A hanggátló ajtók alkalmazásának előnyei

FAAC hanggátló ajtók alkalmazásának előnyei 1

FAAC Hungary Kft. hangszigetelő ajtói tökéletes védelmet nyújtanak a zajok ellen

Egyes vállalatok és intézmények a zajterhelés és a stressz elkerülése érdekében különféle megoldást alkalmaznak. A hanggátló ajtók számos előnyeik miatt abszolút favoritok ezen a területen.

Nagy jelentősége van a hangszigetelő ajtóknak olyankor, amikor az emberek vagy a környezet védelme kerül előtérbe. Ilyen alkalmazások például a színházak, konferenciatermek, zenei rendezvények, egészségügyi központok és az ipari létesítmények egy része is.

FAAC hanggátló ajtók alkalmazásának előnyei
FAAC hanggátló ajtók alkalmazásának előnyei

Különbségek az egyes hanggátló ajtók között

A hanggátló ajtók alapvetően a méret, a tervezés és a vastagság tekintetében térnek el egymástól. Az ajtók külső felületei rozsdamentes acélból, alumíniumból vagy galvanizált acélból készülhetnek, míg a belső részek valamilyen szigetelőanyagból, például kőzetgyapotból kerülnek kialakításra.

A FAAC Hungary Kft. a nagy csillapítási értékkel bíró hanggátló ajtók előnyeire hívja fel a figyelmet. Az általuk gyártott és forgalmazott hangszigetelő ajtókba épített prémium anyagok garantálják a megfelelő minőséget, a hosszú távú tökéletes működést és zajszigetelést. Különböző kiegészítő termékekkel a megrendelő kívánságainak megfelelően tudják az ajtókat megtervezni és kivitelezni, így minden ügyfelük a saját igényeinek megfelelő, különböző decibel hangcsillapítási értékkel rendelkező hanggátló ajtót kapja.

A nagy csillapítási értékkel bíró hangszigetelő ajtók kül- és beltéren egyaránt alkalmazhatók.

A hanggátló ajtók különbségein túl egy bizonyos tulajdonságuk általában azonos, méghozzá az ajtók váza. Az ajtók bevizsgálása minden esetben az ISO 10140-1:2010 szabvány alapján történik.

Hanggátló ajtók előnyei

A hanggátló ajtók előállításánál felhasznált anyagok speciális hangszigetelési, hangelnyelési és rezgés-szigetelési tulajdonságaik miatt képesek csillapítani a hang terjedését. Egyes hangszigetelő ajtók belseje zajelnyelő gumitömítéssel borított, melynek előnye, hogy hanggátlási tulajdonsága kifejezetten a megrendelő igényeire szabottan, pontosan a kívánt nagyságrendű decibeles értékekre igazítható.

A hanggátló ajtók előnyei közé sorolható még, hogy akár többféle funkció is kombinálható, így akár hőelnyelő maggal és módosított tömítésekkel ellátva egy füstelvezető ajtóvá is válhatnak. A FAAC Hungary Kft. kínálatában a CLEAN K1-A-dB modell tanúsított füstvédelmi zár megvalósítására is alkalmas.

A hanggátló ajtók kiegészítői

A zajvédelem mellett más fontos szempontokat is figyelembe vesznek a megrendelők, amikor ajtót választanak. Az automata működés, a hőszigetelés és a tűzvédelem csak néhány ezek közül. A hanggátló ajtók többféle kiegészítő alkalmazásával egyszerre lehetnek alkalmasak a különböző igények kielégítésére. A speciális követelményeket támasztó környezethez való igazodás is megoldható.

A kiegészítők közül kiemelendő az automata ajtóknál használható, radar- és infravörös technológiát egyaránt alkalmazó érzékelő, mely mozgás- és jelenlét-érzékelővel egyaránt rendelkezik, ezért alkalmazása ideális a hanggátló ajtókhoz. Ezáltal nemcsak a hangszigetelés oldódik meg, hanem a maximális biztonság és védelem a be- és kilépők számára.

A magas szintű higiéniát igénylő helyiségekhez a rozsdamentes külső burkolattal rendelkező hangszigetelő ajtók alkalmazása ajánlott, így ezek a típusok praktikusak például az egészségügyi intézményekben történő használatra. Az ajtókon a felületek hézagmentesek, így könnyen tisztíthatóak.

A hanggátló ajtókkal kapcsolatban felmerülő kérdéseire a FAAC Hungary Kft. szakértő munkatársai készséggel válaszolnak.

A hírben szereplő termékek
record CLEAN tisztatéri tűz-, füst- és hanggátló ajtók
 
record CLEAN tisztatéri tűz-, füst- és hanggátló ajtók

A record CLEAN K1-A T30 sorozatának alapjául a K1 egyoldalas, légtömör tolóajtók szolgálnak. Ezen ajtók az ajtólap anyagválasztékában és felületében, valamint a keret elrendezésében és a tömítő rendszerükben sokféleképpen kombinálhatók, melyből széleskörű felhasználási spektrum adódik. Kialakításából adódóan, első sorban speciális – pl. tisztatéri – körülmények által megkövetelt feltételek kielégítésére szolgál.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Ajtótokok
Ajtótokok
Tűzvédelmi, hanggátló, árvízvédelmi, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak
Tűzvédelmi, hanggátló, árvízvédelmi, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak
Automata ajtók
Automata ajtók
Tolóajtók, harmonikaajtók
Tolóajtók, harmonikaajtók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...