proidea.hu online termékinformációs katalógus

Biztonságos homlokzati hőszigetelés nagy melegben is


2016. augusztus 11.

Lábazaton kiváló megoldást nyújt a Mapei Elastocolor Tonachino Plus bevonata

Az időjárási viszonyok jelentős hatással vannak a száradási, kötési, szilárdulási folyamatokra, így a nagy meleg és az intenzív napsugárzás is erősen befolyásolja a munkafolyamatokat, valamint azok előkészítését. Ki tudjuk védeni azonban a káros hatásokat, ha a kivitelezést a körülményekhez igazítjuk.

Milyen nehézséget okozhat a nagy meleg?

1. Ne felejtsük el, hogy a grafit adalékos sötétszürke polisztirol lemezek kifejezetten érzékenyen reagálnak az erős napsütésre, így a nem megfelelő tárolás miatt, vagy óvintézkedés nélküli kivitelezés során deformálódhatnak.

2. A hőszigetelő rendszerekben alkalmazott zsákos, por alapú ragasztók vízzel bekeverve használhatóak fel. Nagy melegben gyakori a túlzott hígítás, a könnyebb eldolgozhatóság érdekében. Ennek az a veszélye, hogy a nagy vízveszteség következtében az anyag sokat zsugorodik, hajszálrepedéses lesz.

3. A rendszerek vakolatai is érzékenyek a szélsőséges időjárási viszonyokra. Nyári időszakban a vakolatok kötési folyamata nagymértékben felgyorsulhat, és erre a kivitelezés során figyelni kell, hogy egységes és szép felületi struktúrát alakíthassunk ki, mivel a felületi struktúra a későbbiek folyamán nem javítható. A gyors kötést elkerülendő gyakran vízzel hígítják a kivitelezők a vakolatokat. A túlzott hígítás hiányos vékony struktúrát, foltosodást eredményez.

Tipp!

Lábazaton kiváló megoldást nyújt a hagyományos gyöngyvakolatokhoz képest jobb páraáteresztő képességű, a homlokzati vakolatokhoz képest nagyobb rugalmasságú, nagyon jó vízlepergető képességű Elastocolor Tonachino Plus.

Hogyan védekezhetünk a meleg és az erős napsütés ellen?

Lehetőség szerint használjuk a teljes épületre kiterjedő, hagyományos állványszerkezeteket. Ez az állványozási mód lehetőséget ad többféle teljes felületű védekezésre: fóliázás nedvesség ellen, állványháló tűző napsugárzás-, erős szél ellen. stb.
A munkavégzés időpontját úgy kell megválasztani, hogy a termékek felhasználása a lehető legideálisabb körülmények között történjen. bevett megoldás homlokzati munkáknál, hogy hajnali munkakezdéssel, mindig a nap előtt járnak ki a kivitelezők, azaz mindig csak azon a homlokzaton dolgoznak, amelyet még nem ért aznap napsütés.
Lehetőség szerint úgy a hőszigetelő táblákat, mint a felhasználandó anyagokat tároljuk árnyékos, hűvös helyen. Amennyiben akár a ragasztóanyagoknál, akár a vakolatoknál a vizes hígítást alkalmazzuk, használjunk hideg vizet és legfeljebb annyit, amennyit a termékismertető megenged.
Az Elastocolor Tonachino Plus falbevonat katalógusát a hír alatti termékképre kattintva töltheti le. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
Kulcsszavak:  Mapei  Elastocolor  Tonachino  Plus  falbevonat  homlokzatbevonat  homlokzatszigetelés  homlokzati  hőszigetelés