Biztonságos homlokzati hőszigetelés nagy melegben is

Lábazaton kiváló megoldást nyújt a Mapei Elastocolor Tonachino Plus bevonata

Az időjárási viszonyok jelentős hatással vannak a száradási, kötési, szilárdulási folyamatokra, így a nagy meleg és az intenzív napsugárzás is erősen befolyásolja a munkafolyamatokat, valamint azok előkészítését. Ki tudjuk védeni azonban a káros hatásokat, ha a kivitelezést a körülményekhez igazítjuk.

Milyen nehézséget okozhat a nagy meleg?

1. Ne felejtsük el, hogy a grafit adalékos sötétszürke polisztirol lemezek kifejezetten érzékenyen reagálnak az erős napsütésre, így a nem megfelelő tárolás miatt, vagy óvintézkedés nélküli kivitelezés során deformálódhatnak.

2. A hőszigetelő rendszerekben alkalmazott zsákos, por alapú ragasztók vízzel bekeverve használhatóak fel. Nagy melegben gyakori a túlzott hígítás, a könnyebb eldolgozhatóság érdekében. Ennek az a veszélye, hogy a nagy vízveszteség következtében az anyag sokat zsugorodik, hajszálrepedéses lesz.

3. A rendszerek vakolatai is érzékenyek a szélsőséges időjárási viszonyokra. Nyári időszakban a vakolatok kötési folyamata nagymértékben felgyorsulhat, és erre a kivitelezés során figyelni kell, hogy egységes és szép felületi struktúrát alakíthassunk ki, mivel a felületi struktúra a későbbiek folyamán nem javítható. A gyors kötést elkerülendő gyakran vízzel hígítják a kivitelezők a vakolatokat. A túlzott hígítás hiányos vékony struktúrát, foltosodást eredményez.

Tipp!

Lábazaton kiváló megoldást nyújt a hagyományos gyöngyvakolatokhoz képest jobb páraáteresztő képességű, a homlokzati vakolatokhoz képest nagyobb rugalmasságú, nagyon jó vízlepergető képességű Elastocolor Tonachino Plus.

Hogyan védekezhetünk a meleg és az erős napsütés ellen?

Lehetőség szerint használjuk a teljes épületre kiterjedő, hagyományos állványszerkezeteket. Ez az állványozási mód lehetőséget ad többféle teljes felületű védekezésre: fóliázás nedvesség ellen, állványháló tűző napsugárzás-, erős szél ellen. stb.
A munkavégzés időpontját úgy kell megválasztani, hogy a termékek felhasználása a lehető legideálisabb körülmények között történjen. bevett megoldás homlokzati munkáknál, hogy hajnali munkakezdéssel, mindig a nap előtt járnak ki a kivitelezők, azaz mindig csak azon a homlokzaton dolgoznak, amelyet még nem ért aznap napsütés.
Lehetőség szerint úgy a hőszigetelő táblákat, mint a felhasználandó anyagokat tároljuk árnyékos, hűvös helyen. Amennyiben akár a ragasztóanyagoknál, akár a vakolatoknál a vizes hígítást alkalmazzuk, használjunk hideg vizet és legfeljebb annyit, amennyit a termékismertető megenged.
Az Elastocolor Tonachino Plus falbevonat katalógusát a hír alatti termékképre kattintva töltheti le. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Elastocolor Tonachino Plus falbevonat

Rugalmas, vízlepergető, algásodás- és mohásodásgátló, higiénikus elasztomer bevonat kül- és beltéri felületekre.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Ragasztók hőszigetelésekhez
Ragasztók hőszigetelésekhez
Szigetelések rögzítőelemei
Szigetelések rögzítőelemei
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Festékek, bevonatok
Festékek, bevonatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...