületi bevonatai lefedik a beltéri/kültéri alkalmazások festési fázisait, biztosítják a falazatok védelmét az agresszív vegyületekkel, az UV-sugárzással, és általánosságban a nedvességgel szemben. Változatlanul fenntartják a falazat páraáteresztő képességét és vízlepergető tulajdonságot biztosítanak a falnak, ami a hagyományos festési fázisokkal nem elérhető.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mapetherm ragasztótapasz
 
Mapetherm ragasztótapasz

A Mapetherm ragasztótapasz habosított polisztirol, extrudált poliészter, habosított poliuretán, kőzetgyapot, parafa, stb. hőszigetelő táblák ragasztására és simítására használható, közvetlenül a vakolt, betonrészekből vagy beton falazóblokkokból készült falak, illetve mennyezetek kül- vagy beltéri felületeire történő ragasztáskor.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Universal Base Coat alapozó
 
Universal Base Coat alapozó

Az Universal Base Coat használható az alapréteg elkészítéséhez az aljzat nedvszívó képességének szabályozására, a festék vagy vakolat aljzathoz tapadásának javítására, valamint a vakolat felhordásának megkönnyítésére a végső színező bevonat felhordása előtt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mapetherm AR1 ragasztóhabarcs hőszigeteléshez
 
Mapetherm AR1 ragasztóhabarcs hőszigeteléshez

Egykomponensű cementkötésű habarcs hőszigetelő táblák és felületi hőszigetelő rendszerek ragasztására és simítására. A Mapetherm AR1 habosított polisztirol, extrudált polisztirol, habosított poliuretán, kőzetgyapot, parafa, stb. hőszigetelő táblák ragasztására és simítására használható, közvetlenül a vakolt, betonrészekből vagy beton falazóblokkokból készült falak illetve mennyezetek kül- vagy beltéri felületeire történő ragasztáskor. A vízzel elkevert Mapetherm AR1 a függőleges felületekre is megereszkedés vagy akár a nagyméretű szigetelőtáblák megcsúszásának veszélye nélkül is könnyen felhordható állékony (tixotróp) habarcsot ad.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Ragasztók hőszigetelésekhez
Ragasztók hőszigetelésekhez
Szigetelések rögzítőelemei
Szigetelések rögzítőelemei
Fedővakolatok
Fedővakolatok
Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...