Havas sí- és szánkópályák KSB szivattyúk táplálta hóágyúkkal

A KSB megbízható és gazdaságos vízellátást biztosít sí- és szánkópályák hóágyúzásához is, így stabil hómennyiség biztosítható, időjárástól függetlenül

A vízkivételtől kezdve a berendezések vízellátásáig és rendszerfelügyeletéig a KSB professzionális és megbízható megoldást kínál sí- és szánkópályák hóágyúzására, így stabil hómennyiség biztosítható egész télen át, időjárástól függetlenül.

A síterepek számára a folyamatos, üzembiztos működés a legfontosabb, melynek elengedhetetlen feltétele a stabil hómennyiség a pályákon. Az időjárás azonban nem mindig kedvez a téli sportok kedvelőinek, így Magyarországon is egyre több sí- és szánkópályán alkalmaznak hóágyúkat műhó előállítására. A mesterséges hó előállításához szivattyúra van szükség, mind a hó alapjául szolgáló víz kinyerése, mind a hóágyút ellátó nyomásfokozó berendezések vízellátása során. A KSB a vízkivételtől kezdve a berendezések vízellátásáig és rendszerfelügyeletéig professzionális és megbízható megoldást kínál.

KSB szivattyúk vízkivételre, vízellátásra
A KSB magas hatékonyságú szivattyúi megbízhatóan alkalmazhatók távoli, magas hegytetők vízellátására is:
  • Amarex® KRT® (merülőmotoros szivattyú, DN 40 - DN 700)
  • UPA® 200, 200B, 250C (csőbúvár szivattyú)
KSB szivattyúk nyomásfokozó berendezések számára
Multitec®, HGM® és Etanorm® nagynyomású szivattyúk egyszerre biztosítanak magas nyomást és alacsony üzemelési költségeket a rendszerben. Előnyök az üzemeltetés során:
  • Optimális hatásfok és alacsony üzemelési költségek az axiális bemenetnek és mindössze egy tengelytömítésnek köszönhetően
  • Hosszú élettartam, mérsékelt karbantartási költségek
  • Egyszerű karbantartás, könnyen hozzáférhető kopóalkatrészek
  • Kompakt kialakítás, egyszerű üzembe helyezés, alacsony szívóoldali nyomásigény
A KSB kínálata a hóágyúzás területén megbízható szerelvényekkel egészül ki.

Elzárószelepek és tolózárak hóágyú rendszerekhez:
  • NORI® 40
  • NORI® 160
  • NORI® 500
  • STAAL® 40 AKD/AKDS
Használja ki maximálisan a rendszerben rejlő energiamegmegtakarítási lehetőségeket!

Szivattyúvezérlési rendszerek a KSB-től
A KSB automatizálási megoldásai, mint a Hyamaster® szivattyúvezérlő rendszer és a PumpMeter® nyomástávadó készülék segítenek feltárni a rendszerben rejlő energiamegtakarítási lehetőségeket. A PumpMeter® például folyamatosan méri a berendezések főbb üzemelési értékeit, melyek alapján a megfelelő intézkedésekkel maximalizálható a szivattyúrendszer hatékonysága.
Igény esetén a KSB a teljes hóágyú rendszert felügyelő monitoring hálózatot épít ki, mely megkíméli Önt a váratlan rendszerleállásoktól és azok drága következményeitől.

A KSB tapasztalata a hóágyúzásban hosszú évekre nyúlik vissza. A KSB szivattyúk sokat bizonyítottak például Németország, Franciaország, Svájc, Ausztria és Olaszország síparadicsomaiban.
A hírben szereplő termékek
PumpMeter - intelligens szivattyúfelügyeleti egység
 
PumpMeter - intelligens szivattyúfelügyeleti egység

A PumpMeter napi 24 órában méri a szivattyú szívóoldali nyomását és végnyomását, kiszámítja a nyomáskülönbséget és meghatározza a szivattyú munkapontját. A mért és kalkulált értékek egy jól áttekinthető kijelzőn váltakozva jelennek meg. A szivattyú aktuális terhelési tartományáról pedig - szintén a kijelzőn - a szokásos szivattyúgörbe tájékoztat. A PumpMeter a szivattyú működése alatt regisztrált üzemi adatok alapján terhelési profilt készít és tájékoztatja az üzemeltetőt a szivattyú működéséről.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Etanorm - sztenderd vízszivattyú
 
Etanorm - sztenderd vízszivattyú

Egyfokozatú spirálházas szivattyú tiszta, nem agresszív folyadékokhoz - kiválóan alkalmazható vízellátó berendezések, hűtőkörök, uszodatechnika, tűzoltó berendezések, öntözőberendezések, víztelenítő berendezések, fűtőberendezések, klímaberendezések, esőztető berendezések terén.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Multitec - nagynyomású, tagos felépítésű szivattyú
 
Multitec - nagynyomású, tagos felépítésű szivattyú

A nagynyomású, többfokozatú, tagos felépítésű Multitec szivattyútípus széles anyag és- méretválasztéka különösen sokoldalú alkalmazhatóságot tesz lehetővé. Maximális szállítási teljesítmény: 1500 m³/h.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Amarex KRT - merülőmotoros szennyvízszivattyú
 
Amarex KRT - merülőmotoros szennyvízszivattyú

Merülőmotoros szivattyú városi és ipari szennyvíz kezelésére. Monoblokk egység nedves és száraz felállításra fix vagy hordozható kivitelben, zárt egycsatornás járókerékkel (E), szabad átömlésű járókerékkel (F), nyitott egycsatornás járókerékkel (D), többcsatornás járókerékkel (K) és vágóéles járókerékkel (S).

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
UPA - kútszivattyúk
 
UPA - kútszivattyúk

Nedves telepítésű, egy-és többfokozatú búvárszivattyúk. Karcsú kialakításuknak köszönhetően kiválóan illeszkednek kutakba, aknákba, víztartályokba.
Alkalmazási területek: ivóvíz és ipari víz szállítás; esőztetés és öntözés; talajvíz-szabályozás; tűzvédelmi sprinkler berendezések; offshore-alkalmazások és tartályparkok; kőolajtermékek, cseppfolyósított gáz szállítása, víztelenítés; talajvíz szintjének csökkentése a felszín alatti és feletti bányákban; szökőkutak
A sorozat típusai: UPA 150C (6”); UPA 200, UPA 200B, UPA 250C (8”, 10”); UPA 300, UPA 350 (12”, 14”); UPZ, BSX-BSK (16”-28”)

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szivattyúvezérlő rendszerek
Szivattyúvezérlő rendszerek
Ipari szivattyúk
Ipari szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Tisztavíz száraz beépítésű szivattyúk
Tisztavíz száraz beépítésű szivattyúk
Csőkút búvárszivattyúk
Csőkút búvárszivattyúk
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...